søndag den 21. april 2019

Honey Toast






Honey toast er min ferie variation af french toast. French toast /arme ridder er noget jeg forbinder med mit barndom. Min far introduceret os til French toast i vores barndom. Ligesom pratha (smørbagt pandebrød) var French toast populær morgenmad hos os søskende i barndommen. , Vi børn kaldte det  "dhood -bread - aanda" oversat mælk - brød- æg. Meget simpel og nem, men alligevel lidt luksus fordi det var noget man fik i weekenden eller ferien. 


Honey toast
2  pr person

6 tykke skiver brød / toast 
300 -350 ml mælk
2 spsk honning , evt + sukker, 
½ tsk rosenvand (kan undlades) 
2 æg

olie/smør

Topping
6 spsk tyk yoghurt , tyrkisk eller græsk
1½ spsk honning 
+ ekstra honning til drys
friske jordbær, skåret i skiver
mandel splinter
½ tsk tørrede rosen blade, knuses 

1. Pisk yoghurten sammen med honning og løg i køleskab.

2. Pisk æggene godt i en dyb skål. I en anden dyb skål bland mælk,honning og rosenvand godt. Læg 2 skiver ad gangen i blød i mælke blandingen ca 2-3 minutter, husk at vende side. Jeg ønskede at beholde brød teksturen, I kan lade skiverne lægge i blød nogle få minutter længer
Mængden af mælk kan varier alt efter hvilken brød man bruger og hvor længe man ligger brød skiverne i blød i mælken.  

3. Press med let tryk på brødskiverne inden brød skiverne vendes i ægge blandingen. Steg dem på panden med lidt olie eller smør. Indtil de er gyldne og sprøde.

4.  Top hurtig Honey toast med honning yoghurt, friske jordbær skiver, mandel splinter og lidt mere honning og server varm. 



English

The Honey toast is my vaccation version of french toast. I always connect French toast to my childhood. My father introduced french taost to us sibling in my childhood. Like pratha this was a breakfast favorite among us sibling. We children called it dhood - bread - anda, translated milk- bread- egg. Easy and simpel, but yet an indulgence as this was made in weekend or in vaccations. 

Honey Toast 

6 thick slices of bread /or toast bread
300-350 ml milk
½ tsp rosewater (optional)
2 tbs honey, you can add to
2 eggs

oil or butter for frying

Topping

6 tbs of thick yogurt
1½ tbs honey
ekstra honey for drizzling
almond splints
fresh strawberry sliced
½ tsp dried edible rose petels, crushed

1. whip the yogurt with the honey, keep it cool in fridge.

2. In a bowl whip the eggs well, in another bowl mix honey, milk and rosewater well.  soak the bread slices in the milk for 2 -3 minuts. I wanted to keep the bread texture. You can soak the slices for few minuts more, you will be needing more honey milk.
The milk amount depends on how long to are soaking the bread slices and what kind of bread you are using.

3. Lightly press the bread with your hand before soaking it in the egg mixture om both sides. Fry in a pan in oil or butter until golden on both sides.

4.  Top with cooled honey yogurt, strawberry slices, almond splint and crushed dried rose petal, drizzel more honey on the top and enjoy them hot


3 kommentarer:

  1. I love your storytelling as much as the recipes!! xo

    SvarSlet
  2. What a pretty and elegant breakfast treat, and I know it tastes just as it looks, so yummy!

    SvarSlet