torsdag den 16. februar 2017

Chaat ( m.kiks) / Chaat (with crakers)

http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2017/02/chaat-mkiks-chaat-with-crakers.html


 english translation in black colour text


Denne chaat er inspireret af papri chaat, altså en chaat for man kommer knuste papper/ papadums man kommer ovenpå or at give lidt crunch.  Vi har nogle gange i manglen af papadums brugt knuste chips eller saltede kiks.
Nu er crakers  (saltede kiks) chaat blevet en selvstændig chaat og ikke som erstatting for papadum chaat.


 This chaat is inspired from papri chaat, a chaat wich is served with crushed papper /papadums to get it more crunchy.  We have somtime in shortage o papadums used crushed chips or salty crakers. And now the Crakers chaat is a chaat on it own and not a replacement for papri chaat.


Ingredienser / Ingredients
for 8 -10 personer /  for 8-10 persons

1,3 kg  kogte kartofler / 1,3 kg boiled potatoes
720 gr kogte kikærter / 720 gr boiled chickepeas
2 store rødløg, hakket / 2 large red onion chopped
granatæble kerner fra 1 store granatæble / pommegranate seeds from one large pommegranate
saltede kiks ca 150 gr   / salty crakers 150 gram
evt 4 spsk daal savaiyaan eller knuste jordnødder/ 4 tbs daal savaiyaan or curshed peanuts
3 spsk hakkede mynte / 3 tbsp chopped mint

1 tsk rød chili pulver / 1 tsp red chili powder
salt efter smag / salt to taste
1 tsk stødt sort peber / 1 tsp black pepper , crushed
1 tsk tamarind pasta / 1 tsp tamarind paste
 evt 3-4 hakket grøn chili / 3-4 chopped green chili, optional
150  ml appelsin juice / 150 ml orange juice
 evt chaat masala efter smag / evt chaat masala
200  ml yoghurt / 200 ml yogurt
tamarind sauce / tamarind sauce

Skær de kogte kartofler i tern. Bland kikærter, røde løg, granatæble kerner og kartoflerne i en stor skål. Bland i chili pulver, salt, hakkede chili, sort peber og chaat masala. Bland tamarind paste og appelsin juice sammen og bland det i med chaat.
 Lad det stå ca 15 minutter.

Kom chaat i stor fad,  kom yoghurt oven på, drys med de knuste saltede kiks . Top med hakkede mynte, daal savaiyaan eller knuste peanuts.  Servere med ekstra tamarind sauce og yoghurt ved siden af.

Tips : chaat masala kan købes hos de pakistanske grønt handler ellers er der en opskrift her: http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2013/10/fruit-chaat.html


Tamarind sauce kan også købes hos de samme handler, ellers findes der en opskrift her: http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2013/07/ramadan-platter-samosa-chaat.html


Daal savaiyaan er en snack man kan købe i mange variationer , også hos de samme handler.



English: 
dice the boiled potatoes and mix them with chickpeas, red onion and pommegranate seeds. Mix in chili powder, salt, blackpepper, chopped chili and chaat masala. Mix orange juice with tamrind sauce and add it to the chaat.  Let the chaat rest at leat 15 minuts.
 Pour chaat in to a serving dish. Pour yogurt over and dirzzle the crushed crakers. top with chopped mint, daal savaiyaan or crushed peanuts.  Serve with some ekstra yogurt and tamarind sauce on the side. 

Tips: chaat masala can be bought in pakistani grocery stores or you can ind a recipe here :   http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2013/10/fruit-chaat.html 

Tamarind sauce can also be bought in the same



http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2017/02/chaat-mkiks-chaat-with-crakers.html








Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar