lørdag den 22. oktober 2016

Kylling Pinjekerne Seekh Kebab / Chicken Pinenut Seekh kebab

Chicken Chilghoza Seekh Kebab 



Scroll down for english text ( black colour text)

Inspiration til dagens kebab kommer lidt fra fra Kakori kebab, en af de mest bløde Mughli kebab og lidt fra nogle pistacie kebab vi fik i Istanbul engang. Først lad mig fortælle lidt om Kakori kebab, som har mange navne feks malai kebab, reshami kebab osv. Der mange forskellige typer og indholdet varierer. Men det typiske er tilsættelse af stødte nødder feks cashew nødder og birkes som er med til at gør kebab blød og give en cremet smag. Ligesom i den her opskrift på linket :  http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2011/11/min-malai-kabab-my-malai-kebab.html .
Inspirationen til dagens kebab kommer nok mest af at jeg sidste uge fandt jeg både lækker valnødder og en kæmpe pose lækker pakistanske pinjekerner i butikken. Jeg synes at nødder og kylling passer rigtig godt sammen. Jeg bruger pinjekerne i salater, tærter med kylling men har ikke brugt dem i kebab så ofte før. Så jeg fik lyst til at lave kylling kebab, hvori man kunne smage pinjekernerne. Derfor har jeg  tilsat groft hakket pinjekerner og ikke stødt i Chicken chilghozeh (pinje kerner) seekh kebab.

English :
Inspiration for todays Chicken Chilghozeh seekh kebabs commes  a bit from Kakori kebab and a pistacio kebab we had in Istanbul once. First let me tell you about Kakori kebab, one of ths softest mughli kebab, has many name or  "undetypes" as Reshmi Kebab or Malai Kebab. There are many kind and variations but what is common that grinded nuts and or popy seeds are mixed with the minced meat to give a soft and creamy taste. Like in this recipe :  http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2011/11/min-malai-kabab-my-malai-kebab.html .
Inspitaion for todays kebab is proebly mostly from that I found some  deliciuos walnuts from Chile and a large bag of beautiful pinenuts from Pakistan in a shop. I love pine nuts from Pakistan. I often use pine nuts in salads, chicken pie and other meat dishes, but I have not used pine nuts in kebab before. I think nuts and chicken go so well together, so I have used chopped pine nuts I wanted that taste in the kebabs, pine nuts and chicken.







750 kylling hakkekød / 750 gr chicken minced meat
35 gr frisk brød ( 1- 2 skiver ca), / 35 gr fresh bread ( 1-2  slices )
100 gr løg, pureret eller fint revet / 100 gr  onions, finelly shredded or puree
75 gr ristet pinje kerner /  75 gr pine nuts, roasted
2 spsk hakket koriander blade / 2 tbs chopped coriander leafs
4 grønne chili fint hakket / 4  green chili, finnely chopped
1 pose seekh kebab krydderi blandning (se tip) / one  scaket of seekh kebab spice mix ( see tip )
1 spsk olie / 1 tbsp oli

tip : jeg har brugt en seekh kebab krydderi blanding som man kan købe hos de pakistanske grønthandler. Man kan krydder de her kebab i styrke efter smag og behag. Her hvad jeg bruger til kebab, når jeg ikke bruger blandinger :
1 tsk salt, 1 tsk rød chili pulver, 1 tsk spidskommen pulver, 1 tsk korinaderfrø pulver, ½ tsk garam masala,  ½ tsk frisk revet ingefær, ½ tsk frisk presset hvidløg. 

tip: I have used a seekh kebab spice mixture wich you can buy at the pakistani groccery stores. Here are the spices I use for kebabs when I dont use spice mixes:
1 tsp salt, 1 tsp red chili powder, 1 tsp cumin powder, 1 tsp coriander powder, ½ tsp garam masala, ½ tsp grated ginger, ½ tsp garlic paste.



Gør ingredienserne klar, hvis I ikke har gjort det allerede :  Rist pinje kerner let på panden på svag varme, afkøl dem og hak dem groft. Krum brødet skiver, jeg brugte en blender. Lav løg pure i en blender eller bruge en riv jern. 
Mix hakket kylling kød godt med brød krummerne i en skål, tilsæt løg og krydderier og mix godt. Herefter tilsættes resten, hakket koriander blade, hakket chili og oli.  Alt blandes godt. 

Get your ingredients ready: lightly roast the pine nuts on a pan on medium heat, cool them and chop them coarsly. Crumb the bread, I used a blender. I also used a blender to make onion puree or you can shred. 
Mix the chicken minced meat with the bread crunbs, mix well with your hands.  Add the onions and the spices, again mix well before adding the chopped chili, chopped coriander leafs and oil. 



Forvarm ovn 225 grader. Læg bagepapir på en bageplade. Kom lidt olie på hænderne og form kylling farsen til 10 -11 aflange kebab (på billedet har lavede dobbelt portion kylling fars og den lille kebab er til prøve smagning). Jeg har lavet nogle på spyd og nogle uden spyd.
Seekh kebab steges i ovnen ca 30 -40 minutter, vendes ca halv vejes. 

Preheat kebab 225 degree Celcius. Place baking paper on a baking tray. Apply little oil on your hands and shape the chicken chilghozeh kebab mixture into 10 -11 oblong shaped kebabs, I made som on sticks and some with out sticks (on the picture I have made dobble portion of kebab mixture).
Place the kebab on the baking tray. Cook the kebabs in the oven 30 - 40 minuts. Turn sides efter 10 -15 minuts.
  

Til Chicken Chilghozeh Seekh Kebab lav mynte chutney, lækker naan og en lækker æble - valnød salat ( opskrift forneden ) 

With the Chicken Chilghozeh Seekh Kebab make a mint chutney, naan and a delicious apple - walnut salad ( scroll down for recipe ) 




Æble - Valnød salat / Apple - Walnut salad
for 2 personer / for 2

Lave en salat af : / Make a salad with:

1 lille æble, skåret i skiver / 1 small apple, sliced
2 store håndfuld rucola  / 2 big handful of rocket salad
ca  6 -8 valnødder, groft hakket / 6- 8 walnuts, coarsly chopped
1 rød løg, fint skåret / 1 red onion, cut thinnly 
2 spsk granatæble kerner /  2 tbsp of pommegrante seed
1 spsk groft hakket frisk mynte / 1 tbsp coarsly chopped fresh mint leafs.





Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar