lørdag den 3. september 2016

Laks & Spinat Curry / Salmon & Spinach Curry

Saag aur Machli ka salan



  
See English translation in black colour text.

Ingredienser / Indgredients 

400 gr laks uden skind / 400 gr salmon with out skin
500 gr frisk spinat / 500 gr fresh spinach
2 mellem store løg / 2 medium size onion
300 gr  hakket flåede tomater /  300 gr chopped canned tomatoes
1 tsk ingefær og hvidløgs pasta /  1 tsp ginger and garlic paste
1 tsk rød chili pilver / 1 tsp grinded chili powder
½ tsk gurkemeje (pulver) / ½ tsp turmeric (powder)
1 tsk stødt spidskommen / 1 tsp  grinded cumin
1 tsk  stødt koriander frø  / 1 tsp grinded coriander seeds
saft ½  citron  / juice of ½ lemon
½ tsk garam masala / ½ tsp garam masala
4 spsk vegetabilsk olie / 4 tbs vegetable oil
1-2 rød frisk chili, fint skåret / 1-2 red fresh chili,  sliced
lidt frisk hakket mynte blade / few fresh mint leafs chopped
ekstra citron skiver / some lemon slices.





Jeg havde 4 tykke lakse fileter som jeg vaskede og dup tørrede med køkken papir. Jeg skar hver stykke i 2. Herefter marinerede jeg lakse stykkerne i saft af ½ citron.

I had four tick salmon fillets. I washed and pet dried them with a kitchen papper. I cut each piece in 2. Then I marinated the salmon pieces in juice of a half lemon.



Hak løgene fint, varm olien i en dyb gryde og steg løgene indtil de er bløde og gennemsigtig. Tilsæt ingefær og hvidløgs pasta sammen med chili pulver, salt og gurkemeje og steg 3 minutter. 

Chop the onion finnely, heat oil in a deep pot and cook the onions until they are soft and transparent. Add ginger - garlic paste, salt, chili powder and tumreric and cook for 3 minuts while stirring.


Tilsæt de hakkede tomater og steg videre under omrøring indtil løgene og tomaterne er et masse. Nogle gange hjælper det at komme lidt vand i lidt ad gangen , sådan 2 spsk,  det opløser løgene. 

Add the chopped canned tomatoes and cook them while stirring until the onions and tomatoes are one. Some times it help adding little water like 2 tbs, it help to dissolve the onions.


Løg og tomaterne skal steges på mellem varme under omrøring indtil olien begynder at skille. Tilsæt stødt spidskommen og stødt korianderfrø nu og steg 2-3 minutter.

Keep cooking the onion and the tomatoes while stirring untill oil apears again. Now add grinded cumin and grinded coriander seeds and fry for 2 - 3 minuts. 


Tilsæt den skyllede spinat. Man kan hakke den vist man har lyst. Jeg har brugt den helt bladet.

Add the washed spinach leafs. You can chop them if you like, I have used the spianch whole leafed.


Nu skal vi bhunana (sautér) spinaten på let høj varme indtil olien igen begynder at skille ud. tilsæt den friske skåret chili og sauter 2 minutter.

Now we are going to bhunana ( sauté or stirr fry) on high heat until we can see the oil again. Add the chopped chili and stirr fry 2 minuts.



Skrue ned for varmen, læg lakse stykkerne i. Rører rundt forsigtig en gang imellem i gryden, vend lakse stykkerne. Kom ca 50 ml vand i og læg låg på gryden. Lad det simrer indtil vandet er fordampet og laksen er mør. Husk at rør forsigtig rundt så laksen ikke gå istykker.

Decrease heat, place the salmon pieces in the pot. Now stirr carefully time to time and turn side on the salmon piees. Add 50 ml water and put a lid on the pot. let everyting simmer until the water has evporated and the salmon is tender. 


Hvis man gerne vil have lidt mere sauce i,  kan man komme lidt mere vand i end 50 ml.

If you want the dish to have more sauce, you can ad more the 50 ml water. 




Drys med garam masala, pynt med citron skiver og frisk hakket mynte blade. Spis med roti eller kogte ris eller pasta. Velbekommen. 

Sprinkle with garam masala and garnish with lime and fresh chopped mint. Salmon and spinach curry is sutiable with roti, rice or pasta. Enjoy


Ingen kommentarer:

Send en kommentar