søndag den 14. juni 2015

Mango Lassi

http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/06/mango-lassi.html

scroll down for english text

En af mine favorit lassi er mango lassi. For dem som ikke ved er lassi en syrligt yoghurt basseret afkølende drik, som nydes til måltid i de varme måneder i Pakistan og Indien, Den traditionelle punjabi lassi er den saltede, yoghurt piskede med vand og tilsat salt. Den anden version som jeg kan lide er den der er tilsat både lidt salt og lidt sukker.  Min favorit Mango lassi er nok en restaurant opfindelse.

De første mango fra Pakistan er i butikkerne nu.  De er ikke helt modne , men de er stædigvæk gode og kan bruges til at lave milkshake og lassi. Man kan også bruge mango puré på dåse. Jeg brugte 2 friske mellem store mango, det gav ca 250 gr mango "kød"


english

One of my favorit lassi is mango lassi. For those who dont know is lassi a tangy yoghurt based refreshment enjoyed with meal in the hot months in Pakistan and  India. The traditional punjabi lassi is the savory one, yoghurt whipped with water and added some salt. The other version wich I like is with both suger and salt.  I think my favorite Mango lassi is a restaurant invention.

Here in Copenhagen the first mangos from Pakistan has arrived in the pakistani grocery stores, they ar not all mature yet but still good and can be used to make milkshake and lassi. If you want more taste you can use store bought mango pulp og mango puree. I used 2 medium size fresh mango, that gav almost 250 mango pulp.





Ingredienser/ Ingredients 

300 ml koldt yogurt / 300 very cold
150 ml  is koldt vand / 150 ml is cold water
1 spsk sukker / 1 tbs suger
250 gr mango "kød" / 250 gr mango pulp



1.  mos/blend mango kød til fin puré
2.  en en skål bland yoghurt, mango puré og sukker godt.
3. tilsæt vand og pisk nogle minutter til alt er godt blandet og cremet. Alternativt kan alt blendes sammen i en blender.
4.  hæld op i glas og server straks.

tip: hvis man kan vil have en "tynder" lassi kan man komme lidt mere vand i. 


english: 

1. blend the mango pulp to make a very fine puree
2. in a bowl mix yoghurt, mango puree and suger very well.
3. add water and whip some minut intil every thing is well mixed and creamy. Alternative you can blend every thing in a blender.
4. pour in glasses and enjoy immidiatly. 

tip: if you want a thinner lassi, add a more water. 



Ingen kommentarer:

Send en kommentar