fredag den 2. januar 2015

Kulcha


http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/01/kulcha.html


Kulcha er en slag flad brød bagt med hævemidler. Det kan laves både med og uden fyld og spises typisk med kikærte curry til morgen mad. Jeg kan ikke mindes at jeg har spist nogle i Pakistan i barndommen. Min mor fortæller at det var ikke noget de lavede hjemme, men min farfar plejede at hente det udefra til morgenmad, de var aflange i form og smagte så godt.  Jeg lavede nogle igår til brunch med kartoffel og ost fyld. Jeg lavede  dem i ovn, for det synes jeg var det nemmeste. Men de kan også laves på en steg pande. 

Hvis I laver dem på stege pande, smør panden med meget lidt olie og steg kulcha en side ad gangen indtil de er gyldne.


Kulcha is a kind of levened flat bread. It can be made with or with out stuffing and i often eaten with chickpea curry for breakfast, I dont have any memory of eating thm in my childhood in pakistan, my mother tell that they didnt make kulcha at home but my grandfather bought them and brought them home for breakfast, they were oblong in shape and delicious. 
I made stuffed kulcha for brunch yesterday. I made them in the oven, I felt that was easier, but you can also make them in  frying pan. 

If you are making them on a frying pan, spread  very little oil on the pan, and cook one side at a time of the kulcha until golden.



Dej  ( 5 store kulcha ) The dough ( for 5 large kulcha)

450 gr hvedemel / 459 gr all purpose flour
½ tsk salt / ½ tsp salt
½ tsk sukker / ½ tsp suger
12 gr gær / 12 gr fresh yeast
250 ml lun mælk / 250 gr  luke milk
50 gr  ghee eller  smør / 50 gr ghee or  butter





Hvis i bruger smør, smelt smørret og afkøl det let.  Opløs gær i det lune mælk.  Bland det helt sammen og ælt til en blød og glat dej. Stil dejen til hævning , dækket med hviske stykke et lunt sted ca 1 time. Lav fyldet imens.


Melt and cool slightly the butter if you are using so. Dissolve the yeast in the warm milk. Mix everything together and knead to a soft dough. Cover and leave it for leavening for 1 hour. Prepare the stuffing. 

Fyldet / The stuffing
400 kartofler, kogte / 400 gr boiled potatoes
1 tsk salt /  1 tsp salt
1 tsk knust chilli flager / 1 tsp crushed chili flakes
½ tsk koriander frø pulver / ½ tsp coriander
½ tsk spidskommen pulver / ½ tsp cumin powder
2 spsk frisk hakket koriander blade /  2 tbsp fresh chopped corinader
lidt ost efter smag og behag / some cheese , your choise

Mos kartoflerne med an gaffel, bland krydderier og krydderierne i. 

Mash the potaoes with a fork, mix in the chopped corinader and the spises.



http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/01/kulcha.html


 Forvarm ovn til 220 grader. Del dejen i 10 lige dele ( giver 5 store kulcha) Rul ud til 10 boller.

 Preheat the oven 220 degree C. Devide the dough into 10 equal pieces ( gives 5 large kulcha) and roll uot in to buns.




http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/01/kulcha.html


Tag 2 boller og enten med hænder eller rullepind rul ud til 2 cirkler. I skal ikke bruge mel til at rulle ud med, brug heller lidt olie. 

Take 2 buns and use hands to press out to equal size cirkles or ude rollpin.  Use a little oil roll out with if needed. 



http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/01/kulcha.html

Kom ca 2 spsk af fyldet på den ene cirkle. Drys lidt ost oven på.

Spread 2 tbsp of the filling on one of the circles, sprinkle some cheese over the filling. 




http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/01/kulcha.html

Læg den cirkel oven på og press kanterne godt sammen. Rul ud forsigtig til en flad pande kage. 

Place the second circle on the top and press the edges well together, Roll out carefully to a larger size thinner circle.




http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/01/kulcha.html

Placer på bageplade med bage papir. Bages ca 8-10 minutter eller indtil de får gyldent farve. 

Hvis I laver dem på stege pande, smør panden med meget lidt olie og steg kulcha på en side ad gangen indtil de er gyldne.

Place on a baking sheet and bake for 8- 10 minuts or until they get golden colour. 

If you are making them on a frying pan, spread very little oil  on the pan and on medium heat cook one side at a time of the kulcha until golden.



http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/01/kulcha.html

Spises varm med lidt smeltet smør, yoghurt og evt kikærte curry,  opskrift her http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2014/09/quick-chicker-choley-hurtig-kikrte-ret.html


Enjoy hot with a little butter on top, yoghurt and if you like chickpea curry,  recipe here :  http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2014/09/quick-chicker-choley-hurtig-kikrte-ret.html

3 kommentarer:

  1. Sounds delicious! Happy New Year, my friend <3

    SvarSlet
    Svar
    1. thankyou Justine , Happy New Year to you too <3

      Slet
  2. Det skal jeg lige prøve til min karry ret :)

    SvarSlet