fredag den 21. marts 2014
Forårs suppe / Spring Soup
Baingan aur Shimla Mirch ka Soup,
Scroll down for english translation .
Jeg har aldrig smagt suppe med auberginer, har I ? Vi havde dejlig forårs vejr her starten af marts måned. Jeg vil gerne lave en frisk suppe som passet til vejret. Auberginer og peberfrugt mm, lidt persille, lidt pinje kerner. Lyder det ikke godt.
I have never tasted eggplant/ aubergine /baingan soup, have you ? We had amazing spring weather early march. I wanted to make a fresh soup that fitted with the beautiful weather. Aubergine /bainghan and bell pepper/shimlamirch mm, some parsely and pine nuts. Sound good?
Ingredienser/ Ingredients
350 gr aubergine / 350 gr aubergine ( bainhan )
350 gr peberfrugt / 350 gr bell pepper ( shimla mirch)
1400 ml kylling bouillon, eller grønsags bouillon / 1400 ml chicken fond or vegetable fond (yakhni)
½ tsk revet ingefær / ½ tsl fresh grated ginger (adrak)
½ tsp Nigella frø / ½ tsp Nigella seeds ( kalonji)
3- 4 spsk olie/ 3 -4 tbsp vegetable oil
1 tsk salt / 1 tsp salt
½ - 1 tsk rød chilli pulver / ½ - 1 tsp red chili powder
½ tsk spids kommen pulver / ½ tsp cumin powder ( peesa zeera)
3 grønne chili, kan undlades / 3 green chili, optional
1 lille bundt frisk persille/ fresh parsely
50 gr ristet pinje kerner/ 50 gr roasted pine nuts (chalghoze)
- Fjern den sorte skræl auberginerne. Der er ikke nødvendigt, jeg gjorde fordi jeg ikke vil den mørke farve i suppen. Skær aubergine i små tern. Rens og skær også peberfrugterne i tern.
- Varm olie i en gryde, kom Nigella frø i. Når de begynder at poppe kom grønsagerne, ingefær, chili pulver, de hakkede grønne chili og spids kommen pulver. Stege det hele på høj varme, mens der røres rundt, ca 8 minutter eller til grønsagerne er bløde.
- Tilsæt kylling bouillon og kog det på forsat høje varme. Når suppen har kogt nogle minutter, skrue lidt ned for varmen og lad det simrer under lå ca 15 minutter. Tilsæt salt.
- blend suppen i en blender til den ønskede konsistens. Helt fint blended, hvis man vil have en cremet suppe.
- ved servering , drys masser af frsik haller persille og hakket pinje kerner.
ENGLISH
- Remove the black peel from the aubergines. This is optional, I did it because I wanted to avoid the dark colour in the soup. Cut into small pieces, also clean and cut the bell peppers onto small pieces.
- Heat the oil in big pot, add the Nigella seeds. When the begin to pop, add the vegetables, ginger, cumin powder, chili powder and the fresh chili if useing so. Fry on high heat 8 minuts or so, while stirring or until the veggies soften.
- Add the chicken fond ang boil. Let it boil for some minuts and then reduce the heat. Let the whole thing simmer 15 minut under lid. Add salt
- Blend the soup to the wanted consistency. Very fine , if you like a creamy thickness.
- Pour in to serving bowl, sprinkle with chopped parsely and chopped pine nuts and enjoy.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar