søndag den 22. september 2013

Butternut Squash & Daal Suppe / Butternut Squash & Daal Soup



Jeg laver ikke så tit suppe og når jeg gør det er det tit den samme kinesisk kylling suppe. Den er supper lækker, har  haft lyst til at lave en suppe med daal / linser der skulle være lige så godt. Jeg blev inspireret til en efterårs suppe efter  have set Jamie Oliver lave suppe og andre retter retter med græskar på tv. 
 Jeg har aldrig smagt Butternut squash og  channa daal / gule linser  sammen, så det skulle jeg prøve. Jeg brugte en stor mængde daal og fik en lækker cremet suppe, som smagte af daal med en sød eftersmag af Butternut squashen. Jeg har mindsket daal mængden i min opskrift, for jeg tror det vil give lidt mere smag af butternut squashen. 

English : I often make the same soup again and agian.  Chinese Chicken Corn soup is delicious and still one of my favorite. I have for long wanted to make a daal / lentil soup as good as the chicken soup. I found my inspiration for a fall  soup. after have watching Jamie Oliver making soup and other dishes with pumpkins on tv this week.  
I never tried daal and butternut sqaush together, so I had try that. I used a large amount of the daal and got a very delicious, rich and creamy soup  wich  tasted of daal and had a little sweet after taste of the butternut squash. I have reduced the daal amount in the recipe, in order to make the soup taste more of the butternut squash too.

For 3-4 personer / For  3 -4 persons.
175 gr channa daal, gule linser . Blødgjort natten over. / 175 gr channa daal , yellow lentils . Soaked overnight.
500 gr butternut squash / 500 gr butternut squash
1,8 l. kylling bulion / 1800 ml chicken stock / yakni
½ tsk  gurkemeje (haldi) / ½ tsp turmeric / haldi
1 tsk rød chili pulver/ 1 tsp red chili powder
1½ tsk salt, eller efter smag / 1½ tsp salt or to taste
½ tsk ingefær puré / ½ tsp ginger puree
½ tsk sennepsfrø / ½ tsp mustardseeds
evt to friske grønne chili, groft hakket / 2 green chili, coarsly chopped (optional)
muskat nød / nutmeg
evt ½- 1 tsk rød chili flager/ optional ½ -1 tsp dried red chili flakes.
½ tsk garam masala /  ½ tsp garam masala.
1 spsk olie / 1 tbs vegetable oil


Jeg kogte de blødgjorte linser ca 15 minutter i vand. Dræn vandet fra. Vask butternut squshen grundig,i skær den i to halve, fjern frøene og skær de to hlave i mindre stykker. Læg til side. I en stor gryde steg senneps frø i oile en minut. Tilsæt ingerfær puré, rød chili pulver, salt, gurkemeje, friske grøn chili og linserne.  ca 3- 4-5 minutter på høj varme.

I boiled the overnight soaked lentils in water for 15 minuts. The drain the water. In a big pot fry the mustard seeds in oil for 1 minut. Add gineger puree, red chili powder, salt, the fresh green chili and lentils. Fry for 4-5 minuts on high heat.

Tilsæt kylling boullion og butternutsquashen. Kog på høj varme ca 5- 8 minutter, herefter skrue ned for varmen og lad den stå og små koge i ca 45 minutter under låg. Kig til den engang imellem. Både squashen og linserne skal være super mørt.Sluk for varmen. Blend med en blender til en cremet kontinens.  

Add the chicken stok and the butternut squash. Boil on high heat for 5 -8 minut and then decrease the heat an let the whole thing simmer on medium heat for 45 minuts. Check and stir time to time. Both the daal and the lentil should be very tender before taking the pot of heat. Blend the soup in a milk shaker or blender til it becomes creamy and everything dissloves.

Drys med frisk revet muskat nød, garam masala og chili flager. Server varm med noget lækker brød. Se alternative toppings nedenunder.
Sprinkle fresh grated nutmeg, garam masala and chili flakes before serving with some delicious bread. Scroll down for different topping ideas. 


 Jeg servered suppen herhjemme med forskellige toppings i små skåle ved siden af, så man selv kunne vælge. Topping 1: sprød kylling strimler.  Tag ca 200 gr kogt kylling skæres i tynde strimler, steges på en non stick pande med lidt salt til det er sprød. Topping 2: frisk revet ingefær. Topping 3: friske koriander blade.

 I served the soup with small bowl og different topping, so everyone could top with theire topping of own choise. Topping 1:  crispy chicken. Take 200 gr boiled chicken, shred with a fork to thin pieces and fry on a non-stick pan with a little salt until crispy. Topping 2: fresh grated ginger. Topping 3: fresh coriander leafs. 


Eller tag lidt af det hele :)  frisk revet ingefær,  koriander blade og sprød kylling. Nogen har enda tilsat ekstra chili sauce også.  Have en rigtig god uge. 

Or try with all the toppings : ) fresh grated ginger, fresh coriander leafs amd the crispy chicken. Somebody even added chili sauce.  Have a wonderful week. 



Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar