torsdag den 18. oktober 2012

Punjabi Mix


En meget lækker grønsags ret. Rigtig lækker som tilbehør. Man kan bruge alle slags grønsager. Jeg brugte en frosen grønsags banding.


English.
A delcious vegetable dish. realy yummy as a side dish.  You can use all kind of vegetable. This time I had a packet of frozen veggies . 


800 gr blandede grønsager, blomkål, gulerødder, broccoli.  Jeg brugte frosne grønsags blanding / 800 gr mix vegetable, cauliflower, broccoli, carrots. 
300 gr  kogte kartofeler / 300 gr boilede potatoes
200 gr ærter / 200 gr green pea  
½ tsk hvidøg pure / ½ tsp garlic paste 
½ tsk ingefær pure / ½ tsp ginger paste 
½ tsk bukkehorns frø / ½ tsp fenugreek seeds
½ tsk tomat pure / ½ tsp tomato paste 
½ fennilkel frø, kan undlades /  ½ tsp fennel seeds, optional 
1 tsk sorte senneps frø / 1 tsp black mustard seeds 
1 tsk spidskommen frø / 1 tsp cumin seeds

½ tsk nigella frø / ½ tsp nigellea seeds 
2 tsk coriander frø, stødt groft / 2 tsp coriander seeds, crushed coarsly 
1 tsk salt /  1 tsp salt
1 tsk rød chili pulver / 1 tsp red chilli powder

½ tsk gurkemeje / ½ tsp turmeric
½ tsk amchoor ( tørrede mango pulver ) / ½ tsp amchoor ( dried mango powder )
2 spsk olie / 2 tbsp oil
evt ½ tsk tørrede chilli flager / ½ tsp  dried chili flakes






Skær de blandede grønsager og kartofler i mundbidder. Varm olien på en pande. Smid bukkehorns frø, senneps frø og Nigella frø i. Når de begynder at "poppe", kom spids kommen frø og fennikle frø i. Steg dem 1 minut. Tilsæt alle 3 puré i , skrue op for varmen og steg 1-2 minut.
Cut all vegetable in bite size. Keep the potatoes and peas aside. Heat the oil in a pan on medium heat. Trow in the fenugreek seeds, the  mustard seeds and Nigella seeds. When they begin to "pop"  add fennel seeds and cumin seeds. Fry for 1 minut. Add all the pastes, increase the heat and fry  for 1-2 minuts.




Tilsæt grønsagerne undtagen kartofler og ærter. Tilsæt salt og rød chili pulver. Steg grønsagerne 8-10 minutter. Tilsæt kartofler og ærter og coriander frø. Tilsæt chili flager. Steg ca 5 minutter. Drys med  amchoor. Tag panden af varmen. Serveres med chappati eller ris eller som andet tilbehør til kød.


Add the vegetable except potatoes and peas. Add salt and chili powder. Fry for 8-10 minuts. Add potaoes and peas. Add the dried chili flakes. Fry for 5 minuts more and sprinkle with amchoor. Take the pan of the heat. serve hot with chapatti or rice or as a side dish to meat.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar