torsdag den 13. september 2012

Aloo Keema Matar Pasta




Hvad med en stor tallerken Aloo keema Matar pasta? Aloo betyder kartofler, keema betyder hakkekød og matar er ærter. Lidt efterårs mad med varme krydderier. Jeg bruger ofte de samme krydderier i min madlavning med små forskelle. Det er disse små forskelle og hvornår/ hvordan man tilsætter krydderierne der gør at retterne smager anderledes og har forskellige aromaer. I denne pasta ret har jeg brugt gurkemeje som vi bruger typisk i gryderetter/carry retter i den pakistanske madlavning. Sammen med de andre krydderier giver det sauces farve og en helt special  nødde agtig aroma. 

English: 
How about a big plate of Aloo? aloo means potato, keema means minced meat and matar are peas. Some nice fall food with heating spices. I often use the same spice in my cooking with small differencess. It is these small diffrences and when/how I add the spice that gives the different taste and aroma to the dishes. In this dish I have used turmeric powder wich is very common in pakistani curries. Together with the other spices it gives the dish colour and a special nutty aroma.


Ca til 3- personer /  for 3-4 persons

Aloo keema Matar sauce/ Aloo keema Matar sauce

350 gr kalve hakke kød / 350 gr minced beef
1 mellemstore løg, meget fint hakket / 1 medium sized onion, very finelly chopped
1 tsk frisk revet hvidløg / 1 tsp freshly grated garlic
1 tsk frisk revet ingefær / 1 tsp freshly grated ginger
½ tsk stødt spidskommen / ½ tsp cumin powder
½ tsk gurkemeje/ ½ tsp turmeric powder
1 tsk chilipulver/ 1 tsp chilipowder
1 tsk salt / 1 tsp salt
100 gr tomat , groft hakket / 100 gr tomato, chopped
1 spsk tomat pure / 1 tbsp tomato paste
2,5 spsk oliven olie / 2,5 tbsp olive oil
300 gr halv kogte kartofler, skrået i mundstykkerr / 300 gr  potatoes "half boiled, cut in bite size
200 gr ærter / 200 gr green peas
revet muskat nød.

Pasta skruer eller penne/ penne pasta or  any other of your choise
ca 350 gr / 350 gr

Scroll down for english text.

I en gryde steg løgene i olien til de er gennemsigtig og bløde. Tilsæt revet hvidløg og revet ingefær. Steg det to minutter, herefter tilsæt hakkekøddet og frisk tomat. Steg kødet over mellem varme til det er brunet. Tilsæt alle krydderierne undtagen muskat nød og steg yderliger 2 -3 minutter. Tilsæt tomat pureen og rør rundt.Tilsæt de halv kogte kartofler. Steg kartoffleren og hakkekøde under omrøring  5-8 minutter. Tilsæt ærter og ca 100 ml vand, skrue helt ned for varmen efter 2 minutter læg låg på, og lad det simrer 5-8 minutter. Drys lille knips revet muskat nød på og sluk for varmen.

Kog pasta. Bland Aloo Keema matar saucen med den kogte pasta og lad den stå 5 minutter tildækket inden den serveres. Velbekom :)

English:
in a pot fry onions in oil until de er transparent and soft. Add grated garlic and grated ginger, fry more for 2 minuts before adding the minced meat. Wtih the minced meat also add the chopped tomato. Cook the minced meat until browned add all the spices except the numeg and fry for mor 2 minuts . Add the half cooked potaoes asnd cook for 5- 8 minutts while stirring.  Add the peas and 100 ml water. Decrease the heat , put a lid on and let it simmer for 5-8 minuts. Sprinkle with freshly grated nutmeg and turn the heat off. 

Boil the pasta and drain for water. Mix in the sauce and cover for few minuts before serving.   
Enjoy :)

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar