torsdag den 9. august 2012

kyllinglår, pakoreh /chicken leg pieces pakoreh

Jeg har før lavet pakora til jer http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2012/06/pakora.html. Idag har jeg en anden af vores yndlings pakora hjemme hos os. Kyllinglår pakora. Smager godt!  Jeg laver en tyk flydende dej som jeg dypper de kogte eller stegte kylling lår i. Denne dej bruger jeg til at dybbe mange ting,  f.eks kartoffler eller andre grønsager.

I have made pakora for you earlier  http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2012/06/pakora.html. Today i have made another of favorit Pakora for you, chicken leg piece pakora. Very yummy. I make a medium thick batter for dipping the leg pieces in. I use this batter for lot of things, potato or  other vegetables.


Det man skal bruge / What you need
7 kogt / stegt kylling lår / 7 precooked or boiled chicken leg  pieces.
200 gr besan (kikærte mel) / 200 gr besan (gram flour)
220- 250 ml vand / 250 ml  water
1 tsk salt / 1 tsp salt
1 tsk rød chili pulver / 1 tsp red chili powder
1 spk let knust spidskommen / 1 tbsp cumin seeds,  crushed
1 spsk let knust koriander frø / 1 tbsp crushed coriander seeds
 evt. 2 tsk granatæblekerne pulver / 2 tsp dried pommegranate seed powder, optional
2 spsk groft hakket frisk koriander blade / 2 tbsp coarsly chopped fresh coriander leafs
1 -2 tsk tørrede chili flager / 1- 2 tsp dried chili flakes.

Det man skal gøre / what you do

Lave en let tyk dej af besan og 220 ml vand. Tilsæt mere vand hvis der er behov. Dejen skal være ligesom pandekage dej. Tilsæt alle kydderierne og den friske koriander.

Make a medium thick batter og besan and 220 ml water. add more water if needed. The batter should be something like pancake batter. Add all the spices and the fresh coriander leafs.



Dyb kyllinglårene enten en af gangen eller allesammen i dejen og friture steg dem i olie til de er gylden brune.
Dip the chicken leg pieces in the batter so they are coated with the batter and deep fry them in oil until they are golden brown.



Nyd dem med ketchup eller en yoghurt chutney. 
Enjoy them with ketchup or a yoghurt chutney.


Jeg har også brugt den same dej til  kartoffel skiver og squash blomster. Dejen var en anelse tynder og jeg brugte ikke granat æblekerne pulver. 
I have also used the same batter for potato slices and sqaush blossoms. The batter was a bit thinner and I did´nt use pommegranate powder for these pakoras. 

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar