lørdag den 7. april 2012

Mango Indulgence

For english translation look for yellow colour text

Sidste gang lovede jeg opskriften på min Mango Indulgence cupcakes. http://cupcakeluvs.blogspot.com/2012/04/flower-power-cupcakes.html.  Jeg lavede 12  Flower Power cupcakes og resten blev dekoreret med mango frosting og blåbær. Meget lækkert, hvis jeg selv skal sige det. Jeg synes der er svært at få den lig tilpas mango smag frem uden det bliver for vammel i bagværk. Jeg har fundet frem til en god opskrift tidligere   http://cupcakeluvs.blogspot.com/2011/03/mango-dreams-opskrift.html, men har længe haft lyst til at gøre lidt mere ved den opskrift.  Så da jeg  bagte min mango kanelsnegle lod blåbær til at være en perfekt partner for mangoer. http://cupcakeluvs.blogspot.com/2012/03/mango-kanelsnegle-mango-pudding.html. Jeg synes at jeg har kunne femhæve smagen af mango mere ved at skære ned på citron og tilsætte blåbær. 
tip: Denne her gang, har jeg brugt mango pulp på dåse, som er meget fint pureret mango, ellers kan man også purere selv. 

Last time I promised the recipe for my Mango Indulgence Cupcake recipe. http://cupcakeluvs.blogspot.com/2012/04/flower-power-cupcakes.html.  I made 12 Flower Power Cupcakes and rest was these cupcakes with mango frosting and blueberry. Very delicious. In baking I find it difficult to the achieve right amount of mango taste without it getting to sweet. I have earlier found a very good recipe, but have been wanting to do some thing more with it.  So when I baked my mango pudding cinnamon buns, I found blueberries to be the perfect match for mango in baking. http://cupcakeluvs.blogspot.com/2012/03/mango-kanelsnegle-mango-pudding.html 
Tip: this time I have used  canned mango pulp, witch is very fine mango puree. But you can also  make you own mango puree.

Mango Indulgence  
 ingredienser /  ingredients
12 stk / 12 cupcakes.
   
180 gr mel + lidt ekstra / 180 gr flour + little extra.
2 tsk bagepulver / 2 tsp bakingpowder  
120 gr smør, blødt / 120 gr butter,  soften  
120 gr sukker / 120 gr sugar
2 æg / 2 eggs
140 ml mango puré / 140 ml mango puree
100 ml mælk / 100 ml milk
½ tsk revet øko citron skal / ½ tsp organic lemon zest
100 gr blåbær + ekstra til pynt  / 100 gr bluberries + ekstra for decoration.

1,Forvarm ovn 180 grader. Gør en muffin form klar. 
2, Sigt mel og bagepulver sammen. 3, Pisk sukker og smør til det hvidt og luftigt. 4, Tilsæt et æg ad gangen og pisk med mellem hastighed til alt er godt blandet sammen. 5, Bland mælk og mango pure sammen. 6, Tilsæt skifte vis mel og mango blanding i smør-ægge blanding, vend forsigtig alt godt sammen med en ske. 7, Drys lidt mel ( 1tsk ) på 100 gr blåbærrene, og tilsæt ca 70 gr i dejen sammen med citron skal.  Læg resten til side. 

English:
1, Preheat the oven at 180 degree celcious and prepare a muffin pan with cupcake liners.  2, Sift flour and bakingpowder. 3. Beat sugar and butter with you beater til its white and fluffy. 4, Add one egg at a time and beat with a medium speed til everyting is well mixed. 5, mix milk and mango puree  together. 6, Add flour and mango - milk mixture in the butter- egg mixture alternatly with a spoon, mix carefully til all is mixed well. 7, Roll 100 gr blueberry in a tsp of flour (that make them not sink in the batter) , add about 70 gr blueberries in the batter with the lemon zest. Put the rest of the berries aside.


8, Fodel dejen i muffin formene. 9, Tryk resten af de 100 gr blåbær forsigtig ned i dejen om vist på billedet. 
8, Pour the batter in the prepared muffin pan. 9, Gently push the reat of the 100 gr blueberries in the batter as shown in the picture.


10, bag cupcakene ca 12-18 minutter, de skal være gyldne. Check med en tandstik for se om de er færdig. 11, Lad dem køle af, før de smøres med frosting.

10, bake the cupcakes for 12-18 minutts, they shoul be golden in colour. Check with a toothpick  to see if they are done. 11, cool them before frosting them. 


Mango Frosting/ Mango Frosting
350 gr flormelis, siget / 350 gr sifted confectioners sugar
80 gr smør,  blødt / 80 gr soften butter
1-2 spsk mango puré / 1-2 tbs mango puree

1. Pisk smør i en skål med el pisker let. 2, Tilsæt sigtet flormelis og pisk med mellem hastighed til alt smør og sukker er godt blandet.  3, Det kan godt være man ikke behøver at komme hele to spsk mango puré i, det for prøv frem og tilsæt lidt mango pure ad gangen og forsæt piskning til alt er godt blandet. 4, Skrue op for max hastighed og pisk til cremen er luftig og let. 5, Kom frosting på de afkølede cupcake og pynt med de ekstra bær.

1. Beating butter with a el. beater in a bowl. 2, Add the confectioners sugar and keep on beating til everything is well mixed. 3, It may not be neccesary to all all the mango syrup, therefor add a little at a time while beating til well mixed 4, With max speed beat the creame light and fluffy. 5, Frost the cooled cupcakes and decorate with extra blueberries.

Forsat god weekend og nyd jeres påskeferie. 
Have a great weekend everybody and enjoy your Holliday

7 kommentarer:

  1. De se godt nok lækre ud. Endnu en opskrift, der skal prøves en dag...

    God påske :)

    SvarSlet
  2. Blueberries with mango, what a beautiful combination!! These look perfect for the start of Summer :)
    I did read your recommendations, thanks a lot!! :)

    SvarSlet
  3. Awesome recipe..thanks for sharing..will try this soon :)

    SvarSlet
  4. Lyder spændende... Vil gerne lige vide om du bruge mango fra danske supermarkeder eller dem fra indiske/pakistansk butikker, som kun fåes om sommeren (Dem som man kan købe hos det indiske butikker smager jo himmelsk godt) ? Kan man ikke undlade blåbær og citronen? Tænker på at lave selv pureen af frisk mango

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Pia, jeg burger mangoer fra de pakistanske butikker. Jeg synes nemmlig også de smager himmelsk :) frisk mangoer er jo se bedste. Uden for sæson burger jeg dåse mangoer.
      Du kan sagtens undlade blåbær og citroen. jeg har lavet den samme opskrift uden blåbær men ikke uden citron. Venlig hilsen Misbah

      Slet