fredag den 10. juni 2011

Stuffed Naan/ Fyldte Naan


For english look for red colored text. :)
Hvad så nu? Naan igen? Spørger I. Nej, disse her er anderledes og fyldt med lækker sager. De er lidt tidskrævende, men hvert et sekund værd. Jeg har lavet en stor portion, men man kan sagtens halver ingredienser og lave en mindre portion.
Naan again? You ask. No, these are different and stuffed with yummy stuff. A bit time consuming, but worth every second. I have made a big batch,  for a less portion you can halv the ingredients.


9 stk / 9 naans
Naan dej/ Naan dough
1 kg hvedemel/ 1 kg. al purpose flour
25 gr gær/ 25 gr yeast
½ tsk salt/ ½ tsp salt
2 spsk olie/ 2 tbs oil
250 ml vand/ 250 ml water
2 dl natural yoghurt/ 2 dl plain yoghurt
2 dl mælk/ 2 dl milk


Lun vand og mælk, skal være håndvarmt. Opløs gæren heri. Kom mel og salt i en skål, tilsæt yoghurt, gær opløsning og olie. Saml dejen og ælt let dejen til den er glat. Stil den tildækket et lunt sted ca 1 time.

Heat water and milk slightly. Put flour and salt in a bowl, add yoghurt, yeast mixture and oil, mix it to get a dough. Lighly knead it till it is smooth. For leavening the dough put it aside covered for an hour.


Kylling-spinat fyldet/ Chicken-spinach filling
400 gr inder kylling fillet/  400 gr chicken inner fillet
1 tsk chilipulver/ 1 tsp red chili powder
½ tsk salt/ ½ tsp salt
½ tsk garam masalah/ ½ tsp garammasalah
lidt olie/ oil for frying.


Varm olie på en pande, steg kylling med krydderierne. Tag kyllingen af panden, køl den. Strimle den i tynde stykker og sæt til side.
Heat oil on a pan. fry the chicken  with the spices  til its done. Cool it and shred it in to thin pieces and put aside.


350 gr spinat/ 350 gr spinach
150 gr  hakkede tomater. Jeg har brugt dåse tomater./ 150 gr chopped tomatoes. I have used canned.
1 tsk rød chili pulver/ 1 tsp red chili powder.
Salt efter smag/ salt to taste
1 tsk cumin pulver/ 1 tsp cumin powder.
1 tsk garam masalah/ 1tsp garam masalah
lidt revet muskat nød/ a bit grated nutmeg.
1-2 spsk olie til stegning/ 1-2 tbs oil for frying.




Varm olie på en pande, steg spinat sammen med tomaterne på høj varme under konstant omrøring.Tilsæt salt og chili pulver. Skrue lidt ned for varmen.Steg videre 8-10 min under omrøring til  næsten al væden er fordampet. Tag spinaten af panden og køl den. Bland kylling strimleren i, tilsæt garam masalah, cumin pulver og revet muskat nød. Stil til side.

Heat oil on a skillet, fry spinach and tomatoes on high heat, stirring constantly. Add salt and chili powder.Lowerthe heattomedium high. Fry for 8-10 min more until almost al the water from tomatoes has. Evoporated. Cool the spinach, mix it with the shredded chicken and add garam masalah, cuminpowder and grated nutmeg. Mix well. Put aside.


Ælt dejen på et melet bord, del den i ni boller. Nu kommer den svære og lidt rodet del. Husk vi skal arbejde med en bolle ad gangen. Resten gemmes overdækket. Tag en bolle og rul den ud til en flad pandekage.
Knead the dough on a floured surface, devide into nine buns. Now comes the messy and tricky part. We will be working with one piece at a time. Keep the rest covered. Roll out the bun in to flat circle.


Del spinat- kylling fyldet i 9 dele og kom denne ene del på den udrullede pandekage. Tryk fyldet let ned med fingerne.
Devide the spinach-chicken filling into equal nine parts. Layer one part filling on the rolled out circle. Press down the filling lightly with your fingers.


Rul forsigtig den fyldte naan sammen some vist på billedet. Det skal rulles lidt stramt.
Roll carefully the naan togather as shown in picture.You should roll it thight.


Sådan.Tryk let på samlingen.
Like this. Now press a bit .

Rul med håndfladerne til det ser sådan ud. Lad  være med at gå i panik, hvis der går hul på det, det gør ikke noget.
Now  with your palm roll out til it looks like this..Dont panic if the dough breakes some places. It does´nt matter.

Så skal den lange dej rulle lægges sammen på denne måde. Det er lidt svært at forklare i ord. Hvis man har lavet pratha vil man genkende metoden :). Gentag processen med resten af de 8. Og lad dem hvile overdækket i køleskabet 10-15 min.
This part is difficult to explain in words. This is the one long stuffed dough. It is layerd on it self  like this. If  you have ever made a pratha, You will recognize the methode :). Repeat the whole process with the rest 8. Cover them and let them rest in the frigde for 10-15 min.




 Forvarm ovn 250 grader.Tag de fyldte naan boller ud.fra køleskabet.  På et melet bord press den fyldte bolle lidt og rul forsigtig ud til en rund naan.
Preheat oven at 250 degree C. Take out the stuffed naan buns.On a floured surfce press down one bun at a time and roll our into a flat and round naan.


Læg dem på en bageplade beklædt med bage papir, pensel med lidt olie eller smeltet smør og bag dem 6-8 min eller til de er bagte og gyldene. Bag en plade ad gangen.
Lay them on a baking sheet lined with baking papper. Brush the naan with oil or melted butter. Bake them 6-8 min or til they turn golden. Bake one sheet at a time.


 Så hvad synes i? Nyd dem med raita eller almindeligt yoghurt.  Good weekend
 How about it hm? Enjoy with raita or plan yoghurt. Have great weekend..

6 kommentarer:

  1. Det her er nogen rigtig seje naans!

    Mvh
    Mariam

    SvarSlet
  2. Looks great! Bookmarking this for the future use :) Thanks for sharing!

    SvarSlet
    Svar
    1. @ Crunchy Creamy Sweet: Thankyou and glad you like it.

      Slet
  3. Tak for at dele opskriften, det er saa detaljeret med fine billeder. Jeg proeved det idag og det smagte bare saa yummy.. Jeg skal helt sikkert proeve det igen og oeve mig mere paa metoden til at rulle det :) uh jeg glaeder mig ogsaa til at proeve flere ting af inshaallah paa din fine blog..

    SvarSlet
    Svar
    1. Selv tak Blueberry din for din fine tilbagemelding. Jeg elsker at få tilbagemeldinger. Jeg håber ayt høre mere fra dig :) og øvrigt velkom hertil.
      venlig hilsen Misbah

      Slet
  4. jeg foelger din blog nu hverdag men faar dog ik skrevet tit.. <3 tak..

    SvarSlet