søndag den 8. november 2015

Mango Citron Hvid Chokolade Cheesecake / Mango Lemon White chocolate Cheesecake

http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/11/mango-citron-hvid-chokolade-cheesecake.html


Scroll down for english text

Mango Cheesecake er blevet  vores yndlings cheesecake, derfor lavede jeg også en for en lære venindes dessert bord. Jeg brugte samme opskrift som tidligere, men ha har jeg prøvet at pifte smagen op med citron og hindebær støv.  Den smagte super godt men blev ikke så syrlift som jeg ville have den til at være, så jeg anbefaler at I bruger 3 store citroner. 
En anden tip til denne opskrift bruger jeg altid mandelmel til bunden men da jeg var udgået af mandelmel brugt jeg kun kiks. 


Mango Cheesecake has becomed our favorite cheesecake, thats why I also made one for a dear friends birthday dessert table.  I used the recipe as earlier but tryed to give a tangy touch with lemon. It tasted delicious but it could have been more tangier. So I recommend to use 3 large lemons instead of 3.

Another little change to the recipe, because I was out of almond miel I used only crakers for the bottom crust.


Ingredienser/ Ingredients

300 gr kiks / 300 gr garahams crakers
80 gr smeltet smør / 80 gr melted butter
60 gr sukker  / 60 gr sugar

 350 gr hvid chokolade/ 350 gr white chocolate
 560 gr flødeost / 560 gr creme cheese
 250 gr sukker / 250 gr sugar
 7 ½  æg /  7 ½ eggs 
 370 gr mango pure / 370 gr mango puree
 frisk revet skal af 2-4 store citroner / fresh zest from 2-3 lemons.

mango gele,  jeg har købt en pulver blanding fra den pakistansk grønthandler: Laziza Mango Jelly / mango jelly, I used Laziza Mango Jelly mixture to make the jelly.

3 spsk ekstra mango puré / 3 tbsp extra mango puree
hindebær støv / rasberry dust
friske hindebær / fresh rasberries




http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/11/mango-citron-hvid-chokolade-cheesecake.html



scroll down for english text  

- Forvarm ovn 150 grader. 
- Gør  28 cm Ø bageform eller springform klar .  Smøres let med smør.  
- Cheescake anbefales at bage i vandbad, se her hvordan:  http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2014/03/mango-cheese-cake.html

 - Groft blend kiksens med smør og sukker i en blender.
-  Press blanding ned i tærteformene

-  Forbag bunden ca 8- 10 minutter eller til bundende er gyldent. 


- Smelt choklade over vand bad.  Kom hakket chokolade i en ren og tør skål. Varm noget vand og kom det i en anden større skål.  Placer skålen med chokolade i vand skålen.  Smelt chokoladen og afkøl den let. 

- Pisk flødeost og sukker sammen til det er godt blandet og glat. 
- Bland i en æg ad gangen.

- Vend  den smeltet chokolade og mango puree i og tilsæt citron skal.

- Hæld oste massen i formen over den sprøde kikse bund.   Placer formen i en oven bakke. 
-  Placer bakken i ovnen. Hæld vand i bakken,  den skal ikke fyldes helt, kun så vandet når halvt op til formene.

Bag cheesecakene ca 50 - 60 minutter  i 150 grader forvarmet oven. Siderne skal være faste og midten lidt blød. Jeg har tit tendense til overbage min cheesecake, måske har jeg ikke nok is i maven. 
-  Afkøl kagen natten over i kølskabet.

- Lav mango gelén efter instruktion på pakken. Hæld gelén over cheesecaken og stil den tilbage i kølskabet.

- Når I klar til at spise kagen,  pynt den op med mango puré, hindebærstøv og friske bær.

ENGLISH : 
- Preheat your oven 150 degree celcious. 
- Prepare your baking 28 cm rund baking mouldor a springform with little butter.   

- This cheesecake need to be baked over a waterbath see here how:  http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2014/03/mango-cheese-cake.html


-  Crumb the crackeres, sugar and butter in a blender. 
-  Lightly press the mixture  in the baking pan. 

- Prebake the crust 10 minuts or until the crust is light golden. 

- Melt the chocolate over waterbath. Heat water and pour in a big bowl and place a small bowl with choclate inside the water bowl. Melt the chocolate and let it cool a bit.


- whisk creme cheese and sugar until well mixed
- Mix in one egg at a time. 
- Add the melted chocolate and mango puree, mix all well. 
- Mix in the lemon zest.

- Pour the cheese mixture in your baking pan over the almond crust. Place the pan in a big oven tray.
- Place the oven tray in the oven and pour water in the tray. You need to fil so much water that it levels to the half of your baking pans hight.
- Bake the cheese cakes/cake 50- 60 minuts in 150 degree celcious preheated oven.  The sides should be firm and the middle soft. 
- Place the cheesecake in fridge overnight.

- Next day, make the mango jelly as instructed on the jelly packet. Pour quickly the jelly over the cheesecakes.  -
- Place the cheesecake in the frigde again.

- When you are ready to enjoy your Mango Lemon White Chocolate Cheesecake, decorate it with the extra mango puree, raspberry dust and the fresh raspberry. 




http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/11/mango-citron-hvid-chokolade-cheesecake.html
















Ingen kommentarer:

Send en kommentar