lørdag den 31. august 2024

Chatkhara keema

 

Scroll down for english translation


Chatkhara keema er en spicy  pakistansk "karry" ret med hakket kød. Det der er anderledes ved den, er måden den steges på, tilsætning af yoghurt samt tilsætning af ghee i to omgange. Metoden er fra Lahore og retten kaldes også Lahori Chatkhara keema, min opskrift er inspireret fra mad kanalen "Kun"

Jeg har ikke brugt ghee 2 gange men erstattede den enegang med rapsolie for at gør det lidt mindre fedt indholdigt.


Ingredienser

800 gr hakket kød, lam/kalvekød eller blandingen af begge
250 gr løg, hakket200 gr tomater, groft skåret1/2 tsk tomat puré
1 spsk hvidløgs pasta/puré
1 spsk ingefær pasta/puré (anbefaler frisk ingefær puré, det vil give en god smag)
1 tsk gurkemeje
1 tsk spidskommen
1 tsk salt
1 tsk chili pulver
3-4 grønne friske chili, fint skåret eller efter smag (kan undlades)
400 ml vand
80 ml olie, raps eller andet madolie
3 spsk yoghurt
1 tsk stødt koriander
2 spsk olie eller smeltet ghee

Tilberedning
Vi skal bruge en gryde og en stor fald pande til denne ret.

1. Kom renset hakkekød, løgene, tomaterne, hvidløgs puré, ingefær puré, salt, chilipulver, gurkemeje og tomat puré sammen med 400 ml vand til kogning ca 15 minuter.


Hakkekødet vil danne små klumper, derfor brug grydeske til at "slå klumperne i stykker ca når der er gået 8-10 minutter af kogtiden.
 
Efter 15 minutters så vil vandet også være næsten helt afdampet, hvis det ikke er det skure op for varmen, mens der røres rund, hakket kød skal kun være let fugtig. 

2. Varm olie let i en stor pande, kom de fint skåret frisk chilli og steg lidt  1-2 minutter. Hæld keema over i panden og steg på mellem høj varme, til keema begynder at få varme og bliver mindre fugtig. 


3. Når olien begynder at skille tilsæt spidskommen pulver og korianderfrø pulveret, steg ca 3 minutter. Skrue ned for varmen og tilsæt yoghurt mens der røres rundt, efter nogle minutter skure op for varmen igen og steg vider til olien igen skiller ud. Hæld smeltet ghee eller olie over og rør rundt. tag panden af varmen.




Denne her lækker chatkhara keema vil være vildt godt sammen med roti/chapati eller til brunch med pratha, spises varmt.

Chatkhara keema er også rigtig lækker som pålæg på rugbrød, toppet op med lidt revet radiser, god appetit.

English



Chatkhara keema is a spicy Pakistani "curry" dish with minced meat. What makes chatkhara keema different from the regular keema curry is the way it is fried with the addition of yoghurt and the addition of ghee in two batches. The method is from Lahore and the dish is also called Lahori Chatkhara keema. 
My recipe is inspired from the food channel "Kun"

I haven't used ghee twice but replaced it once with oil to make it a little less greasy.

Ingredients 
800 g minced meat, lamb/veal or a mixture of both
250 g onion, chopped 
200 g tomatoes, roughly chopped 
1/2 teaspoon tomato puree 
1 tablespoon garlic paste/puree 
1 tablespoon ginger paste/puree ( I recommend fresh ginger puree, it will give a good taste) 
1 teaspoon turmeric 
1 tablespoon salt
400 ml water
1 tsp cumin 
3-4 green chillies, sliced 
80 ml oil, rapeseed or other cooking oil 
3 tablespoons yogurt 
1 teaspoon coriander powder
1 tsp cumin powder 
2 tbsp oil or melted ghee


Preparation 
We need a pot and a large flat frying pan for this dish.
See pictures above in the danish translation. 
 
1. Add cleaned minced meat, onions, tomatoes, garlic puree, ginger puree, salt, chili powder, turmeric and tomato puree  with 400 ml of water in a big pot to boil for about 15 minutes.  

The minced meat will form small lumps, so use a ladle to break up the lumps about 8-10 minutes into the cooking time. 
After 15 minutes, the water will also have almost completely evaporated, if it is not, turn up the heat while stirring and cook the keema intilo the waer i evporated the minced meat should only be slightly moist.

2. In a large pan, lightly heat the oil, add the finely chopped fresh chillies and fry for 1-2 minutes. Pour the keema into the pan and cook on medium-high heat until the keema starts to get colour and becomes less moist. 

3. When the oil starts to separate, add the cumin powder and coriander seed powder, fry for about 3 minutes. 
Turn down the heat and add yoghurt while stirring, after a few minutes turn up the heat again and continue to fry until the oil separates again. 
Pour melted ghee or oil over and stir. And take the pan off the heat. 

This delicious chatkhara keema will be great with roti/chapati or for brunch with pratha, enjoy it hot.

Chatkhara keema is also really delicious as a topping on rye bread, topped with some grated radish, bon appetit.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar