fredag den 4. august 2017

Kebab med Oliven og Feta / Kebab with Oliven and Feta



http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2017/08/kebab-med-oliven-og-feta-kebab-with.html


Scroll down for english translation

Ingredienser
36 stks ( 9 spyd) 

500 gr lammekød eller okse hakkekød 
150 gr fint hakket løg 
100 gr feta ost, skåret i små tern 
100 gr hakket oliven 
1 æg 
35 gr  frisk brød krummer 
2 stk frisk chili, hakket 
1 tsk  rød chili pulver
1 tsk salt/ 1 tsp salt
1 tsk spidskommen pulver 
1 tsk koriander frø pulver 
1 tsk garam masala 
lidt  frisk hakket koriander frø


ca  9 grill pinde eller spyd 

Tilbehør forslag :
tomat salat, naan, yoghurt chutney

1. Dyb spydende i vand ca 1 time .
2.  Bland hakkekødet med krydderierne, tilsæt let pisket æg og bland godt inden brødkrummer og løg  tilsættes. Bland i hakket koriander og hakket oliven. Tillsidst blandes feta ost i. Lad farsen hvile ca ½ time i køleskabet.
3. Forvarm ovn 225 grader. Fordel farsen i 36 kugler og træk 4 på hver spyd. Jeg stillede spydende på højkant i en dyb ovenfast fad, sådan at spydende hvilede på kanten af fadet. Det er for at kebab bevar sin kugle form.  Alternativt kan man lægge spydende på bagepapir belagt ovn plade.
4. Kebab´ene skal steges i ovn ca 20 minutter eller til de er gennemstegte.
5. Spis Kebab´ene med en lækker frisk yoghurt chutney.



http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2017/08/kebab-med-oliven-og-feta-kebab-with.html

Man kan også lave flade runde kebab som både kan steges i ovn eller på panden i lidt olie. 


ENGLISH ;
 500 gr minced meat lamb or veal
150 gr finely chopped onion  
100 gr feta cheese, diced
100 gr olives,  chopped
1 egg
35 gr  fresh bread crumbs
2 fresh chili chopped
1 tsp red chili powder
1 tsp salt
1 tsp cumin powder
1 tsp coriander seed powder
1 tsp garam masala
fresh chopped coriander leafs

9 grill sticks

Condements  : tomato salad,  naan, yogurt chutney

1. Soak the stick in water for 1 hour.
2. Mix minced meat with all of the spices, add lightly whipped egg  and mix well before adding onion and bread crumbs. Mix in the chopped olives, corinader leafs and at last mix in the feta cheese. Let the kebab mixture rest in fridge for ½ hour.
3. Preheat the oven for 225 degree celcius. Devide the kebab mixture and make 36 ball and thread them carefully on the stick one kebab at a time. Four kebabs pr sticks. I used a  deep oven proofed dish and placed the sticks resting vertically on the edges of the dish. Or  if you have a deep dish that is small in diameter you can let the whole stick rest horizontol on the edges of the dish. 
4. Cook the kebabs 20 minut or until they are done. 
5. Enjoy the kebabs with a cooling yoghurt chutny, naan and salad or tomato salsa. 

TIP: you can also make these kebab as flat patties and cook them in a pan in little oil. 



http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2017/08/kebab-med-oliven-og-feta-kebab-with.html

9 kommentarer:

  1. Love lamb and olives and feta go so well.

    SvarSlet
  2. Musbah, I bet the addition of feta cheese gives a further depth to these kebabs! They do look so good!

    SvarSlet
  3. These kebabs sound absolutely wonderful! Yum!

    SvarSlet
  4. These kabobs sound fantastic!

    SvarSlet