søndag den 25. maj 2014

ingefær - hvidløg naan, agurke - mynte raita og andre lækkerier/ ginger- garlic naan, cumcumber - mint raita and other yummy stuff


http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2014/05/ingefr-hvidlg-naan-agurke-mynte-raita.html




Scroll down for english text

Det er så dejligt, når dagene bliver lange her på det tidspunkt af året. Timerne er det samme antal som før, men man føler at man har bedre tid til så mange ting. Synes I I ikke? 
Idag har jeg taget 3 ting med til jer, faktisk en ret og 2 tilbehør. Jeg lavet aloo keema ( kartofel og hakketkød curry ret), ingefær & hvidløgs naan og agurke - mynte raita. 

I love this time of the year when the days get longer. The hours are the same number as before but somehow you feel you have more time. Dont you think?
Today I brought you 3 dishes, actually 2 of them are side dishes.  Aloo keema ( potato and minced meat curry) garlic & ginger naan, cucumber- mint raita.







http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2014/05/ingefr-hvidlg-naan-agurke-mynte-raita.html




Ingefær - hvidløg naan/ Ginger garlic naan
8 stk / 8 piece

600 gr mel/600 gr flour
½ tsk salt/ 1 tsp salt
30 gr gær / 30 gr fresh yeast
2 dl natural yoghurt / 2 dl plain yoghurt
2 dl lunkent vand / 2 dl luke water
½- 1 tsk fint revet ingefær/ ½- 1 tsp fine grated ginger
½ tsk hvidløg puré / 1 tsp garlic puree
1 spsk vegtabilsk olie/ 1 tsp vegetable oil
1 æg, let pisket / 1 egg, whipped.
½ tsl spidskommen frø / 1 tsp cumin seeds

lidt smeltet smør til pensling/ some melted butter for brushing
frisk koriander blade, groft hakket/ coarsly chopped  fresh coriander leafs


- Opløs gær i den lune vand, bland alting sammen undtagen smør og koriander blade og ælt til en blød dej. Lad dejen stå til hævning 45 minutter tildækket.
- forvarm ovn til 250 gr, gør to bage plader klar med bagepapir. 
- ælt dejen let på en melet overflade, del til 8 stykker og rul ud til 8 cirkler ca ½ cm  tykkelse. 
- læg dem på bagepladerne og dæk med viskestykker og efterhæv 10 minutter ca. 
- bages i ovn ca 10 minutter, hold øje med dem.
- tag dem ud og hurtig pensel med smeltet smør og drys koriander blade på.

- dissolve the yeast in the luke water, mix everything together except butter and coriander. knead to a soft dough.  Put the dough in bowel and cover and leaft it to leaven for 45 minuts.
- preheat the oven 250 degree Celcious. Prepare 2 baking sheet with baking papper.
- knead  lightly the dough on a floured surface, devide the dough into 8 pieces and roll into 8 cirkles , ½ cm thick.
- place them on the baking sheets and cover them up and let them rest  for 10 minuts.
- bake them in the oven 10 minuts, keep an eye on them, may even take only 8 minuts.
- when baked , take them out and brush with melted butter and sprinkle them chopped coriander leaves.





http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2014/05/ingefr-hvidlg-naan-agurke-mynte-raita.html


Raita er afkølende tilbehør til det krydret mad.  Hjemme hos os laver vi det både til naan og ris retter. Yoghurt mængden kan variere efter smag og behag. 

Raita is a cooling side dish to go with spiced dishes.  In our home we like it with naan and rice dishes. The amount of yougurt can be variated according to taste. 

Agurke - Mynte  Raita/  Cucumber - Mint Raita

250 ml natural yogurt / 260 ml plain yoghurt
ca 100 gr agurk / 100 gr cucumber
1 spsk groft hakket mynte blade/  1 tbsp coarsly chopped mint leafs
salt og   kværnet sort peber efter smag / salt and  grinded black pepper according to taste
½ tsk  tør ristet spidskommen frø / ½ tsp dry roasted cumin seeds.

Pisk yoghurt med en gaffel, bland sort og peber i. Skær agurken i  4 stænger, og skær igen til tynde skiver. Vend agurk skiverne og de hakkede mynte blade i yoghurten. drys med ristet spidskommen frø. Raita obevares kold. 

Whip the yoghurt with a fork, mix in salt and black pepper. Cut the cucumber 4 pieces lenght wise and cut again in to thin slices. add the cucumber slices and chopped mint leafs to the yoghurt.  Sprinkle with dry roasted cumin seeds. 



http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2014/05/ingefr-hvidlg-naan-agurke-mynte-raita.html

Aloo keema / Aloo keema

Til aloo keema, har jeg tidligere skrevet 2 opskrifter man kan bruge :
  
1. Aloo keema matar,  http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2012/09/aloo-keema-matar-pasta.html
Undlad ærterne i opskriften og drys med ½ tsk tørrede bukkehorns blade tilsidst.

2. Keema  salan : http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2012/05/lamme-hakket-kd-curry-minced-meat-curry.html.  Kog ca 400gr kartofler og tilsæt  dem skåret efter trin 5. Følg opskriften . Istedet for korianderblade tilsæt  ½ tsk tørrede bukkehorns blade, let kvæstet med hånden.


For the aloo keema, I have written to recipes earlier you can use :
1.  Aloo keema matar, http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2012/09/aloo-keema-matar-pasta.html
leave out the green peas, add crushed 1 tsp dried fenugreek leafs (kasoori methi)

2. Keema salan : http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2012/05/lamme-hakket-kd-curry-minced-meat-curry.html.
 Fallow the recipe, but boil 400 gr potatoes and them small bite sizes add them in step 5 in the recipe. Instead of coriander leafs add crushed (kasoori methi) dried fenugreek leafes ½ tsp.


God søndag :)  kh Misbah
Happy Sunday :)  take care,  Misbah

Ingen kommentarer:

Send en kommentar