søndag den 17. marts 2013

Torsk i filo tasker / Cod phyllo pouches


Scroll down for english text

For nogle uger siden var jeg på en 3 dags kursus , hvor vi fik de lækkerste fiske retter. En af retterne var hellefisk i filo pakke. Det fik mig til at tænke at det var længe siden jeg have lave noget bagt med filo dej.

Smukke så de ud mine fiske tasker, men på nogle af taskerne var bunden blevet for blød, måske pga for meget marinade. Måske skal man lige duppe torske stykkerne for neden. Men lækkert var de. 

English: 
Some weeks ago I was on a 3 days course, where we were serverd the most delicious sea food. One of the dishes were a white fish ( dont know its name in english, sorry) in phyllo parcell.  It made me think that I had´nt baked with phyllo pastry for a long time.

Beautiful they looked my fish bags, but some af them went soft in the bottom, maybe beacuse of t0o much marination. But delicious they were .



Ingredienser/ Ingredients

500 gr torsk stykker / 500 gr cod pieces
16 filo dej plader / 16 phyllo pastry sheets 
½ tsk tomat puré / ½ tsp tomato paste
½ tsk frisk fint revet ingefær / ½ tsp fresh finelly grated ginger
salt efter smag / salt to taste
1- ½ tsk rød chilipulver / 1 - ½ tsp red chilipowder
 frisk timian + kviste / fresh thyme + thyme sprigs
2 friske chili, fint hakket / 2 fresh chili, finelley chopped
lidt smeltede smør / some melted butter.
1 spsk  tsk citron saft /1 tbsp lemon juice







Del torsk i 8 stykker, dup den tør med køkken papir.  Bland tomat puré, citron saft, frisk chili, ingefær, salt,  chilipulver, og lille knips frisk timian sammen i en lille skål . Kom marinaden på torsk stykkerne.  Jeg skar resten af citronen meget tyndt og blandede det også i marinaden.  Lad torsk stykkerne mariner ca. 15 minutter.

Cut the cod pieces in to 8 pieces, wash an pet dry them with kitchen paper.  Mix tomato paste, fresh chili , chili powder, ginger, salt, lemon juice and little nip of thyme together in a little bowl and apply the mixture on the cod pieces. I cut the last of  the lemon into thin pieces and mixed it with the marination. Let the cod pieces marinate for 15 minuts.




Forvarm oven 190 gr.  Jeg brugte  2 filo plader til en styk taske. Tag en stykke fillo plade og børst den let med smeltede smør, læg den anden filo plade oven i.  Læg en torsk stykke i midten og saml enderne sammen som på en lille sæk,  bind med en lille timian kvist.  Lav de resten 7 tasker på samme måde.

Preheat the oven 190 degree Celcius. I used two phylo sheet per fish bag. Take one sheet and brush lightly with the melted butter, lay the other sheet above. Put one cod piece in the middle and collect the ends together like a bag, pinch them together and tie fresh thyme sprigs around like a rope. Make the rest of 7 bags in the same way.


Læg fiske taskerne på en bagplade med bagepapir.  Smør let med smeltede smør. jeg dryssede lidt sesam frø. Straks efter jeg  gjorde det, synes jeg at frøene var unødvendigt, så jeg har undladt at komme dem i opskriften. Bag fiske taskerne i 12- 15 minutter.

Place the fish bags on a baking sheet lined with baking pepper. Brush lightly with melted butter. I scattered  some sesame seed. To late  I felt there was no need to do so, so I have left the sesame seed out from the recipe. Bake the fish bags about 12 -15 minuts. 



En fiske taske skåret, se hvor lækkert mør torsken er , nærmest i flager. Jeg lavede soya- chili sauce til mine fiske tasker. Opskrift for neden.

A fish bag cutted through, look how flaky the cod is. I made soya- chili sauce to serve with my fish bags.  Scroll down for recipe.

1 dl soya sauce / 1 dl soya sauce
1 tsk sambal oelek  / 1 tsp sambal oelek or any other chili paste
Lidt frisk timian / little fresh thyme

Bland det hele sammen og server det ved siden af fiske taskerne. Have en fantastisk Søndag.
Mix all together and serve  beside the fish bags. Have a wonderful Sunday.














Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar