lørdag den 25. april 2020

Banan & Appelsin kage / Banana & Orange cake


https://cupcakeluvs.blogspot.com/


Scroll down for english translation

Ramadan Mubarik til alle der fejre denne velsignet måned Vi ved at det er en anderledes Ramadan i år for alle muslimer i verden. Vi er nok lidt sørgmodigt og alle berørt af situationen. Jeg ønsker for alle at vi finder glæde og fred i at udøve og udleve meningen samt formålet med Ramadan endnu mere end de andre år. Må I have særdeles glædeligt og velsignet Ramadan.

Banan & Appelsin kage
Opskriften til denne lækker banankage har jeg fra min søster. Kagen er svampet og har en fyldig smag af banan. Når min søster undrer over hvad hun skal bage ønsker jeg altid denne kage, hun har bagt den gennem mange år til os nu. Jeg tror at opskriften er fra hendes skole tid. Jeg har tilføjet en lille hint af appelsin og glasur.

Ingredienser
3 æg
170 gr sukker
2 tsk vaniljesukker
125 gr hvedemel
1 tsk bagepulver
100 gr smør
200 gr modne bananer (uden skal)
2 tsk frisk revet applesinskal, moses
1 spsk frisk appelsin saft

Glasur
til en "aflang kage" til en bradepandekage, skal opskriften dobbles.
100 gr flødeost
5 spsk flormelis, sigtes
2 tsk  frisk appelsinsaft
evt  lille knips orange madfarve
mandelflager til pynt.


https://cupcakeluvs.blogspot.com/
Jeg øgede opskriften ca 1½ gang og bagte kagen i en stor brødform i ca 60 minutter.

- Forvarm oven til 180 grader, gør en lille bradepande klar (25 x 18 cm ca) eller en lille brødform klar.
- Smelt smøret, læg til side. 
- Pisk æg, sukker og vaniljesukker sammen til der er luftig. 
- Bland mel og bagepulver sammen. 
- Vend mel, smeltet smør og appelsinsaft skiftevis i ægge-sukker blandingen.
- Bland i appelsin skal i. 
- Kagen bages 40 minutter ca eller indtil bagt, prik med pind/tandstik for at se.
- Afkøl kagen inden glasur kommes på. 

Til glasur, har jeg ikke målt flormelis nøje, mere kan tilføjes. Bland flormelis og flødeost sammen,tilsæt appelsinsaft og evt madfarve i. Mix godt. Kom glasuret på den afkølet kage og pynt med mandler. 


https://cupcakeluvs.blogspot.com/
       


EnglishRamadan Mubarik to all observing this blessed month. We know that it is a different Ramadan this year for all muslims in the world. We are little saddened and affected by the situation. I wish for everyone to find solace, peace and joy in living out the full meaning and purpose of Ramadan more than ever. May you have a very blessed and joyous Ramadan. 

Banana & Orange Cake The recipe for this delicious banana cake I have from my sister. The cake is spongy, moist and very rich in banana flavour. My sister has baked this scrumptious banana cake for us for many years. I think the recipe is all the way back from her school time. We love this cake and when she wonders about what to bake, I always request this cake.  I have added a little hint of orange and glaze to the recipe. 

Ingredients 
3 eggs 
170 gr sugar 
2 teaspoons vanilla sugar 
125 gr all purpose flour 
1 teaspoon baking powder 
100 gr butter 
200 gr ripe bananas (without shell),  mashed
2 teaspoons fresh grated orange zest
1 tablespoon fresh orange juice

Glaze 
for an "oblong cake" for a reqtangular cake, you may need to dobble the recipe.
100 gr cream cheese 
5 tablespoons icing suger, sifted  
2 teaspoons fresh orange juice 
a small pinch of orange food color

almond flakes for topping

https://cupcakeluvs.blogspot.com/

(I made a larger portion of the recipe, about 1½ time and baked the cake in a large loaf pan for 60 minuts ) 

- Preheat the oven to 180 degrees, make a small cakepan (25 x 18 cm approx) or a small loaf pan ready 
- Melt the butter, set aside. 
- Whisk together eggs, sugar and vanilla sugar until fluffy. 
- Mix flour and baking powder together. 
- Turn flour, melted butter and orange juice alternately into the egg-sugar mixture. 
- Mix in orange zest. 
- Bake the cake for about 40 minutes or until baked, dot with toothpick to check
- Cool the cake before icing. 

For icing, I have not measured icing sugar exactly, more can be needed. Mix the icing sugar and creamcheese together, add the orange juice and food color. Mix well. Apply the icing on the cooled cake and garnish with almonds.



https://cupcakeluvs.blogspot.com/

Ingen kommentarer:

Send en kommentar