fredag den 1. maj 2020

Besan ki Roti , Kikærtepandekage/ Chickpeapancake, Besan ki roti



https://cupcakeluvs.blogspot.com/


Scroll down for english translation

Besan ki Roti/ Kikærtemel Pandkage

Der er 2 slags besan roti ( kikærtemel pandekage) den ene hvor man ælter dej,  og den anden er en lavet af en flydende dej. Begge stammer fra det punjabi køkken og er godt lækkert krydret. Jeg lavede type 2 forleden til iftar. Man dem med en klat smør på og/eller med lassi til. Jeg synes de passer til mange ting og jeg brugte dem til Kati roll med kylling, salat fyld og tamarind chutney. De kan bruges som madpandekager og til wraps ligesom kati roll. Man kan også spise dem sammen med en lækker chutney.

Tip: jeg har krydret min besan roti mildt, man kan varier sin krydderier efter smag og behag.

til 12- 14 mellemstore pandekager 

300 gr besan/kikærte mel
ca 400 ml vand - 500 ml vand
4 fint skåret forårsløg
4 spsk fint hakket koriander /eller persille
1 tsk salt
½ tsk gurkemeje
1 tsk rød chili pulver
½ tsk ingefær puré
½ tsk hvidløg puré
1 spsk groft stødt koriander frø
½ tsk garam masala
½ tsk ajwain frø
2 tsk tørrede chiliflager
evt frisk chili fint hakket efter smag

olie til stegning



https://cupcakeluvs.blogspot.com/

Sigt besan i en skål, tilsæt alle de tørrede krydderier. Tilsæt vand lidt ad gangen og pisk godt. Konsistensen skal være næsten det samme som til crepes. Kom koriander, chili og forårsløg i, bland godt.


https://cupcakeluvs.blogspot.com/

Varm en lille pande, spred lidt olie på hele panden. Kom lidt dej på panden og bred det ud, ligesom når man laver crepes/pandekager. Lad den ene side stege på mellem varme og vend pandekagen når den er fast. Sørge for at holde pandekagerne varm, mens resten laves


https://cupcakeluvs.blogspot.com/

Fyld dem ud med fyld og salat efter eget smag feks ligesom Kati rol eller spis som de er med en lækker tomat og tamarind chutney


English translation

Besan ki roti / Chickpea flour pancake

There are 2 kinds of besan roti (chickpea flour pancake) one where you knead the dough, the other is one made of using a batter. Both originate from Punjabi cuisine and are well seasoned. I made the second 2 the other day for iftar.  They are consumed hot with a dab of butter on the top and / or with lassi for.  I think they are fitting for lots of use and I used them for Kati roll with chicken, salad stuffing and tamarind chutney. They can be enjoyed as food pancakes with a delicious chutney or for wraps just like kati roll


Tip: I have spiced my besan roti mildly, you can vary your spices according to taste and pleasure.

for 12-14 medium size pancakes

300 gr besan / chickpea flour 
about 400 ml of water - 500 ml of water 
4 finely cut spring onions 
4 tablespoons finely chopped coriander / or parsley 
1 teaspoon salt 
½ teaspoon turmeric 
1 teaspoon red chilli powder 
½ teaspoon ginger puree 
½ teaspoon garlic puree 
1 tablespoon coarsely grinded coriander seeds 
½ tsp garam masala 
½ tsp ajwain seeds 
2 teaspoons dried chili flakes 
fresh chilli finely chopped to taste 


oil for frying


https://cupcakeluvs.blogspot.com/

Sift the besan into a bowl, add all the dried spices. Add water a little at a time and whisk well. The consistency should be almost the same as for crepes, more water may be needed. Add coriander, chilli and spring onions and mix well.


https://cupcakeluvs.blogspot.com/

Heat a small pan, spread a little oil on the entire pan. Pour some batter on the pan and spread it out, just like when making crepes / pancakes. Fry one side on medium heat and flip pancake when firm, cook both sides Make sure to keep the pancakes warm while the rest is being made.



https://cupcakeluvs.blogspot.com/

Fill them with stuffing and salad to your liking eg like Kati roll or eat as they are with a delicious tomato and tamarind chutney 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar