For english scroll down to red colour text.
Vi har haft og har en dejlig varm sommer i Danmark i år, og det er ikke rigtig bagevejr i mine øjne :) Idag er der lidt gråt og lidt trist ihvertfald i københavn, så man kan kan stå i køkken og bage. Jeg har ikke bagt idag, men lavede disse lækker cupcakes for noget tid siden.
Blåbær og citron er egnet til alt slags vejr heldigvis.
I dont know about where you are, but here in Denmark we are having a wonderful hot summer. That is not baking mood weather for me though. Today it is a bit dull and gray in Copenhagen so one can spend some time in the kitchen baking. However I did not bake these yummy cupcakes today, they are from some weeks ago.
Blueberries and lemon are suitable for all kind of weather.
INDGREDIENSER/ INGREDIENTS
12- 13 stk ( standard størrelse ) / 12-13 cupcakes (standard size)225 gr mel / 225 gr flour
170 gr sukker / 170 gr sugar
1½ tsk bagepulver / 1½ tsp baking powder
170 gr smør, smeltet og afkølet let / 170 gr butter melted and cooled
3 æg / 3 eggs
100 gr natural yoghurt / 100 gr yogurt
frisk revet skal af 3 store økologiske citroner / fresh zest of 3 large organic lemons
2 spsk citron saft / 2 tbsp lemon juice
100 gr blåbær / 100 blueberries
50 gr hakket hvid chokolade / 50 gr chopped white chocolate
Frosting + pynt/ Frosting + decoration
80 gr blødt smør / 80 gr soft butter
350 gr siet flormelis / 350 gr sifted confectioners sugar
1 spsk flødeost / 1 tbsp creme cheese
2- 3 spsk fint blended blåbær marmalade / 2-3 tbsp fine bluberry jam puree
evt lidt lilla mad farve / little lilac food colour
spiselig guld flager, fondant blomster eller friske blåbær / edible gold glitter, fondant flowers or fresh bluberries
TIP: hvis man gerne vil have høj swirl på sin Cupcake, så skal man lave dobbelt portion af ovenstående frosting.
Vi har brugt blåbær coulis til frosting , men frosting blev for blødt godt blåbær marmalade vil også give mere smag, husk at blende den fininden den tilsættes.
TIP: if you want high swirl on your cupcakes, do make double portion of the frosting above. We made blueberry coulis for the frosting. that made the frosting very soft. The blueberjam will give more taste to the frosting. Just be sure to make a very fine puree.
Sådan bager vi :
- Forvarm ovn til 180 grader C.
- Gør en muffin form klar med cupcake wrappers.
- Bland mel, sukker, bagepulver og citron skal sammen i en stor skål.
- Rør æggene sammen med yoghurt i en anden skål.
- Tilsæt ægge blandingen, det smeltet smør, citron saft skiftevis sammen med de tørre ingredienser. Bland godt til der ikke er klumper mere.
- Tilsæt hakket chokolade o og vend forsigtig blåbærrne i dejblandningen. Jeg plejer lige at vende bærrene i lidt tørre mel, så falder de ikke allesammentil bunden i cupcakene.
- Fyld muffin formene og bag i ca 20- 25 minutter. Check med en tandstik for se om de er færdig.Frosting :
- Pisk smør luftig, tilsæt flormelis og pisk til alt er godt blandet og luftig
-Tilsæt flødeosten og igen pisk med mellem hastighed til alt er godt blandet. Tilsæt båbær marmalade puré ( start med 2 spsk , mere kan tilsættes hvis frosting føles for tør)og få dråber mad farve. Skrue op for hastigheden og pisk til det bliver fluffy.
- Kom frosting på de afkølede cupcakene og pynt med jeres ønskede pynt.
How to bake:
- Preheat the oven to 180 degree C .
- Line the muffin baking tin/mould with cupcakes cases.
- Mix flour, sugar, baking powder and lemon zest in a big bowl.
- Beat the eggs with the yoghurt.
- Mix the egg mixture with the dry ingredients, lemon juice and the melted butter. Mix well but dont over beat.
- Add the chopped chocolate and carefully mix in the blueberries. Before mixing in the blueberries you can roll them in little dried flour to avoid that they drop to the bottom of the cupcakes while baking.
- Fill the muffin cases and bake for 20 - 25 minuts. Poke with a tooth pick to see if they are baked.
Frosting :
- Beat butter, until light add confectioners sugar and beat again until light and fluffy.
- Add cream cheese and continue wisking on medium speed till all is mixed. Add blueberry jam puree ( start with 2 tbl spoon) then turn the speed to high and wisk til its all fluffy. If the frosting is a bit dry add one more tbs og the jam puree.
- Decorate the cooled cupcakes with the frosting and the choice of your decoration as you like
Ingen kommentarer:
Send en kommentar