Scroll down for english text.
Jeg elsker pistacie nødder, deres smukke farve og smag. Som barn synes jeg mindre om dem og brød mig ikke om at min mor brugt dem i desserter. Idag er det en anden sag, jeg bruger dem i min madlavning, desserter og især i bagning.
I love pistacio nuts, theire beautiful colour and taste. As child I liked them less and could´nt understand why my mother used them in her dessert. Today is different, I use them my self in cooking, salads, and specialy baking
Derfor jeg så den her (budding pulver pakke) fik jeg lyst til eksperimenter lidt. Jeg har engang før lavet kanel snegle hvor jeg til satte budding i dejen. http://www.cupcakeluvs.blogspot.dk/2012/03/mango-kanelsnegle-mango-pudding.html
Denne gang laver jeg snegle lidt anderledes ved at tilsætte, pulver og ikke den færdig budding i dejen. Jeg var en lille smule skuffet over at budding pulver kun indholdt pistacie "smag" og ikke pistacier. Jeg tilsatte derfor malede pistacier i dejen, hvor at give en ekstra pistacie pift. De blev meget lækker og pistacierne kom til deres ret. Opskrift følger neden under.
Therefor I wanted to experiment again with custard/pudding when I saw this packett at the pakistani custard store. I have once before made cinnamon buns where I added made pudding in the dough mixture.
This time I made them a bit different by adding the custard poweder and not the finished custard in the dough mixture. Since I was a bit dissapointed that the custard powder only contained pistacio "taste" and not pistacios I added fine grinded pistacio to the dough mixture. The roll buns turned out very tasty and the pistacios came to theire right. Scroll down for recipe.
175 gr mel, sigtet / 175 gr flour
5o gr afskallede pictacie nødder / 50 gr deshelled pistacio
50 gr pistacio custard pulver / 50 gr pistacio custard powder
20 gr frisk gær/ 20 gr fresh yeast5o gr afskallede pictacie nødder / 50 gr deshelled pistacio
50 gr pistacio custard pulver / 50 gr pistacio custard powder
1 spsk sukker/ 1 tbs sugar
½ tsk salt/ ½ tsp salt
1 æg, let pisket/ 1 little egg, whipped
50 gr smør, smeltet/ 50 gr butter, melted
60 ml håndvarm mælk/ 60 ml lukewarm milk.
Remonce/ Remonce
80 gr blødt smør / 80 gr soft butter
100 gr farin / 100 gr brown sugar
50 gr fint hakket pistacie nødder / 50 gr fine chopped
½ tsk Kardemomme pulver / ½ tsp cardemomme powder
2 tsk revet citron skal/ 2 tsp lemon zest
50 gr fint hakket pistacie nødder / 50 gr fine chopped
½ tsk Kardemomme pulver / ½ tsp cardemomme powder
2 tsk revet citron skal/ 2 tsp lemon zest
glasur/ frositing
200 gr flormelis, sigtet / 200 gr confectioners sugarnsifted
1 spsk lun mælk/ 1 tbsp luke warm milk
1 tsk citron saft/ 1 tsp lemon juice
hakkede pistacier til pynt./ chopped pistacios for garnishing.
1 tsk citron saft/ 1 tsp lemon juice
hakkede pistacier til pynt./ chopped pistacios for garnishing.
Til Dejen
1. mal pictacie nødderne til nærmest mel i en kaffe blender, si pistacie melet. Bland alt det tørre sammen i en skål.
2. opløs gær i den lune mælk.
3. tilsæt gær opløsning, æg og det smeltet smør til det tørre og ælt til en blød dej.
For the dough
1. grind the pistacios , almost into flour then sift it afterwards. So you only use the fine flour. Mix the pistacio flour with all the dry ingredients.
2. dissolve the yeast in th milk.
3. add the yeast mixture, egg and the melted butter to the dry ingredients and knead a soft dough.
4. dæk dejen og stil den en lunt sted til hævning ca 1 time.
4. cover the dough and leave to rise almost 1 hour.
5. forvarm ovn 180 grader, gør en bagepalde klar med bagepapir
6. til remoncen, smelt smørret og afkøl. Tilsæt farin, de hakkede pistacie og cirtron citron skal. 7. rul dejen ud til en ca 22 x 24 cm firkant
8. smør remoncen på, rul dejen sammen til en roulade.
5. preheat the oven to 180 degree celcius, get baking sheet ready with baking papper.
6. for the remonce, melt the butter and cool it before adding brown sugar, chopped pistacio and lemon zest.
7. roll out the dough into a rectangle 22 x 24 cm.
8. smear the remonce and roll the dough into a roulade.
9. skær rouladen ud i 8 snegle. Jeg brugte små tærteform, men man kan bage dem som man vil.
10. bages i 12- 15 minutter til de er gyldent brune.
11. til glasuren bland det hele sammen og kom det på de bagte snegle med en ske. drys de hakkede pistacier over.
9. cut the roulade into 8 roll buns. I used small pie pans, but you can bake them as you like.
10. bake them for 12-15 minuts until they are golden brown.
11. for the frosting min all the ingredients together well and with a spoon drizzle the frosting over the roll buns. Garnish with chopped pistacious.
Enjoy them while they are warm with a nice cup of tea. Did you know it is World Baking Day today (18/5) and it is also baking weather , cerntainely here in Copenhagen. So happy baking.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar