søndag den 20. juli 2025

Mango Tango falooda


 

For english translation, scroll down the page 

Faktisk ville jeg bare lave en mango drink med de lækker pakistanske mangoer der fåes i øjeblikket, efterhånden udviklede det sig til mango falooda da jeg hele tiden tilføjede ingredienser i .mine tanker.

Hvad er falooda? Kan læses her 

Mango Tango Falooda

Ingredienser,8 -10 portioner
1½ liter sødmælk
1 lille dåse kondenseret mælk
500 ml mango juice
2 spsk sukker
6 hel kardemomme
50 gr tukmaria, basilikum frø
200 gr ris nudler
400 ml mango puré,  (friske mango kød blendes fint i blender /mango pure også købes
pistacie kulfi eller is
evt mango jelly, kan købes i hos grønthandler
mandler til topping

Alle komponenter kan gøres klar aften før og stilles i køleskabet hver for sig.
Tukmaria frø
Skyl Tukmaria frøene i en si under rindende vand. Fyld en stor skål med vand og læg frøene i blød (se tip). 

Mango creme & Mango mælk
Giv mælken en opkog med sukker og kardemommen, tilsæt kondenseret mælk.  Husk at rør rundt ofte og lad den småkoge ca ½ time. Afkøl og si kardemommerne fra.
Del mælken i 2 dele, 1 liter for Mango mælk og resten for Mango creme.

Mango mælk : bland mango juice i afkølet mælk og stil i køleskabet til afkøling
Mango creme : bland mango puré i resten af mælken, bland godt og stil i køleskabet til afkøling. jeg genbrugte store tomme sodavandsflasker som jeg hældte mælken og cremen op, det gør det også nemmer at hælde over i glas. 

Nudler 
Bræk nudlerne i mindre stykker og kog dem efter pakkens anvisning, de skal være helt bløde. Stil dem i en skål med vand i køleskabet. 

Servering
Tag Mango cremen ud af køleskabet, rør rundt i den og fordel den i portionsglas. Si væsken fra de kolde nudler og fordel dem forsigtig i glassene. Med en spiseske hæld de blødgjorte Tuk maria frø ovenover. Hæld Mango mælk forsigtig ovenover. Top med pistacie is og drys med mandler, evt pynt med spiselig guld blade. 






English 

Actually I just wanted to make a mango drink with the delicious Pakistani mangoes that are available at the moment, gradually it developed into mango falooda as I kept adding ingredients in my thoughts.





What is falooda? Can be read here 

Mango Tango Falooda 
Ingredients, 8 -10 servings 
1½ liters whole milk 
1 small can condensed milk 
500 ml mango juice 
2 tablespoons sugar 
6 whole cardamoms 
50 gr tukmaria, basil seeds 
200 gr rice noodles 
400 ml mango purée, make it yourself , can also be store bought.  
pistachio kulfi or ice cream  
 almonds for topping.


All components can be prepared the night before and placed in the refrigerator separately. 
Tukmaria seeds 
Rinse the Tukmaria seeds in a sieve under running water. Fill a large bowl with water and soak the seeds . 

Mango cream & Mango milk
Bring the milk to a boil with sugar and cardamom, add condensed milk. Remember to stir often and let it simmer for about ½ hour. Cool and strain the cardamom. Divide the milk into 2 parts, 1 liter for Mango milk and the rest for Mango cream. 

Mango milk: mix mango juice in cooled milk and place in the refrigerator to cool. Mango cream: mix mango puree in the rest of the milk, mix well and place in the refrigerator to cool. I reused large empty soda bottles that I poured the milk and cream into, this also makes it easier to pour into glasses. 

Noodles 
Break the noodles into smaller pieces and cook them according to the package instructions, they should be completely soft. Place them in a bowl of water in the refrigerator. 

Serving 
Take the Mango cream out of the refrigerator, stir it around and divide it into serving glasses. Strain the liquid from the cold noodles and carefully divide them into the glasses. With a tablespoon, pour the softened Tuk maria seeds on top. Carefully pour the Mango milk on top. Top with pistachio ice cream and sprinkle with almonds, if desired, garnish with edible gold leave














Ingen kommentarer:

Send en kommentar