lørdag den 4. april 2020

Rådkåls pakora / Red cabbage pakora

https://cupcakeluvs.blogspot.com/



Scroll down for english text.

Jeg er igang med at experimenter:  Jeg har ikke brugt rødkål i pakoreh før, så det skule prøves nu.
Jeg fik ramsløg forærende af en dejlig kollega og jeg har aldrig brugt ramsløg før. Jeg har dog læst mig til at det også kaldes vildt hvidløg og har em mild smag af hvidløg og purløg. Jeg har haft lyst til at bruge det i mine vegetar retter. 
Jeg starter dog med en snack og slår 2 fluer med smæk.


https://cupcakeluvs.blogspot.com/


TIP:  man kan erstatte ramsløg med hvidløg og purløg, se opskrift. 


200 gr kikærtemel
2 spsk naturel yoghurt
300 gr fint skåret rød spidskål, ( skøres i strimler)
2-4 grøn chili, fint hakket
1 tsk rød chilli pulver
salt efter smag
1 spsk knuste koriander frø
1 tsk fint revet frisk ingefær

1 tsk spidskommen pulver
1 tsk garam masala
120 ml vand 
1 håndfuld hakkede ramsløg ( erstattes af 1 tsk hvidløg puré + 2 - 3 spsk hakket purløg) 

olie til friturestegning

Der er et billedet trin for trin guide på ovenstående link til pakoreh. 

1.  I en skål bland alle krydderier med sigtet kikærtemel. Tilsæt yogurt og vand for at lave en tyk dej.

2. Tilsæt rødkål strimlerne og ramsløg, bland godt.

3. Varm olien til friturestegning i en dyb gryde.

4. Med en spiseske tag lidt dej op og kom det i olien. Lav fire - fem ad gangen, steg til de er gylden brune. 

5. Lad dem dryppe af på køkkenserviet. Skær i en for at se om de er gennemstegte. Pakoreh skal være sprøde uden på, gennemstegt og let bløde inden i.
6. Nyd jeres pakoreh varmt med en yoghurt chutney.



https://cupcakeluvs.blogspot.com/




English: 

I am experimenting these days. I have not used red cabbage in pakoreh before, so this should be tried now. I was given vild garlic by a lovely colleague and I have never cooked with wild garlic earlier. However, I have read that it has a mild garlic taste mixed with a taste of chives. I have been wanting to use it in my vegetarian dishes. However, I am starting with a snack.


TIP: You can omitt wild garlic with garlic and chives, check the recipe. 


200 gr chickpea flour 
2 tablespoons natural yogurt 
300 gr finely cut red cabbage, I used pointheaded cabbage, (cut into strips)
2-4 green chili, finely chopped 
1 teaspoon red chilli powder 
salt to taste 
1 tablespoon crushed coriander seeds 
1 teaspoon finely grated fresh ginger
teaspoon cumin powder 1 tsp garam masala 
120 ml of water 
1 handful of chopped garlic onion (omitt with 1 teaspoon garlic puree + 2 - 3 tablespoons chopped chives) 

oil for frying


You can find a step by step foto guide on the pakoreh link given above. 


1. In a bowl mix all spices with sifted chickpea flour. Add yogurt and water to make a thick batter. 

2. Add the red cabbage strips and the wild garlic, mix well. 

3. Heat the frying oil in a deep pot. 

4. With a tablespoon take a little batter and put it in the oil. Make four to five pakoreh at a time, stirring until golden brown. 

5. Drain them on the kitchen napkin. for oil. 

Cut into one to see if they are cooked through. Pakoreh should be crispy on the outside, well cooked and slightly soft inside. 



https://cupcakeluvs.blogspot.com/
6. Enjoy your pakoreh hot with a yogurt chutney









Ingen kommentarer:

Send en kommentar