torsdag den 1. september 2016

Fruity Mango Shirkand




Selv om jeg ikke laver det så tit, elsker jeg mango shirkand. 
Mango shirkand er en lækker let dessert og meget passende til kryddert mad.  Jeg har denne opskrift fra tidligere :  http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2011/06/mango-creamemango-shirkand-mango-malai.html.
Denne gang har jeg lavet den uden piskefløde, istedet har jeg drænet yoghurten og øget mængden af mango pureen for at gør den mere rig på smag.  Jeg har lavet mango puré ved at blende mango skiver. Inspireret af Hairy Bikers :)   har jeg lagt en bund af frisk frugt istedet for at toppe den med frisk mango og andet frugt.

English: 
Even though I dont make shirkand often I love it. I love the creamy and light taste of this scrumptious dessert. And I love that the dessert is so soothing efter a spiced dinner. I have this recipe from earlier:  http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2011/06/mango-creamemango-shirkand-mango-malai.html.

This time I made it with out whipped creme, instead I drianed the yoghurt and added more mango puree to get a richer taste. I made mango puree by blending mango slices and inspired by the Hairy Bikers :) I have layered with fresh fruit on bottom instead of topping the shirkand with it.



  Yoghurten drænes  f.eks ved at placere en kaffe filter i en si og hælde yoghurten over i kaffe filteren. Stil sien med kaffefilter over en skål og stil det natten over i køleskabet.

This is how I drained the yogurt. I place a coffe filter in a sieve above a pot. I pour the yoghurt in the coffe filter and place the whole thing overnight in the fridge.

for 6 portioner / for 6 portions

500 gr græsk/tyrkisk yoghurt / 500 gr greeck or turkish yogurt
600 gr mango puré / 600 gr mango puree
1 spsk sukker / 1 tbs suger
½ tsk knust safran tråde / ½ tsp crushed saffron threads

125 gr blåbær / 125 gr bluberries
25 stk jordbær / 25 strawberries
2 frisk mango / 2 fresh mango
2 spsk mango juice / 2 tbs mango juice

til pynt/ for garnish
lidt blåbær støv/ bluberry dust
spiseligt blomster / edible flowers







- Dræn yoghurt i en kaffe filter over natten i kølskabet.
- Bland mango puré, sukker og de knuste safran tråde i den drænet yoghurt, bland godt så der ikke er klumper i. 
- Skær jordbær i tynde skiver og mango i små tern, bland alt frugten sammen med mango juice og fordel den i 6 høje glas eller dessert glas. Fordel mango shirkand over frugten og læg i kølskabet nogle timer til det har sat sig og er iskoldt.
- Lige inden det skal nydes pynt med spiseligt blomster og blåbær støv. 

- TIP:  man kan også toppe med pisket flødeskum ovenpå eller hvis man ønsker endnu mere cremet mango shirkand kan man tilsætte det til yoghurten som i min opskrift fra tidligere :  http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2011/06/mango-creamemango-shirkand-mango-malai.html

ENGLISH:
- Drian the yoghurt in a coffe filter overnight in the fridge.
- Mix suger, mango puree and the crushed saffron thread with the drained yogurt. Mix well.
- Cut the strawberries in thin slices and the mango in small dices, mix all the fruit with mango juice and devide it in 6 high glasses or dessert glasses, devide the mango shirkand in 6 portions and pour over the fruit. Place the shirkand in the fridge for some hours to set. Best enjoyes ice cool.
- Before serving garinsh with blueberry dust and with edible flowers.

- TIP: you can aslo top with whipped creme or if you want to make an even more cremier shirkand you can add whipped cream to the yoghurt see here :  http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2011/06/mango-creamemango-shirkand-mango-malai.html







Ingen kommentarer:

Send en kommentar