mandag den 22. august 2016

Samosa Chaat 2




Scroll down for english text (black colour text)

Min favorit måde at spise samosa på bortset fra ny stegt med chutney er som "samosa chaat". Vi laver den i mange variationer og jeg har før delt samosa chaat opskrift, men den er her en smule anderledes. Hvis I ikke ved det, er samosa chaat sprød ny stegt samosa toppet med en chaat og forskellige chutney.



Samosa Chaat & Mango Lime Minty
Mango lime Minty : http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2014/03/mango-lime-minty.html


for 4 personer :
4 samosa ( vent med at friture stege dem til I har de forskellige tilbehør klar )
Her er der opskrift på samosa : http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2011/08/smagsfulde-samosa-tasty-samosa.html
Opskriften er på små samosa, i stedet for 12 vil jeg lave ca 8-10 store samosa.

 Chaat Channa Masala (kikærte sauce) :
360 gr kogte kikærter
½ fint hakket løg
1 tsk rød chili pulver
1 tsk salt ( eller efter smag)
2 tsk chaat masala ( købes hos grønthandler ) eller se her for en nem opskrift http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2013/10/fruit-chaat.html
½ tsk spidskommenpulver
½ tsk koriander frø pulver
½ tsk garam masala
½ tsk fint revet ingefær
1 spsk besan (kikærtemel) eller majs jævning
1 tsk tamrind paste konsentrat ( kan købes hos de pakistanske grønthandler )
1 spsk olie

topping :
2 mellem store fint skåret rød løg
2  mellem store tomater, skåret i tynde skiver
frisk hakket koriander og mynte blade
4 spsk naturel yoghurt
grøn chili sauce /eller en chili koriander chutney se opskrift her: http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2014/06/barcelona-pita-bar.html


I en gryde steg den fint hakket løg og fint revet ingefær 1 minut, tilsæt kikærterne alle krydderierne undtagen chaat masala. Steg 2 minutter. Bland 2 dl vand, tamarind pasta og kikærte mel. Tilsæt det til gryden sammen med chaat masala og bring det i kog og bageefter skrue ned for varmen og lad det små kog ca ½ time, til saucen er blevet tyk. Husk at rør engang imellem. 
Man kan komme fint hakket frisk chili i hvis man gerne vil have saucen mere hot. 

Friture steg samosa indtil gyldne.

Med en ske lav en fordybning i midten af de færdig stegte samosa, fordel kikærte chaat på, top med tomater og rød løg, en spsk yoghurt, chili sauce og frisk hakket koriander blade. Man kan spise Samosa Chaat på to måder: rygende varm samosa med varm kikærte sauce ovenpå og så topping på eller rygende varm samosa med afkølet kikærte sauce og topping på.





English 

My favorite way of consuming samosa beside enoying smoking hot samosa with scrumtious chutney is in Samosa Chaat. If you dont samosa chaat, Samosa Chaat is a popular street food. A crisp fresh fried samosa topped with chickpea chaat and different toppings. I have different variations of samosa chaat and I have shared a recipe for samosa chaat earlier, this one is a bit different. So enjoy and do give me a feed back.

For 4 person:

4 large size samosa, dont fry them until the other stuff is ready.
Here is recipe for samosa http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2011/08/smagsfulde-samosa-tasty-samosa.html.  Make 8-10 instead of 12.

Chaat Channa Masala ( chickpeas sauce) :
360 gr boiled chickepeas
½ onion chopped finnely
½ tsp ginger paste or fine shredded ginger
1 tsp red chili powder
1 tsp salt or to taste
½ tsp cumin powder
½ tsp coriander seed powder
½ tsp garam masala
2 tsp chaat masala ( can be bougth at pakistani grocery stores) or here is an easy one http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2013/10/fruit-chaat.html
1 tbs besan, sifted ( gramsflour ) or cornflour
1 tsp tamarind concentrate paste
1 tbs oil

Topping :
2 medium red onion, thin sliced
2 tomatoes, chopped
fresh chopped mint and coriander leafs 
4 tbs plain yogurt
green chili sauce or for a green chili corinader chutney see here : http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2014/06/barcelona-pita-bar.html
some more chaat masala

In a deep pot cook the chopped onion, ginger for one minuts add chickepeas and all the spices except chaat masala and cook the chickpeas 2 minuts or so. Mix 2oo ml water with the tamarind and besan and mix well and add it to the pot, add chaat masala too. Bring it to boil while stirring and decrease the heat to low and let the whole thing simmer ½  hour under lid until the sauce has thickned.
If you want the sauce more hot, you can add fresh chopped chili. You will be topping with green chili sauce too. 

Fry the samosa until golden and crisp. 

Now build up the samosa chaat. With a spoon make a "indent" in the middle of the samosas, pour chickepea sauce in the "hole" and over the samosa, top with tomatoes, onions, yoghurt, green chli sauce or chutney, sprinkle with chopped mint and corinader leaf and chaat masala.
There are 2 ways you can enjoy Samosa Chaat: smoking hot samosa topped with hot chickpea sauce ant toppings or smoking hot samosa topped with cooled  chickpea sauce and rest of toppings. 





Samosa Chaat  & Mango Lime Minty 
Mango Lime Minty : http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2014/03/mango-lime-minty.html

Ingen kommentarer:

Send en kommentar