Håber I alle sammen nyder jeres påskeferie. Det er jo ikke nogen hemmelighed at hjemme hos os elsker vi jo at holde Tea Party med cupcakes, scones, sandwich og hvad der ellers høre til. Til vores sidste Tea Party erstattede vi sandwichene med "Spicy Mini Burger". Hjemmebagte burger boller, lidt hotte mini kebab burger med chili mayonnaise. De smagte så godt at jeg er nødt til at dele dem med jer.
Jeg har aldrig bagt burger boller selv, men efter at have smagt disse, køber jeg aldrig burger boller mere :) Opskriften på burger bollerne fandt jeg på Alle tiders Kogbog. Jeg erstattede noget af melet med sigtemel desuden brugte jeg lidt mere mel end der står i opskriften, da dejen blev alt for klistret. Burger bollerne blev så gode og fuld af smag var de også.
Opskrift på mini bollerne, kebab burgerne og chili mayonnaise følger nedenunder. Opskriften på burger boller er for double portion, men kan sagtens halveres.
ENGLISH:
I hope you all are enjoying the hollidays. It's no secret that we love Tea Parties with scones, cupcakes, sandwiches and other tea party treats. At our last tea party instead of making sandwich, we made "Spicy Mini Burgers". Homemade burger buns with spicy mini kebab burgers and chili mayonnaise. I tell you they were so tasty that I have to share these with you.
I have never made burger buns but after tasting these I tell you I am never going to buy burger buns :) I found this delicious recipe on a danish cookbook site : Alle tiders Kogbog. I made some little changes, I omitted some of the all purpose flour with Rye - flour, also I used more flour as the dough was very wet. They came out so good and so full of taste.
Recipe for the mini burger buns, kebab burger and chili mayo fallows. The recipe for burger buns is for doubble portion. You can easely half the ingredients.
Chili Mayo/ Chilli Mayo
2 dl mayonaise/ 200 ml mayonaise
1 tsk chili puré/ 1 tsp chili puree
½ tsk tomat pasta/ ½ tsp tomato paste.
Bland alting sammen og læg til side.
Mix everything together and put aside.
Mini burger boller/ Mini burger buns
600 gr hvedemel/ 600 gr fl0ur
200 gr sigte mel/ 200 gr Rye - Flour
1½ tsk sukker/ 1½ tsp sugar
1½ tsk salt/ 1½ tsp salt
1,5 dl sødmælk/ 150 ml water
4,5 dl vand/ 450 ml water
1½ spsk olie/ 1½ tbsp oil.
40 gr gær/ 40 gr yeast
2 spsk ekstra mælk til pensling/ 2 tbsp extra milk for milk wash
2- 3 spsk sesam frø/ 2- 3 tbsp sesame seeds
Opløs gæren i det lun vand, efter nogle minutter tilsæt salt, sukker, olie og mælk. Kom begge slags mel i og ælt til en let klistret dej.
Hæv dejen tildækket en time.
Dissolve the yeast in tepid water, after few minuts add salt, suger, oil and milk. Mix in both the flours and make a dough. Leave it to rise covered for one hour.
Take out the dough on a floured surface and knead lightly. Roll 32 flat buns. Place them on a baking sheet, covered with baking paper. Let them rest 15 minuts more covered with a kitchen towel.
Forvarm ovn 225 gr. Pensel bollerne med mælk og drys med sesam frø. Jeg brugte en bomuld tråd til at lave markering i bollerne. Til senere skæring. Efterhæves igen tildækket 15 minutter.
Preheat the oven 225 degree C. Brush the buns with the milk and sprinkle with sesame seed. I used a thread to make markings for later cut. Leave to rest covered for 15 minuts more.
Bag 15- 18 minutter til de er gennem bagte og gyldne.
Bake 15 - 18 minuts till they are golden and baked through.
Kebab Burger/ Kebab Burgers
Ca 16 stk / 16 mini burgers
1 kg kalve hakket kød/ 1 kg minced meat
1 mellem løg fint hakket/ 1 medium onion finelly chopped
1 lille rødløg skåret i tynde strimler/ 1 little red onion cut into thin pieces
1 tomat, groft hakket/ 1 tomato coarsly chopped
½ tsk hvidløg pure/ ½ tsp garic puree
3 grønne chili , fint hakket/ 3 green chili chopped finelly
2 spsk hakket koriander/ 2 tbsp chopped fresh coriander leafs
2 æg/ 2 eggs
1 tsk salt/ 1 tsp salt
1- 1½ tsk rød chili pulver/ 1 - 1½ tsp red chili powder
1 tsk koriander frø pulver/ 1 tsp coriander seed powder
1 tsk spidskommen pulver/ 1 tsp cumin powder
Bland alting sammen, form til små 16 stk burger, steges i en forvarm oven 225 gr ca 15 minutter. Man kan også grille dem eller stege dem på panden.
Mix everything together, shape to 16 mini burgers, put them in a preheated oven 225 degree C for 15 minuts or ontil they are done. You can also fry them in a pan or grill them.
Fyld/ Filling
tomat skiver, agurk skiver, salt blade
tomato, cucumber, salad leafs of choise
Saml mini burgerne efter smag og behag og nyd.
Essemble your mini burgers as you lie and enjoy.
Those are so cute! I will have to try homemade burger buns. I love your string idea!
SvarSletthankyou so much :)
Sletthis look delicious!
SvarSletI'm your new fan, love the blog:-)
Come visit my page and blog too:-)