lørdag den 10. november 2012

Brød Halwa/ Bread Halwa





Jeg har før fortalt jer om halwa eller halva oftest en semolina baseret dessert. I Pakistan og Indien kan halwa være både en konfekt (lidt fast) men også en grød ligende dessert. Der er mange forskellige typer af halwa i Pakistan, æble, gullerødder enda linse halwa. Den traditionelle og typiske er semolina halwa: sooji ka halwa kendt som bare halwa. Semolina halwa er som sagt dessert, men også kendt some tilbehør i en  specialitet Halwa, Puri, Channe. Halwa severes med kikærte curry og friture stegt meget tynde flad brød. Jeg tror jeg før har fortalt at i vores famile er min mor halwa eksperten og kendti vores omkreds for at lave den bedste halwa. Hendes sooji ka halwa ( semolina ) er den faste dessert indslag/ morgenmads tilbehør til Eid. Men idag skal vi tale brød halwa. Opskrift følger nedeunder. 

ENGLISH: 
I have told you about halwa or halva before, a semolina dessert.  In Pakistan and India halwa can be a firm confectionary or a soft dessert like porridge. There are so many varity og halwa in Pakistan. Apple, carrots and even lentil halwa. But the most common and traditional is semolina: sooji ka halwa, known as just halwa. Halwa is dessert but also a side dish in a specialty : Halwa, Puri, Channe. the halwa is served with a chickepea curry and deepfried very very thin flat bread. So tasty. I have also told before that in our family my mother is the halwa expert and known for the best halwa. But today we are going to talk about bread halwa.  Scroll down for recipe . 

Halwa Puri Channe


Ingredienser / Ingredients
300 gr brød ( 1 dags gammel) / 300 gr bread ( one day old)
60 gr smør/ 60 gr butter
3 spsk sukker / 3 tbs sugar
3-4 knuste kardemommer / 3-4 crushed caremommes ( ilachi)
1 spk tørrede spiselig rosen blade / 1 tbl dried edible rose petals
150 ml vand / 150 ml water


1. Hak brødet til meget fint krummer med en knive eller put det i food processoren. Jeg brugte også brød kanterne.
2. Varm en pande, rist brød krummerne lidt 2 minutter og tilsæt sukker og de knuste kardemommer. Rør rundt mens sukker karmelisere.

1. Chop the bread very finnely almost in tom fine crumbs with a knife or put it in a food processor. I also used the bread crust.
2. Heat an pan and rost the brad crumbs 2 minuts before adding the sugar and cardemommes. Stir while the sugar carmelizes.


3. Tilsæt smørret og brun brød krummerne lidt.
3. Add the butter and and give the brad crumbs brownish colour.


4. Tilsæt vand og skru ned for varmen. Rør rund mens halwa for tykkes. 
4. Add water and decrease the heat. Stir while the halwa thickens.


5. Undskyld billede kvaliteten. Det hele rystede :) Det er sådan den tykklese halwa skal have. Lidt bød og grød agtig. Sluk for varmen og bland de tørrede rosenblade i. Man kan også bruge mandler eller rosiner istedet for rosen blade. 
5. Sorry for the shaken picture , A lot going on there :). This is just to show how thick the halwa should be. Soft and porridge like.


 Værsågod !!  Nydes varmt
Enjoy!! Serve hot.

2 kommentarer: