Det er fredag idag og jeg ser frem til weekend. En lidt travlt weekend. Der mange gøremål der skal planlægges, nåes, igennem tænkes og planlægges igen. F.eks er det en en bog reol/vitrine jeg længe har ledt efter, som der forsat skal ledes efter. Hvorfor sidder jeg så her med min bærbar på min sofa under en tæppe og skriver om kager. Fordi jeg finder ro ved at sidde her og skrive. Det er min "afslapnings tid". Dagene er korte og tiden løber meget hurtig fra en efter man er kommet hjem fra arbejdet. Jeg når ikke altid at blogge om de opskrifter jeg prøver eller om den mad jeg laver så meget som jeg gerne vil. Så lige nu nyder jeg bare at sidde her og skrive. Desuden synes jeg også den her cheesecake er for god til ikke at dele med jer. Jeg lavede den for 2 uger siden. Det er min første forsøg med passionsfrugt cheesecake tærte. Den smagte såå godt, I kan godt glæde jer. Opskrift følger nedenunder. Den orginelle opskrift er fra Martha Stewert.
English: At last it is Friday. I am so looking forward to a long weekend. Eventhough its going to be a bit busy one. There are so many things to plan, to do, to think through and to plan again. For example the book case I have been searching for a long time, needs more searching. So why am I sitting here with my laptop on my sofa under my blankett and writing about cakes and things to do instead of doing them? Because I find peace in sitting here and writing. The days are short and the times flyes after comeing home from work. I dont get to blogg about the recipes I try or the food I make as much as I want too. So now is my relaxing time and today I am enjoying just sitting here and writing. And also because I think this cheesecake is too good not to share it with you. This is my first attempt of making passionfruit cheesecake tart. If you a cheesesckae fan you are going to love this cake. Scroll down for recipe. Recipe addapted from Martha Stewert.
Lag 1 / 1. Layer
300 gr digestive kiks / 300 gr digestives
120 gr smeltet smør / 120 gr butter, melted
4 spsk sukker / 4 tbs sugar
Lag 2 / 2. Layer
2 æg / 2 egg
240 gr flødeost / 240 gr creme cheese
120 gr sukker / 120 gr sugar
lille knips salt / little pinch of salt.
Lag 3 / 3. Layer
125 ml passionfrugt kød / 125 ml passionfruit pulp
4 ægge blommer / 4. egg yolks
120 ml sødet kondenceret mælk / 120 ml condenced milk, sweetened.
1 Layer : Crush the crakers in a food processor or by hand. Mix in the melted butter and sugar and mix well.
Smør en tærte fad 22 eller 24 cm med lidt smør. Beklæd tærte bunden og kanterne med kikse massen ved at pressen og udglatte kikse massen ned i bunden. Man kan bruge en glas til at press. Bages 12 - 15 minutter i en 175 gr. forvarmet ovn. Kikse bundes skal afkøles inden lag 2 kommes på.
Butter a 22 cm or 24 cm round baking dish. Press the craker mixture in the dish and side dish ( shown in the pic) by pressing and smoothing. You can use bottom af a glass to do so. Bake 12- 15 minuts in 175 degree Celcius preheated oven. Cool before adding the next layer.
Lag 2: pisk flødeost, sukker og salt let sammen til det er let og luftigt. Tilsæt æg og bland. Hæld det over den afkølede kikse bund. Bag 10 -15 minutter i 175 grader. Den skal kun lige være fast. Tages ud af oven og afkøles.
2. Layer: whip creme cheese, sugar and salt together, until its light and fluffy. Add the eggs and mix. Pour this creme cheese mixture over the cooled digestive layer. Bake for 10 -15 minuts in 175 degree celcious, just until it sets. Remove from oven and cool.
Lag 3: Skrue ned for ovn til 160 gr. Pisk let æggeblommerne, bland passionfrugts kødet og kondenceret mælk. Hæld bandingen over den afkølede kage. Bages 18 -25 minutter. Til den lige sætter sig. Tages ud og stilles i køleskab 2 timer eller natten over.
3. Layer : decrease the oven heat to 160 degrees. Whip lightly the egg yolks, mix in passionfruit pulp and the condensed milk. Mix well and pour the mixture over the cooled cheese tart. Bake the whole thing for 18-28 minuts, just until it set. remove and refridgerate for 2 hours or overnight.
3. Layer : decrease the oven heat to 160 degrees. Whip lightly the egg yolks, mix in passionfruit pulp and the condensed milk. Mix well and pour the mixture over the cooled cheese tart. Bake the whole thing for 18-28 minuts, just until it set. remove and refridgerate for 2 hours or overnight.
Enjoy your Passionfruit Cheesecake Tart with whipped creme. Do tell me if you have a favorit cheesecake. Wishing you all a calm and relax Weekend.
Den ser godt nok lækker ud. Det er ved at være alt for længe siden, at jeg har fået en bagt cheesecake, så tak for inspirationen :)
SvarSletVelbekom :)
Slet