lørdag den 22. september 2012

Rose - Safran Scone / Rose - Saffron Scones



Vores stue og køkken dufter af rosen og safran. Endelig fik jeg lavet de her meget lukseriøst scones. De er inspireret af min søde foodie veninde den geniele Melissas AKA Chindeep Rosen - Creme Scones.
Jeg lavede nogle få ændringer på min kærnemælk scones opskrift og tilsatte rosenvand og rosen blade til opskriften. For at give dem lidt mere gylden farve og en ekstra pift tilsatte jeg også saffran til opskriften.  Opskrift følger neden under. 

ENGLISH: 
Our livingroom and kitchen is full og the lovly fragrance of rose and saffron. Finelly I made these decadence scones. They are inspired by my sweet foodie friend the genius Melissa AKA Chindeep s Rose and Creme Scones. I made a few changes in my buttermilk scones recipe and added rosewater and rose petals. For making them a bit more golden and for giving them an extra touch of decadence I also added saffron. Scroll down for recipe in english. 


Ingredienser/Ingredients
390 gr mel/ 390 gr. all purpose flour
2 tsk. bagepulver/ 2 tsp. bakingpowder
1 tsk. natron / 1 tsp baking soda
75 gr. sukker/ 75 gr. sugar
1 stor æg/ 1 large egg
150 ml + 3 spsk mælk/ 150 ml + 3 tbsp milk.
1 spsk rosenvand/ 1 tbsp rose water
100 gr koldt smør/ 100 gr cold butter
knips salt/ nip of salt.
2 spsk tørrede rosenblade/ 2 tbsp dried rose petals
½ tsk safran/ ½ tsp saffron

1. Knus safran og udblød det i de 3 spsk mælk i ca 1 til ½ time

2.Forvarm ovn til 200 grader, kom bage papir på en bageplade. Si mel, sukker, salt, bagepulver og natron sammen i en skål. 

3.Skær smør i små tern. Smuldre smørret i melet enten med finger eller gør som jeg kom det hele i din food processer og "pulse". Melet får en sandet udseende.

4. Pisk mælk og æg let sammen. Kom det i mel blanding, sammen med rosenvand  2 spsk af safran mælken, 1 spsk af rosen bladene. Saml dejen let med en træske. Dejen skal være let klisteret. 

5.Tag dejen ud på en let melet bord og rul den ud (ca.1,5-2 cm tykkelse). drys den sidst spsk af rosen blade på. Brug en udstikker eller glas til at udstikke 12 scones ud. Kom lidt mel på udstikkeren,det gør det nemt at udstikke.

6. Pensel dem med resten af safran mælk. Bag dem 8-10 min. i ovn til de er gyldne. Køl dem på en rist.

 ENGLISH:

1. Crush the saffron and soak it the 3 tbsp milk for ½ to 1 hour.

2.Preheat the oven at 200 degrees C. Line a baking sheet with baking papper.Stift the flour, bakingpowder, salt, sugar and baking soda together in a bowl.

3.Cut the butter in smal pieces.Mix the butter with the flour mixture with your fingers or put everything in your food processer and pulse. The texture should be like sand.


4. Lightly wisk together milk and egg. Combine this mixture with the flour mixture, add rosewater and two tbsp. og the saffron milk. Collect lightly the dough adding One tbsp of the rose petals. The dough should be a bit sticky.

5. Roll out the dough on floured surface (about 1,5 cm thick). Sprinkle with the rest of the rose petals. Use a cookie cutter or a glas to cut out 12 scones. I also flour the cutter, it makes it easy to cut.
Brush the scones with  the rest of the saffronmilk and bake them in the oven for 8-12 min. They should have a golden colour. Cool them on rack.




Nyd dem med clotted creme eller pisket fløde. Hvis i gerne vil have dem en  lyser farve, så pensle med kun mælk istedet for safran mælk.

Enjoy them with clotted creme or whipped creme. If you want them not so gloden, then instead of brushing them with saffron milk just brush them with milk.

2 kommentarer: