lørdag den 28. november 2015

Halwa



http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/11/halwa.html



Scroll down for english translation (black colour text)

Jeg har før fortalt jer om halwa, jeg har også fortalt jer om min mors halwa. Min ami ji laver den traditionelle halwa med semolina (sooji), men de sidst par år er hun begyndt at bruge rasp nogle gange, hun synes at det giver lidt mere smag og en smuk farve.. For jer som ikke kender halwa, nydes den her form for halwa varmt. Halwa serves b.la til festlige højtider men passer også godt til efterår og vinter sæson.

I have told you about halwa, I have also told you about my mothers halwa. There are man kionds og halwa, my ami ji makes the traditonal one with semolina (sooji), but for some few years she has been useing panko what we know as rasp here in Denmark.  She feels that she get a bit more taste and a beautiful dark colour.


http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/11/halwa.html


Her får I opskriften inspireret af min mors opskrift. Lav den nu i weekenden og nyd med en kop te eller kaffe, så dejligt og varmende som at få en lækker blød tæppe over en. 

Here I am useing a recipe inpired by my ami ji´s recipe.  Do make it this weekend and enjoy it with a nice cup of tea or coffe. it wil be soo good, comforting and warming like getting a thick soft blanket over your body. 


http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/11/halwa.html


100 gr  findelt rasp / 100 gr panko or very fine breadcrumbs
85 gr sukker /84 gr suger
85 gr smør / 85 gr butter
8 kardemomme/ 8 cardemommes
400 ml vand / 400 ml water

hakkede mandler og pistacie / chopped almonds and pistacios


http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/11/halwa.html

Sukker og vand varmes op i en lille gryde. Knus kardemomme kapslerne og kom dem i. Der skal ikke være en tyk sirup, lad det stå på lav varme og simrer indtil sukker er opløst.
Tip:  kardemomme kapslerne kan fjernes med en ske inden man skal bruge den, forsigtig siruppen er meget varm. Alternativt kan kardemomme pulver også bruges. 

On low heat, heat up the suger and water in a little pot. Crush the cardemomme pods and add them to the water.  We dont want a thick sirup,  just let the suger and water simmer over low heat until the suger is dissolved. 
Tip : you can remove the cardemomme pods with a spoon before us, carefully, the sirup is very hot. You can also use cardemomme powder instead.


http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/11/halwa.html

På lav varme smelt smør i en dyb pande eller wok og rist raspen på panden-

On low heat melt the butter in a wok and pan and cook the panko. 


http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/11/halwa.html

Når raspen har fået en gylden farve, tilsættes forsigtig sirup i.  Halwa koges til under omrøring, Stadie på lav varme.  Tag halwa af varmen.

When the panko begins to turn golden in colour add carefully the sirup, and keep striing until the halwa thickens, still on low heat. remove the halwa from heat.


http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/11/halwa.html

Nydes varm toppet med mandler og pistacier.  Have forsat en god weekend.

Enjoy the halwa warm garnished with almonds and pistacios.  Have a beautiful weekend.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar