Hvordan elverer man samosa chaat til "next level"? Man tilføjer en ekstra sprød allo tikki på. Denne aloo tikki er anderledes den almindelige aloo tikki, lidt mere røsti agtig og indeholder ikke så mange krydderier som den "almindelig" aloo tikki. Kurkuri betyder meget sprødt, faktisk knasende sprød.
Jeg har tilføjet lidt chili og frisk koriander.
Tilbehør
4 mellem store samosa (4 personer)
Kikærte masala (Channa Masala, opskrift her)
Kikærte masala (Channa Masala, opskrift her)
Tamarind chutney. Kan købes færdig lavet ellers er der en opskrift her
Frisk mynte
Kurkuri Aloo Tikki Samosa Chaat
Frisk mynte
Tynd skåret rød løg
Chili Koriander Chutney
Chili Koriander Chutney
8 stærke ( eller flere eller efter smag) grønne chili
2 dl frisk koriander blade
salt efter smag
Chili Koriander Chutney
8 stærke ( eller flere eller efter smag) grønne chili
2 dl frisk koriander blade
salt efter smag
Blendes sammen og blandes i 3 dl natural yoghurt.
Kurkuri Aloo tikki
600 gr kogte kartoffler
3 spsk majsmel (maj stivelse)
1 tsk salt
1/2 tsk chili
Kurkuri Aloo tikki
600 gr kogte kartoffler
3 spsk majsmel (maj stivelse)
1 tsk salt
1/2 tsk chili
lidt hakket koriander
Olie til stegning
Kom olie på hænderne og lav 6-8 tykke deller. Vend dem let i majsmel.
Læg de stegte aloo tikki på panden 3 - 4 ad gangen. Tryk dem helt flade enten med bagsiden af en stor kop eller en lille kasserolle. Min blev en anelse for tykke, jeg havde lavet lidt stor deller, så små deller er tricket, da aloo tikkien skal være mere tyndt.
Chili Coriander Chutney
Olie til stegning
Riv de kogte og afkølet kartofler på et riv jern. Bland krydderierne og majsmel i, ælt let til en dej. Ælt ikke for meget, ellers bliver tikkierne seje. Lad kartoffel blandingen hvile 10 minutter.
Kom olie på hænderne og lav 6-8 tykke deller. Vend dem let i majsmel.

Varm lidt olie på panden og steg aloo tikki på mellem varme til de er let gyldne på begge sidder. Tag dem af panden. Friture stege jeres samosaer i en anden gryde.
Læg de stegte aloo tikki på panden 3 - 4 ad gangen. Tryk dem helt flade enten med bagsiden af en stor kop eller en lille kasserolle. Min blev en anelse for tykke, jeg havde lavet lidt stor deller, så små deller er tricket, da aloo tikkien skal være mere tyndt.
Kurkuri Aloo Tikki Samosa Chaat
Læg en samosa på serveringens tallerken, slå hul på samosaen med et ske, kom kikærte masala på efter smag. Læg 1-2 kurkuri aloo tikki oven på enten hele eller brækket i stykker. Kom grøn chutney, tamarind chutney, løg og mynte på efter smag.
Enjoy.
Kurkuri Tikki Samosa Chaat
English
How do you take samosa chaat to the "next level"? You add an extra crispy allo tikki. This aloo tikki is different from the regular aloo tikki, a little more rösti-like and does not contain as many spices as the "regular" aloo tikki. Kurkuri means very crispy, in fact crunchy crispy.I have added some chili and fresh coriander.
Bottoms and toppings
4 medium-sized samosas (for 4 persons)
Chickpea masala (Channa Masala, recipe here)
Tamarind chutney. Can be bought ready-made or there is a recipe here
Fresh mint
Thinly sliced red onion
Chili Coriander Chutney
8 hot (or more or to taste) green chilies
2 dl fresh coriander leaves
salt to taste
Mix together and mix in 3 dl natural yoghurt.
Kurkuri Aloo tikki
600 gr boiled potatoes
3 tbsp cornflour (cornstarch)
1 tsp salt
1/2 tsp chili powder
a little chopped coriander
Oil for frying
Check step by step pics in the Danish section.
1.Grate the cooked and cooled potatoes on an grater.
Mix in the spices and cornflour, knead lightly to form a dough. Do not knead too much, otherwise the tikkis will be tough. Let the potato mixture rest for 10 minutes.
2. Oil your hands and make 6-8 thick patties. Roll them lightly in cornflour. Heat some oil in a pan and fry the aloo tikki on medium heat until they are lightly golden on both sides. Remove them from the pan. Deep fry your samosas in an another pot.
2. Oil your hands and make 6-8 thick patties. Roll them lightly in cornflour. Heat some oil in a pan and fry the aloo tikki on medium heat until they are lightly golden on both sides. Remove them from the pan. Deep fry your samosas in an another pot.
3. Place the fried allo tikki on the pan 3 - 4 at a time. Press them completely flat either with the back of a large cup or a small saucepan. Mine were a little too thick, I had made too big patties. So small pieces are the trick, as the aloo tikki should be thinner. Fry them until crisp and golden.
Place a samosa on the serving plate, poke holes in the samosa with a spoon, add chickpea masala to taste. Place 1-2 kurkuri aloo tikki on top either whole or broken into pieces. Add green chutney, tamarind chutney, onion and mint to taste.
Enjoy.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar