lørdag den 2. november 2024

Squash & kylling lasagne / Squash & Chicken lasagne

 


scroll down for english translation 

Squash og Kylling lasagne

Squash og kylling er meget lækkert sammen og fungerer rigtig godt sammen i lasagne. Squash tilføjer en frisk smag.

Til denne opskrift har jeg stegt squash skiverne let, for at de har lidt bid. Man kan springe denne led over og tilsætte de drænede squash i kylling saucen kort før man tilsætter tomat saucen. 

Squash indeholder meget væske og skal derfor drænes i denne opskrift. 


Ingredienser 6-8 portioner

Kylling sauce
1 kg hakket kylling kød, 
300 gr fint hakket løg
6 spsk rasp olie ( jeg brugt  rasp + oliven olie ) 
1½ tsk hvidløgs puré
1½ tsk ingefær puré
2 tsk chili pulver (kan undlades) 
1½ tsk salt
1½ tsk spidskommen pulver
1½ dåse hakkede tomater ( 600 gr ) 
250 ml kylling bouillon/vand 

½ tsk friskrevet muskat
knips af stødt muskat blomme


Squash fyld

1200 gr squash
1 tsk salt
olie til stegning

Hvid sauce
800 ml sødmælk
5 spsk mel
1 tsk salt
½ tsk revet muskat
50 gr revet mozzarella

100 gr ekstra revet ost
frisk basilikum

lasagne plader (jeg brugt 18 stk )

Kylling sauce
- blend de hakkede tomater i en blender med bouillonen/vand. Tag 4 spsk fra til at komme i bunden. 

- i en stor gryde svit løgene i olien til de er bløde og gennemsigtig, tilsæt krydderierne (undtagen muskat nød og muskat blomme) og svits 2-3 minutter, tilsæt det hakket kød og brun kødet let til det er mørt. 

- tilsæt "tomat saucen"  i gryden og kog det hele nogle minutter. Skrue ned for varmen og lad kylling saucen simrer 10 minutter til det tyknes lidt. Bland frisk revet muskat nød og stød muskat blomme i. 

Squash fyld
-  skære squashene i tynde skiver, kom dem i en si med en skål under sien. Bland saltet godt ind i skriverne og lad dem stå 15-20 minutter i sien med skålen. Efter følgende pres det resterende væske ud af squash skiverne ved at presse dem meget let. Dup tør dem forsigtig bagefter. 
- varm olien i en stor dyp pande, dels squash skiverne i 2 og steg dem let crispy i olien, dræn squash skiverne på køkken papir. 

Hvid sauce
 bland 150 ml af mælken med melet til en tynd dej, varm resten af mælken i en gryde. Tilsæt mel blandingen og salt under omrøring, lidt efter tilsæt ost. Når saucen begynder at tyknes tages det af varme.
 Drys frisk revet muskat nød og forsæt med at røre rundt i det det indtil den kølet lidt af.


Sammenlægning og bagning 

Forvarm ovn 200 grader.
- brug en store ildfast fad, spred de 4 spsk tomat sauce i bunden. Læge en lag lasagne plader på. 

- del kylling saucen i 3 lige dele, del det hvide sauce i 3 dele til 3 lag og del squash skriver i 2 dele og gem nogle til topping. 



- spred kylling sauce og den hvide sauce på lasagne pladerne, læg squash skiverne på.  Dæk med lasagne plader og gentag processen, herefter spred resten af kylling og den hvide sauce, drys med revet mozzarella. 

- bag lasagne 40-45 minutter, dæk fadet med sølvpapir, de første 35 minutter, de sidste 10 uden, tag lasagnen ud.

-  top med de resterende squash skiver, drys med lidt frisk revet muskat nød og evt frisk hakket basilikum, god appetit. 


 English





Squash & Chicken lasagna

Squash and chicken are very delicious together and taste really good in a lasagna too. The squash adds a fresh taste to the lasagne.

For this recipe, I fried the squash slices slightly crispy to give them a bit of a bite. You can skip this step and add the drained squash to the chicken sauce shortly before adding the tomato sauce. 
Squash contains a lot of liquid and needs therefore be drained for this recipe.

Ingredients 6-8 servings 

 Chicken sauce 
1 kg minced chicken meat, 
300 g finely chopped onion 
6 tablespoons of rapeseed oil (I mixed with olive oil) 
1½ tsp garlic puree 
1½ tsp ginger puree
2 teaspoons chili powder (can be omitted) 
1½ tsp salt 
1½ teaspoons cumin powder 
1½ tins of chopped tomatoes (600 gr) 
250 ml chicken broth/water
½ tsp freshly ground nutmeg 
pinch of crushed mace

Squash filling
1200 g squash 
1 teaspoon of salt 
oil for frying 

White sauce 
800 ml whole milk 
5 tablespoons of flour 
1 teaspoon of salt 
½ tsp grated nutmeg 
50 g grated mozzarella

100 gr extra grated cheese 
fresh basil 
lasagna sheets (I used 18 pieces)

How to make:
Chicken sauce
- blend the chopped tomatoes in a blender with the broth/water. Keep 4 tablespoons at the side for the bottom layer. 
- in a large pan, fry the onions in the oil until they are soft and transparent, add the spices (except nutmeg and mace) and fry for 2-3 minutes, add the minced meat and brown the meat lightly until it is tender. 
- add the "tomato sauce" to the pan and cook it all for a few minutes. Turn down the heat and let the chicken sauce simmer for 10 minutes until it thickens a little. Mix freshly grated nutmeg and mace.

Squash filling 
- cut the squash into thin slices, put them in a strainer with a bowl under the strainer. Mix the salt well into the slices and let them stay for 15-20 minutes in the sieve with the bowl. After the following squeeze the remaining liquid out of the squash slices by pressing them very lightly. Gently pat them dry afterwards. 
 - heat the oil in a large deep pan and fry the slices in 2 batches slightly crisp in the oil, drain the squash slices on kitchen paper. 

White sauce 
- mix 150 ml of the milk with the flour to form a thin batter, heat the rest of the milk in a pan. Add the flour mixture and salt while stirring, a little later add the cheese. When the sauce starts to thicken, take it off the heat. Sprinkle with freshly grated nutmeg and continue stirring until it cools down a bit.
 

Layering and baking 

Preheat the oven to 200 degrees. 
- use a large fireproof dish, spread the 4 tablespoons of tomato sauce on the bottom. Place a layer of lasagna sheets on top. 
- divide the chicken sauce into 3 equal parts, divide the white sauce into 3 parts for 3 layers and divide the squash into 2 parts and save some for topping. 
- spread chicken sauce and the white sauce on the lasagna sheets, place the squash slices on top. Cover with lasagna sheets and repeat the process, then spread the rest of the chicken and the white sauce, sprinkle with grated mozzarella. 
- bake the lasagne for 40-45 minutes, cover the dish with silver foil for the first 35 minutes. The last 10 minuts without the foil. Take out the oven when done.
 
- top with the remaining squash slices, sprinkle with a little freshly grated nutmeg and if you like fresh chopped basil.  Enjoy



If you are looking for more reciep with veggies in lasagne, check here https://cupcakeluvs.blogspot.com/2015/02/spicy-kylling-grn-bnner-lasagne-spicy.html






















Ingen kommentarer:

Send en kommentar