Scroll down for english translation
Så er det suppe vejr. Selv om det har været en mild efterår indtil vider så er der ikke noget der er så lækkert og mættende som en god suppe i efteråret.
Jeg har brugt hokkaido i flere opskrifter men har ikke brugt det i suppe før. Nogle af min favorit opskrifter med hokkaido er blandt andet med pizza, fyldt og bagte hokkaido og hokkaido og lamb curry
Suppen er krydret med de varme krydderier, ingefær og gurkemeje, spidskommen og chili dels for at balancer græskarets sødme og dels for fremhæve den nødagtige smag. Den er ikke tyk i konsistens, men man kan jo koge den ned til den konsistens man vil have.
Ingredienser til ca 4 portioner
1,2 liter kylling boullion (se tip længere nede)
400 gr kyllingekød (kogt eller stegt og skåret i mundbider, se længere nede)
1 stor hokkaido græskar, ca 1500 gr
1 spsk oliven oile
½ tsk gurkemeje
½ -1 tsk rød chili pulver
evt en lille frisk chili, fint skåret
1 tsk salt
½ tsk frisk revet ingefær
1 spsk ristet spidskommen frø
Kylling boullion
Ca. 650 gr kyllingelår med ben
½ tsk stødt sort peber
en lille laurbær blad
Kog kyllingelårene sammen med sort peber laurbær sammen med ca 1400 ml vand. bring det i kog og lad det herefter simrer, indtil boullion er kogt ned til ca 1200 ml.
Fjern laurbærbladet læg de kogte kyllingelår tilside. Si bouillonen og læg til side. Fjern ben fra kyllingelårene og skære kødet i mundbidder
Hokkaido og Kylling suppe
1. Vask og rens hokkaidoen godt, skær den i 2 halve, fjern indmaden og kernerne. Skære græskkaret kvarte. Bag dem i ovnen ca 15 minutter i 250 grader forvarmet ovn. Afkøl den bagte hokkaido. Her kan man vælge at fjerne skallen eller beholde den. Jeg fjernede det meste af skallen, beholdt kun lidt for farven skyld.
2. Opvarm olien lidt i en stor gryde, tilsæt ingefær, gurkemeje, salt og chilipulver og evt frisk chili, steg ½ minut kom græskaret kødet i og steg 1 minut. Kom kylling bouillonen i og blend med en håndblender eller i en hæld det op i en blender og blend det fint.
3. Bring den blendede suppe i kog og herefter skure ned for varmen og lad den langsom simrer og kog ind til den ønskede konsistens.
4. Tilsæt kyllingekødet lige inden suppen tages, så det bliver opvarmet med. Kom suppen i skåle og drys med ristet spidskommen, evt friskkåret chili og krydderurter.
English
Now it's soup weather. Although it has been a mild autumn so far, Autumn always call for a deliciously warming and filling soups.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar