onsdag den 27. juli 2016

Aloo & Chicken Tikki




Scroll down for see recipe in english

Hej foodies, så er jeg tilbage fra en fantastisk ferie i Spanien. Jeg vil fortælle om vores ferie og maden en anden gang. Hverdagen er startet, men jeg har ikke været så meget i køkkenet endnu. Held i uheld, jeg havde ikke nået at poste denne opskrift i Ramadanen, så I får den nu.  Aloo & Chicken Tikki eller kartoffel & kylling deller. 


Hello foodies, I am back from a lovly vacation and I will tell you about our vacation in Spain and about the food maybe next time. Everyday has started but I have not been in the kitchen so much yet. Luckly I have this recipe from Ramadan Aloo & chicken Tikki or potato and chicken patties.

 8-9 stk / 8 -9 pieces

650 gr kogt kartoffler / 650 gr boiled potatoes
250 gr kogt ( eller stegt) kylling kød / 250 gr cooked (boiled) chicken meat
2 rød chili, hakket / 2 red chili, chopped 
2 spsk hakket purløg / 2 tbsp chopped chives
1 spsk frisk hakket koriander / 1 tbsp fresh chopped coriander
1 tsk salt / 1 tsp salt
1 tsk rød chili pulver / 1 tsp red chili powder
½ -1 tsk spids kommen pulver / ½ - 1 tsp cumin powder
½- 1 tsk koriander frø pulver / ½ -1 tsp coriander seed powder

dej til dyppelse /  for coating
80 gr kikærte mel (besan) / 80 gr chickpea (grams flour, besan)
lidt vand  / little water

olie til stegning / oil for frying





Mos kartofflerne, jeg kan godt lide at kartofflerne er lidt groft moset så man får små stykker at kartoffler i dellerne. Kylling kød strimles fint. Bland det kylling kød, mosede kartoffler, kyrdderierne, purløg og koriander sammen.

Mash the potatoes, I like to mash them a bit rough, so there are tiny bites og potato in the patties. Shred the chicken meat. Mix chicken meat, mashed potaotes, spices and herbs together.





Lav 8 - 9 runde deller, alt efter hvor stor I vil have dem.

Make  8- 9 chunkey patties.


Bland kikærte mel med lidt vand ad gang,  så det bliver lidt tyk pandekage dej agtig. Varm olien i en dyp pande. Dyp en tikki i kikærte dej ad gangen. Steg nogle få tikki ad gangen indtil de er gyldne på begge sider.
Tip: man kan også dyppe de Aloo & Chicken Tikki i rasp, se her:  http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2011/04/aloo-tikki-fredags-snack.html 

Mix chickpea flour with a little water at a time, the batter should be like a pancake batter. Heat the oil in a deep pan. Dip the patties in the batter and fry until golden in few batches-
Tip: you can also dip the these Aloo & chicken Tikki in panko , see here : 
http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2011/04/aloo-tikki-fredags-snack.html





Nyd jeres tikki med en lækker chutney og salat.

Enjoy your chutney with a delicious chutney and salad. 





Ingen kommentarer:

Send en kommentar