onsdag den 19. november 2014

Fyldte klokkeblomst chili á la tempura / Stuffed Jamaican Bell chili tempura style






Fyldte og tempura stegte Jamaican Bell chili

Stuffed and tempura fried Jamican Bell peppers
Scroll down for english text





En af mine søde kolleger har tit haft  forskellige chili med til os fra hendes drivhus. Blandt dem var også disse smukke klokke formet chili, som jeg sener har fundet ud af hedder Jamaican Bell pepper eller chili. Jeg kendte dem ikke og har aldrig set dem i handlen. De har en mild chili styrke og rå synes jeg de havde lidt peberede smag. God til salater. Stegte blev de lidt skarp i smagen men lækker.
Jeg fyldte dem med en oste kartoffel blanding og friture stegte dem. De smagte SÅ godt. man kan sagten bruge andre slags peber eller chili, hvis man ikke kan få fat på disse smukke chili.

ENGLISH
One of my sweet co workers have often brought us different home grown chili.  One of these chili sorts is these beautiful Jamaican Bell peppers or chili. I have never seen them before. They have a mild chili taste and raw I find there taste a bit peppery. Good for salads. Cooked the became sharper in taste but so good. 
But look what I made, I stuffed them with a potato  cheese mixture and deep fried them. They tasted so good.  You can also use jalapeno or other kind of peppers if you cant find these beautiful chili.


Indgredienser / Ingredients

5- 6 Jamaican Bell chili /  5-6 Jamaican Bell chili

Fyld/Filling

40 gr kogte kartofler, moset / 40 gr boiled and mashed potato
lidt salt efter smag / salt efter taste
 ½ tsk  koriander frø pulver / ½ tsp coriander seed powder
40 gr fint revet mozarella, chedder eller andet ost/ 40 gr grated mozarella, cheder or any other cheese

Dej/ Batter
3 spsk mel / 3 tbs flour
½ tsk tørrede bukkehorn frø (methi) eller tørrede basilikum / ½ tsp dried fenugreek leafes (kasoori methi) or dried basil
lidt salt / little salt
1 æg /1 egg
vand / water


oile til friture stegning/ oil for frying




http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2014/11/fyldte-klokkeblomst-chili-la-tempura.html

1.  til fyldet bland alting sammen.  2.  vask chili érne og dup tør dem.  3.  lav en snit i chili´erne på langs, fjern forsigtig frøene.  4.  kom lidt fyld i dem hver, så de stædigvæk kan lukkes sammen.
1. for the filling mix everything together.  2.  wash and pet dry the chili.  3.  make a cut lenght wise in each chil and remove the seeds carefully.  4.  stuf the chili with a filling amount so cut edges can be pushed together.




http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2014/11/fyldte-klokkeblomst-chili-la-tempura.html


5. til dejen bland alting sammen, kom vand i så det bliver en lidt tynd pandekage dej agtig konstinese. 6.  dyb de fyldte chili en ad gangen i dejen og friture steg dem i varm oile indtil de bliver sprøde og gyldent. 

5. for the batter mix everything together, add little water at time. You want a thin pancake batter.  6. Dip one chili at a time and deep fry them in hot oil until they are crispy and golden. 



http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2014/11/fyldte-klokkeblomst-chili-la-tempura.html


Nydes varmt med en lækker syrligt sauce eller chutney, evt tamarind chutney.

Enjoy these beauties with a tangy sauce or chutney, like tamarind chutney. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar