søndag den 15. juni 2014

Barcelona Pita Bar

http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2014/06/barcelona-pita-bar.html

 (ENGLISH TEXT IN BLACK COLOUR)

En af vores favorit rejse mad oplevelser bland mange er fra Barcelona. På La Rambla i nærheden af La Boqueria ligger der en lille bitte falafel sted. Maoz hedder den vist og der er altid overfyldt og trængt. Men alt fra deres pita brød, falafel til deres udvalg af salater og tilbehør er så godt og al trængsel værd. Noget af det jeg bedst kan huske er deres sprød steget blomkål skiver, kikærter og en lækker chili dressing. Konceptet er lidt anderledes end det man er vant til, man får et stk stor pita brød med lækker varme falafeler i, så fylder man selv op med salt og lækker grønsager fra salat baren og man må komme igen og fylde sit pita brød op. 
Vi prøver ofte at genskabe stemning her hjemme og kalder det Barcelona mad. Vi laver forskellige fyld hver gang, men der altid kikærter og falafel. 


One of our favorite vacation food moment among many is from Barcelona. On La Rambla near La Boqueria is a little falafel place, Maoz . it is a small place and always full and crowdy. Everything from thiere pita bread, falafel to thiere  salad and sides is so delicious and all the crowdiness worth.
What i remeber best is thiere crisp fried culiflower pieces, chickpeas and a delish chili dressing. The concept is also different, you get a large pita bread with falafels in it and then you stuff/fill the pita bread wiht all you like from the salad bar. The pita is refill, so you can gp up and fill it again with all kind of salds.
We love this concept anf often creat this atmosphere at home.  We alwasy make different filling but always there is falafel and chickpeas. 





http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2014/06/barcelona-pita-bar.html


Denne her gang lavede jeg : stegt fiske stykker, simpel oliven, rødløg og agurk salat,  babaganouch, garam masala kikærter, stegt blomme tomater, hjemlavet falafel, sprøde blomkål stykker, ærter, yoghurt mynte chutney, chili koriander chutney. Opskrifter følger nedenunder på nogle af lækkerirene,  opskrifter på de forskellige slags fyld er min egne. 

 Der er mad nok til 4 personer.

Desværre fik jeg  ikke bagt pita brød selv, men købte en  pakke med stor størrelse pita brød.  

This time I made : fried fish uselly it is allvegetarian, simple oilive, redonion cucmber salad, babaganouch, garam masala chickpeas, crispy fried cauliflowers, fried pulm tomatoes, yoghurt mint chutney chili coriander chutney. Scroll down for recipes, the methods and recipes for the different fillings are my own. For chickpeas I used my quick version of garam masala chickpea chaat . 

The recipes are for 4 person.  

Unfortunelly I did´nt have the time to bake pita breds, but I bought a packett with large size pita breads.



http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2014/06/barcelona-pita-bar.html


Falafel laves af kikærter der har ligget udblødt natten over, jeghar snydt lidt og brugt kogte kikærter. Og så har jeg også tilsat kikærte mel i (besan) for at gør dejen lidt mere fast. 

Falafel is useally made by overnight soaked chcikpeas, I have cheated and used boiled ones, also I added chickpea flour to make the batter a bit firm,


Falafel / Falafel

450 gr kogtekikærter/ 450 gr boiled chickpeas
1 lille æg/ 1 small egg
1 lille rødløg, hakket / 1 small red onion chopped
1 tsk corinader frø pulver / 1 tsp coriander
1 tsk spidskommen frø pulver / 1 tsp cumin powder
1 tsk chili pulver/ 1 tsp chili powder
½ tsk gurkemeje / 1 tsp tumeric
½ tsk  revet hvidøg / ½ tsp  grated garlic
1 stor bundt bredbladet persille, hakket/ 1 large bunch parsley,chopped
4 spsk kikærte mel ( besan) / 4 tbsp chickpea flour ( beasn)

olie til stegning / oil for frying





- Blend løg, krydderierne, hvidløg, persille  2 minutter i en blender. - Tilsæt kikærter og æg,  blend til en nærmest en puré. - Varm oile i en gryde. - Bland kikærte mel i dejen. - Jeg formede ca 10 kugler med hænderne, man kan også bruge spiseske. Steg dem til er gyldne.

- Blend onion, allthe spices, garlic, parsley 2 minuts in a blender.  - Add the chicpeas and the egg, blend until a smooth puree. - Heat oil in a deep pot. - Mix in the chcikpea flour to the batter. - I shaped almost 0 phere with my hans, you can also use a spoon.  - fry them until golden.





Sprøde stegte blomkål  / Crisp fried cauliflower 

250 gr blomkål, skåret i små mundbidder/ 250 gr cauliflower, cut in small bite size
lidt salt/ little salt
½ tsk knust koriander frø/ ½ tsp crushed coriander seeds
2 spsk kikærte mel / 2 tbs chickpea flour

olie til friture / oil for frying 



http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2014/06/barcelona-pita-bar.html



Bland krydderierne med  kikærtemel, vend blomkål skiverne i mel. Det nemmeste er at komme blomkål skiverne i en skål og tilsæt melet, bland godt.  
Friture steg dem i olie til de gyldne og sprøde, afdryp på køkkenpapir .

Mix the spices with chickpea , mix the cauliflower pieces with flour.
Deep fry them in batches until they are golden and crisp.  Place on kithcen paper to drain for oil.  



Stegte Blomme tomater / Fried Pulm tomatoes

6 -8 faste Blomme eller andre tomater / 6- 8 firm Pulm or any other tomatoes.
½ tsk knuste koriander frø / ½ tsp crushed coriander seeds (peese dhaniya)
½ tsk tørrede chili flager / ½ tsp dried chili flakes
½ tsk gurkemeje ( haldi) / turmeric ( haldi) 
1 spsk oliven oile / 1 tbs olive oil
salt / salt




http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2014/06/barcelona-pita-bar.html


Vask og tør tomaterne.  Halvere dem på langs. Varm olie på en pande. Læg de halvered tomater på panden og dry
s med krydderiene.  Tomaterne steges max 3 minutter på mellem varme. Læg til afkøling i en skål.

Wash and dry the tomatoes then cut them in half. heat the oil on a pan. place the tomatoes on the pan and sprinkle with spices. The tomatoes should be fried maximum 3 minuts on medium heat. Take of heat and palce in a bowl to cool.




http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2014/06/barcelona-pita-bar.html




Kikærter/ Chickpeas

240 gr.  kogte kikærter / 240 gr boiled chickpeas
1½ spsk.. garam masala / 1½ tbs garam masala
salt efter smag/ salt pr choise
1 spsk. plante oile/  1 tbs plant oil

Varm olie på panden, tilsæt kikærterne , garam masala og salt på høj varme steges kikærterne 5 minutter, mens der røres rundt. Hæld over i en skål til afkøling.

Heat oil on a pan, add chickpeas, gram masala and salt. Fry the chickpeas on high heat 5 minuts. Pour in a serving bowl to cool.



Chili Koriander Chutney/ Chili Coriander Chutney

8 stærke ( eller flere) grønne chili / 8 ( or more) hot green chili
2 dl frisk koriander blade / 2 dl fresh coriander
salt efter smag/ salt pr choise
1 spsk citron saft/ 1 tbs lemon juice.

Bland alle ingredienserne sammen og blend fint i en blender. 

Mix everything and blend very fine in a blender. 


Salat  / Salad



http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2014/06/barcelona-pita-bar.html


Lav en lækker salat med f.eks hjertesalat, rød oliven, rød løg og agurk. 

Make a delicious salad with lettuce leafs, red olives, red onion and cucumber.




http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2014/06/barcelona-pita-bar.html


Varm pita brødene. Lav en pita bar med alting i hver deres skål. Fyld jeres pita efter smag og behag. Velbekom

Heat the pita breads. Make pita bar with everything in thiere invidual . Fill bowl.  Fill your pita as you like and enjoy. 




2 kommentarer:

  1. I had my first falafel last weekend and I loved it! I need to make these soon. Pinned for later

    SvarSlet
    Svar
    1. Hi Sherron. :) They are so easy to make. we love them too. Thankyou for coming by xo

      Slet