lørdag den 13. oktober 2012

Butter Chicken 2 / Murgh Makhani


Forleden lavede jeg Chicken Tandoori og havde både kylling og suace rester tilovers, så næste dag lavede jeg denne mums Butter Chicken. Jeg har før vist jer opskriften på Butter Chicken fra bunden http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2011/03/butter-chicken-murgh-makhani.html. Med rest tandoori saucen kan man lave en hurtig " butter sauce". med tandoori sauce mener jeg den rest sauce der er i bunden af oven fadet. Man kan bruge den til mange ting, bl.a til at tilsætte extra smag i pasta retter. Gem den i køleskabet. Den kan godt holde 2-3 dage i tæt lukket beholder. 


English:
The other day I made Chicken Tandoori and had both chicken and tandoori sauce left, So next day i made this yummy Butter Chicken. By tandoori sauce I mean the sauce that is left in the bottom on baking dish. Wth this tandoori sauce you can make a quick Butter sauce, actually I use this left over sauce in many things.  Keep it in the fridge for 2-3


Tandoori sauce:)


Ingredienser/ Ingredients

1 Kg færdiglavet tandoori kylling , opskrift her : http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2012/10/tandoori.html

1 kg chicken tandoori. recipe here :  http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2012/10/tandoori.html.

4 spsk tandoori sauce / 4 tbsp tandoori sauce
400 gr. flåede hakkede tomater/ 40o gr  skinned andchopped tomato,

3o smør / 3o gr butter
½ tsk spidskommenpulver / ½ tsp cumin powder
½ tsk coriander frø pulver/ 1 tsp coaiander seed powder
1 tsk rød chili pulver/ 1 tsp red chili powder
½ tsk  tørrede bukkehorns blade (  kasuri methi) / ½ tsp  dried fenugreek leaf (kasuri methi )

evt 2 fint hakket grøn chii / 2 finelly chopped green chilli
120 ml. vand / 120 ml water

4 spsk fløde / 4 tbsp creme
salt efter smag / salt to taste



Trin 1/ Step 1

Purere de hakkede tomater, jeg brugte hakkede dåse tomater. Både saft og frugt.
Kom de purerede tomater og saft i en gryde , tilsæt alle krydderierne undtagen bukkehorns frø. Giv tomat saucen et par opkog. Tilsæt de 4 spsk tandoori sauce, og vandet mens der stædigvæk koges. 

Pure the chopped tomatoes in a blender. I used canned both the fruit and the jucie. Pore the purede tomatoes i a pot, add all the spices ecept fenugreek leafs. Give the tomato saoce a few boils and the ad the 4 tbsp tandoori sauce with the water. Keep cooking the sauce 



Trin 2/ Step 2

Når saucen har kogt , kom bukkehorn blade og smøret i

When the sauce has boiled, add the fenugreek leafs and butter. 

Tilsæt fløden , skrue ned for varmen. 

Add the creme and turn the heat to low.


Trin 3/ Step 3
Tilsæt kylling stykkerne. Læg låg på gryden og lad den simrer over lav varme ca 10 minutter. Sluk komfuret når saucen har fået den ønskede tykkelse
Add the chicken pieces. Put the lid on the pot ant the whole thing simmer over low heat for 10 minuts. Turn the heat off when the sauce is as thick as you like.



 Jeg lavede yoghurt naan til Butter Chicken. Opskrift på dem en anden dag, men her opskrift på nogen andre naan som også vil passe rigtig godt sammen med Butter Chicken. http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2011/04/naan.html. Værsågod!!

I made yoghurt naan for the Butter chicken. i will try wo write the recipe for you an another day. In the meanwhile here i a recipe to some aother naan that wil go really well the Butter Chicken. http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2011/04/naan.html.  Enjoy!! 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar