mandag den 16. januar 2012

Lam Tandoori / Lamb Tandoori

Lam Tandoori med krydreret kartoffeler og koriander-cashewnød chutney
Lamb Tandoori, roasted potatoes with whole spices, coriander- cashew nut chutney. 






Tandoori kommer fra ordet tandoor som er en ler ovn. Når man ikke har en ler oven lliggende laves tandoori i en almindeligt ovn. Kødet marineres i  Tandoori masalah , en krydderi blandingen oftest natten over og steges i ovnen eller grilles. Man kan få mange forskellig slags færdig lavet tandoori masalah,  men jeg fortrækker at lave min egen tandoori masalah helt fra bunden. 
The word tandoori comes from tandoor wich means clay oven. as we dont have clay ovens available the tandoori is made in a regular oven.  The chicken or meat is marinated in Tandoori masalah, a spice mixture often overnight and roasted or grilled. There are lots of differents kind of tandoori masalah mixture available in the market, but i perfare to make my own from scratch.   


Lam Tandoori/ Lamb Tandoori
1 kg lammekoteletter/ 1 kg lamb chops

Tandoori masalah/
1 tsk ingefær pure/ 1 tsp ginger pure
1 tsk hvidløg pure/ 1 tsp garlic pure 
1 tsk chilli pulver/ 1 tsp chili powder
½ tsk koriander pulver/ ½ tsp coriander powder
½ tsk kommen/ ½ tsp cumin powder
1½ spsk tomat pure/ 1½ tbs tomato paste
2 dl natural yoghurt/ 2 dl yoghurt
evt 3-4 grøn chilli fint hakket/ 3-4 green chilli finelly chopped, optional
1 tsk salt/ 1 tsp salt
evt 1 spsk tørrede granatæblekerner/ 1 tbs dried pommegranatseeds, optional.
1 tsk olie/ 1 tsp oil

1. Bland alt indgredienser til tandoori masalah sammen i en skål.
1.  Mix all the ingredients for tandoori masalah together in a bowl.

2. Mariner lamme koteletterne i tandoori blandingen minimum 1 time. Hvis det er muligt marinere kødet natten over i køleskabet tildækket med film. Det vil give kødet meget smag og hjælper til at mørne det. 
2. Marinate the lamb chops in the tandoori mixture minimum 1 hour. If you can,do marinate the chop overnight in the refrigerator, coverd. Thismed wil give so much taste to the meat and help it tenderise.

3. Forvarm ovnen 250 grader C. Kom kødet med al tandoori blandingen i en ildfast fad, dæk med folie. Steg i ovnen ca 45-50 minutter eller til det er mø. Vend undervejs og husk fjeren folie de sidste 10minutter ofr give kødet farve.
3. Preheat the oven 250 degree C. Put the meat in an oven proof dish , cover with silver foil. Roast the meat almost 45-50 minuts or til its tender. Turn sides inbetween and remember to remove the silver foil the last 10 minuts to give the meat a nice colour.

Jeg serverede min Lam Tandoori med krydret kartoffler , koriander-cashew nød chutney og en lækker granatæble kerne og rødløg salat. Opskrift på koriander-cashew nød chutney: http://cupcakeluvs.blogspot.com/2012/01/koriander-cashewnd-chutney-corainder.html

I served my lamb tandoori with whole spice roasted potatoes. ( scroll down for recepie ) , coriander-cashewnut chutney and a deliciouss pommegranate and red onion salad.  Recepie for coriander- cashewnut here: http://cupcakeluvs.blogspot.com/2012/01/koriander-cashewnd-chutney-corainder.html

Stegte kartoffler med hele krydderier/ Whole spice roasted potatoes.



8 store kartoffler, skåret i både/ 8 large potatoes , cut in to wedges
1. spsk olie/  1 tbs oil
1 spsk kommen frø/ 1 tbs commen seeds
1 spsk let knuste koriander frø/ 1 tbs lightly crushed corainder seeds
1 tsk tørrede chilli flager/ 1 tsp dried chili flakes
1 tsk salt/ 1 tsp salt. 

Forvarm ovn 220 grader C. Pensle kartoffle bådene med olie, drys  krydderierne på og balnd godt. Steg i ovn ca 30-40 minutter til de er gyldne.
Preheat the oven 220 degree C. Brush the potatoes with oli, sprinkle with all spices and roast them in the oven 30-40 minuts or til they are golden.

Velbekommen og pas godt på jer selv.  
Bon appetit and take care. 

6 kommentarer:

  1. Svar
    1. @Elaine. the red colour is english translation :)

      Slet
    2. Hello sweet Misbah!

      This looks SO good. Can't wait to try the recipe.

      xoxo,
      ~Melissa

      Slet
    3. Hello there Sweet Melissa :)
      thankyou.
      ♥ Misbah

      Slet
  2. Hold da op, hvor ser det bare lækkert ud...
    bliver jo helt sulten nu...

    Kh Susanne

    SvarSlet
  3. Hej Susanne
    dejligt at se dig og tak skal du have :)
    Kh Misbah

    SvarSlet