lørdag den 15. november 2025

Grøn Hokkaido suppe / Green Hokkaido soup

 


For english translation,  scroll down



Grøn Hokkaido Suppe med mandler
Hokkaido suppe er blevet en af mine favorit supper, jeg kan godt lide den måde Hokkaidoen arbejder særlig godt med mine pakistankse aromatiske krydderier og den dybe nøddesmag Hokkaido har.

Forrige uge så jeg grønne Hokkaido på tilbud og købte to, eftersøgning på nettet viste at de grønne Hokkaido har mere finere og mere nøddesmag end de orange Hokkaido. Det gav inspiration til en suppe med mandler, suppen blev meget meget lækker  og mandlerne gave en ekstra pift. Jeg må indrømme jeg kunne ikke smage den store forskel på de grønne Hokkaido og de orange Hokkaido, men jeg havde også tilsat andet græskar til da jeg ikke havde nok grøn Hokkaido. Næste gang prøver jeg at lave den med kun grøn Hokkaido.

Tip 1: jeg har lavet en stor portion, næsten over 4 liter færdig suppe. Man kan sagtens halver ingredienser til en mindre portion og tilpasse krydderierne. 

Tip 2: som jeg skrev tidligere jeg havde ikke nok grøn Hokkaido til den portion jeg skulle lave. Prøv at lave jeres suppe på ren grøn Hokkaido, så kan I fortælle mig om der smagsforskel. 

 Tip 3: Jeg laver altid Hokkaido suppe på kylling bouillon, den kan sagtens laves på andet bouillon eller vand.

Tilbehør 
stegte kyllingelår, eller lækker brød f.eks. brødstænger eller boller 

Grøn Hokkaido Suppe med Mandler
Kylling bouillonen 
1700 gr kylling (jeg har brugt kyllingelår med skind og ben) koges sammen med 8-10 sorte peberkorn, 4 grønne kardemomme, 2 sorte kardemomme, 8 nelliker og 1.1/2 tsk salt i 4,5 liter vand. Når vandet begynder at koge og boble, skrue ned for varmen og lad simrer indtil kylling er godt kogt.

Tag kyllingelårene ud. Si bouillon. De kogte kylling lår kan bruges til meget, f.eks. fyld i samosa eller i sandwich. Eller man kan stege dem ligesom her: Hokkaido Suppe 2

Ingredienser til suppen
4 liter kyllingebouillon
1600 gr grøn Hokkaido, skåret med skræl
800 gr græskar, skåret uden skræl
350 gr kartoffel

2 spsk oliven eller raps olie
2 laurbærblade
kanel stang 1/ 2 stk , ca
2 sort kardemomme
2 tsk hvidløg puree
2 tsk ingefær puree
1 tsk gurkemeje
3- 4 grøn chili ( eller efter smag)
1 tsk chili pulver
½ tsk spidskommen pulver  
salt efter smag,  der også er salt i bouillon

stor håndfuld ristet mandel flager eller snitter.
en bundt frisk koriander



Fremgangsmåde:
Jeg rensede og skar beskadiget skræl af.
Skræl kartoflerne og skær græskarrene og kartoflerne.


I en stor gryde steg ingefær hvidløg sammen med laurbærblade, kanel stang, sort kardemomme i olien få minutter, tilsæt de andre krydderier, steg ca et minut. 


Tilsæt kartoflerne og græskarene, steg 8 minutter på mellem varme og tilsæt bouillon. 

Bring det hele i kog, lad det koge 25 minutter på mellem varme. 

Når grønsagerne er helt kogte,  fisk ud de hele krydderier ( jeg lod dem blive) . Blend med håndblender til alt er fint blendet.  

Lad suppen simrer til den er tyk og cremet. 
Top med masser af ristet mandler og koriander ved servering.  
Scroll nederst på siden for inspiration og opskrifter for andre supper.



Green Hokkaido Soup with almonds 
Hokkaido soup has become one of my favorite soups, I like how the Hokkaido works particularly well with my pakistani aromatic spices and the deep nutty flavor that the Hokkaido has. Last week I saw green Hokkaido and bought two,  thesearching online showed that the green Hokkaido has a more delicate and nutty flavor than the orange Hokkaido. It gave inspiration for a soup with almonds, the soup was very very delicious and the almonds added an extra depth to the nutty flavors. 

I must admit I couldn't taste much difference between the green Hokkaido and the orange Hokkaido, but I had also added other pumpkin because I didn't have enough green Hokkaido. Next time I'll try to make it with only green Hokkaido. 

Tip 1: I made a large portion, almost over 4 liters of finished soup. You can easily halve the ingredients for a smaller portion and adjust the spices. 

Tip 2: as I wrote earlier I didn't have enough green Hokkaido for the portion I was going to make. Try making your soup with pure green Hokkaido, and tell me if there is a difference in taste.  

Tip 3: So I always make Hokkaido soup with chicken broth, it can easily be made with other kinds of broth or water.

Condiments
fried chicken thighs, or delicious bread, e.g. breadsticks or buns.
 
Green Hokkaido Soup with Almonds
Chicken broth
1700 gr chicken (I used chicken thighs with skin and bones) boil together with 8-10 black peppercorns, 4 green cardamoms, 2 black cardamoms, 8 cloves and 1.1/2 tsp salt in 4.5 liters of water. When the water starts to boil and bubble, turn down the heat and let simmer until the chicken is well cooked.
Take out the chicken thighs. Strain the broth. The cooked chicken thighs can be used for many things, e.g. filling in samosa or in sandwiches. Or you can fry them like here: Hokkaido Soup 2.
 
Ingredients for the soup 
4 liters of chicken broth 
1600 gr green Hokkaido, sliced ​​with peel 
800 gr pumpkin, sliced ​​without peel 
350 gr potato 
2 tbsp olive or rapeseed oil 
2 bay leaves 
1/2 cinnamon stick, approx. 
2 black cardamom 
2 tsp garlic puree 
2 tsp ginger puree 
1 tsp turmeric 
3-4 green chilies (or to taste) 
1 tsp chili powder
½ tsp cumin powder
 salt to taste, there is also salt in the broth 

 large handful of toasted almond flakes or splitters
 a bunch of fresh coriander

Method
I cleaned and cut off damaged peel. Peel the potatoes and cut the pumpkins and potatoes. 

In a large pot, fry the ginger, garlic, bay leaves, cinnamon stick, and black cardamom in the oil for a few minutes, add the other spices, fry for about a minute.



Add the potatoes and pumpkin, cook for 8 minutes on medium heat and then add the broth. Bring everything to a boil, let it cook for 25 minutes on medium heat. 

When the vegetables are completely cooked, fish out the whole spices (I left them in). Blend with a hand blender until everything is finely blended. Let the soup simmer until it is thick and creamy. 

Top with lots of toasted almonds and coriander when serving. 


Andre supper/Other soups










Ingen kommentarer:

Send en kommentar