Scroll down for english translation
Aloo Channe
Kikærter er en de bælgfrugter vi bruger meget i mit køkken, kirkærten er en meget alsidigt bælgfrugt, nærings rigs også, særdeles egen til vegetar retter men også godt med kylling og kød både.
Aloo Channe er en nem vegetar curry ret ál a mig, også en af de hurtige. Spis den med kogt ris, roti/chapati, naan eller poori.
TIP: 1. Jeg har brugt yoghurt for at give en syrligt smag, det kan godt undlades.
2. Jeg har brugt hel krydderier, som også kan undlades. Jeg varierer krydderierne fra gang til gang efter humør og hvad jeg har til rådighed. Anbefaler dog at man bruger basis krydderierne, dvs salt, chili pulver, ingefær og hvidløg.
Ingredienser5 spsk olie, rasp eller andet mad olie
480 gr kogte kikærter (svar til 2 dåser)
2 mellem store kartofler
2 mellemstor løg, fint skåret/fint hakket
2 mellemstor tomater, skæres
1 tsk salt /efter smag
1 tsk chili pulver
2 tsk tørrede chilikerner
1 tsk hvidløg puré
1 tsk ingefær puré
1 tsk gurkemeje
½ kanel stang
2 tsk spidskommen frø
2 sort kardemomme
3 spsk. yoghurt, (kan undlades)
400 ml vand (kogt )
1½ tsk kasuri methi (kan undlades)1 tsk garam masala
- Skræl kartoflerne, og skære i mundbidder og kog dem, indtil de næsten er kogte.
- Varm olie en en gryde, kom kanel, spidskommen frø og sorte kardemomme i. Steg et minut, tilsæt løgene og steg indtil de er gyldne.
- Tilsæt ingefær, hvidløg, salt, chili pulver, gurkemeje og steg krydderierne 2 minutter på mellem varme.
- Tilsæt de skåret tomater, steg 5 minutter under omrøring. Tilsæt 50 ml vand og steg under omrøring indtil løg og tomaterne er "et masse".
- Tilsæt de kogte kikærter og de tørrede chili kerner/friske chili og steg nogle få minutter under omrøring, kom yoghurt i under omrøring.
- Tilsæt 400 frisk kogt vand, vandet skal være varmt. Give retten en opkog, tilsæt kartoflerne og kog nogle minutter.
- Skrue ned i varmen og lad det simrer under låg 10 minutter. Drys med garam masala og knust kasuri methi.
Nyd jeres Aloo - Channe varmt med roti, naan ris eller poori.
Aloo Channe Chickpeas are one of the legume we use a lot in my kitchen, the chickpea is a very versatile legume, rich in nutrients too, particularly suitable for vegetarian dishes but also good with chicken and meat.
This Aloo Channe is an easy vegetarian curry dish , also one of the quick ones. Eat it with boiled rice, roti/chapati or just by it self
TIPS:
1. I have used yogurt to give a tangy taste, it can be left out.
2. I have used whole spices, which can also be left out. I vary the spices from time to time according to my mood and what I have available. However, it is recommended that you use the basic spices, i.e. salt, chili powder, ginger and garlic.
Ingredients 5 tablespoons of oil, rap or other cooking oil
480 gr boiled chickpeas (equivalent to 2 tins)
2 medium large potatoes
2 medium onions, finely sliced/finely chopped
2 medium tomatoes, chopped
1 teaspoon salt / to taste
1 teaspoon chili powder
2 teaspoons dried chili flakes
1 teaspoon garlic puree
1 teaspoon ginger puree
1 teaspoon turmeric
½ cinnamon stick
2 tsp cumin seeds
2 black cardamoms
3 tablespoons yogurt
400 ml water
1½ tsp kasuri methi, optionel but gives a good deep earthy aroma.
- Peel the potatoes and cut them into bite-sized pieces and boil them until they are almost cooked.
- Heat oil in a pan, add cinnamon, cumin seeds and black cardamom. Fry for a minute, add the onions and fry until golden.
- Add ginger, garlic, salt, chili powder, turmeric and fry the spices for 2 minutes on medium heat.
- Add the sliced tomatoes, fry for 5 minutes while stirring. Add 50 ml of water and cook while stirring, until the onions and tomatoes are " one".
- Add the cooked chickpeas and the dried chilli seeds/fresh chillies and fry for a few minutes while stirring, add the yoghurt while stirring.
- Add 400 freshly boiled water, the water must be hot. Bring it to a boil, add the potatoes and cook for a few minutes.
- Turn down the heat and let it simmer under the lid 10 minuts. Sprinkle with garam masala and crushed kasuri methi.
Enjoy your Aloo - Channe hot with roti, naan, rice or poori.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar