torsdag den 14. april 2022

Guava Shikanji

 



For english translation scroll down



Guava Shikanji

Hold da op det er næsten et år siden jeg har været på bloggen. Det var en tiltrængt pause, focus har været mere på andet liv end mad. Men nu er jeg tilbage I det små og håber I er med mig.

Det er jo Ramadan i øjeblikket. Vi starter med lidt afkølende og forfriskende, Guava Shikanji. Shikanji er en slags lemonade. Under vores sidste tur i London fik jeg inspiration til denne Guava Shikanji.

 2-3 glas
200 ml vand
2 spsk sukker
400 ml guava juice
2 stor lime + en ekstra lime skiver til pynt
6 mynte blade, fint skåret


evt
kniv spids pink salt ( kala namak)
knust is


Opløs sukker i vandet, tilsæt gauva juice. Press saften af lbegge lime. Tilsæt saften og ink salt og bland godt. I afkølet glas kom knust is i bunden og lime skiver. Fyld glassene med Guava Shikanji.  Enjoy. 

English

WOW!!  it's almost a year since I've been on the blog. It was a much needed break, focus has been more on life stuf than food. But now I'm back in the small and hope you are with me. 

 It's Ramadan at the moment. We start with a slightly cooling and refreshing Guava Shikanji. Shikanji is a kind of lemonade. During our last trip to London, I fou ndinspiration for this Guava Shikanji

2-3 glasses
200 ml of water 
2 tablespoons sugar 
400 ml guava juice 
2 large lime + an extra lime slices for decoration 
6 mint leaves, finely chopped 

Optional 
a pinch of pink salt (kala namak)
 crushed ice

Dissolve sugar in the water, add guava juice. Squeeze the juice of both limes. Add the juice and pink salt and mix well. In chilled glass pour the crushed ice and lime slices. Fill the glasses with Guava Shikanji. Enjoy.








Ingen kommentarer:

Send en kommentar