lørdag den 4. april 2020

Valnød boller / Walnut buns







 For english translation look for black color text .)


Jeg havde havde haft lyst til at bage valnøds brød eller boller  i nogle dage. Det var heldigt at jeg havde masser af valnødder liggende, så jeg kunne komme igang.
Til opskriften blandet jeg to af min favorit opskrifter på grønsags boller sammen, det blev faktisk nogle lækker valnøds boller. 

I had been wanted to bake walnut bread or buns for some days and fortunately i I had lots of walnuts in the kitchen
For the recipe mixed two of my favorite recipes for vegetable buns together,  they turned out actually delicious 

Ingredienser/ Ingredients

250 gr grahamsmel/ 250 gr grahamsflour
500 gr hvedemel/ 500 gr all porpose flour
½ tsk salt/ ½ tsp salt
450 ml skummetmælk/ 450 ml skimmed milk
50 gr gær/ 50 gr yeast
25 gr smør / 25 gr butter
1 spsk honning/ 1 tbs honey

150 gr valnødder/ 150 walnuts



Dejen og bagening

- skold valnødderne, kog lidt vand og hæld det over valnødderne. Lad valnødderne blive i vandet nogle minutter. Dræn dem for vandet, afkøl og hak dem groft.

- smelt smørret, læg til side. 

- lun mælken til håndvarmt. Opløs gæret en en lun mælk, bland honing i resten af mælken.

- en stor skål tilsæt resten af ingredienser, tilæt begge mælk og smeltet smør. saml til en blød dej. Dejen skal være lidt klisteret, tilsæt lidt mere mælk hvis der er behov.

- dejen tages ud på et melet bord og æltes. Kom evt. lidt mel på hænderne. Det gør det nemmere at ælte den klisteret dej. 

- smør en ren skål med lidt olie, kom dejen i og dæk med plast folie/viskestykke og lad den hæve ca 1 time. 

- tag dejen ud igen på et let melet bord. Ælt forsigtig og del dejen og form 15 boller. Jeg kom lidt olie på mine hænder.

- placer bolleren på en bagplade beklædt med bagpapir, efterhæv bollerne 20 minutter tildække. Forvarm ovnen 225 grader.

- drys lidt mel på bollerne og bag bollerne ca 20 minutter. 


The dough and the baking

boil some water and pour it over the walnuts. Let the walnuts stay in the water for a few minutes. Drain them out of water, cool and chop them roughly. 

- melt the butter, set aside. 

- heat the milk luke warm. Dissolve the yeast in 100 ml luke warm milk, mix honey with the rest of the milk. 

-  in a large bowl add the rest of the ingredients, add both milk and melted butter. knead a soft dough. The dough should be slightly sticky, add more little more milk if needed. 

- grease a clean bowl with a little oil, put in the dough and cover with plastic wrap / towel and allow to rise for about 1 hour.

- knead the dough softly on a floured surface. Apply a little flour on the hands, it makes it easier to knead the sticky dough.

- devide the dough and shape 15 buns, place them on a baking sheet covered with bakingpaper. 

- cover the buns with a kitchen towel and let them rest 20 minuts more. 

- sprinkle them with little flour and bake them for 20 minuts.  


Ingen kommentarer:

Send en kommentar