onsdag den 23. marts 2016

Citrus The boller / Citrus Tea Buns



http://cupcakeluvs.blogspot.dk/
citrus te boller / citrus tea buns


Scroll down for english translation (black colour text)

Disse the boller er så lækker, bløde og luftig the med citrus smag. Jeg har brugt Chelsea snegle opskrift ( http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2011/08/chelsea-buns-chelsea-snegle.html ) med nogle få ændringer, fordi det er den samme slags bolle dej og den giver lækker bløde og luftig boller. I stedet for at smage til med kardemomme har jeg  beholdt citrus og safran smagen .

Tip:  - jeg har kun brugt 1 spsk rosiner, hvis man gerne vil have list mere rosiner kan man komme endun 1 spsk rosiner i.
        - disse the boller er kun let sød, så tilsæt endnu 1 spsk sukker hvis man er til det søde.

English 
 These buns are so delicious, soft and fluffly buns with citrusy and saffran taste. In Denmark we have a bun type called the boller meaning tea buns, they are soft and fluffy and have a shiny surface, they are scented with cardemom and have a bit salty and sweet taste.  Used for breakfast, tea and also often baked for birthdays.

 Today I have used Chelsea buns recipe ( http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2011/08/chelsea-buns-chelsea-snegle.html ) with a few moderations for my tea buns, because it is quite simler to the dough used for tea buns and it gives very soft and light buns.  Instead of cardemoms, I have kept the citrusy and saffron taste.  

Tip: - If you want more raisins you can add one more tbs to the recipe.
         - also the buns are light sweet, if you want more sweetness add one more tbs of suger.
         




http://cupcakeluvs.blogspot.dk/





Ingredienser/ Ingredients 
 8 boller /  8 buns

250 gr mel / 250 gr flour
25 gr frisk gær / 25 gr fresh yeast
1/4  tsk salt / 1/4 tsp salt
25 gr  smør / 25 gr butter
revet skal af 1½ økologisk citron / zest of 1½ organic lemon
revet skal af 1 økologisk appelsin / zest of 1 organic orange
en lille knips safran ( kan undlades) / little saffron, optional
120  ml mælk / 120 ml milk
1 spsk citron saft / 1 tbs lemon juice
1 spsk sukker/ 1 tbs suger
1 stor æg / 1 large egg
1 spsk rosiner / 1 tbs raisins

+ 1 æg til pensling / + 1 egg for egg wash




http://cupcakeluvs.blogspot.dk/




- læg rosinerne i blød i kogt varm vand ca 15 minutter, dræn dem for vandet og læg dem til side.
 smelt smør og afkøl.
- si mel, salt og sukker i en skål. 
- lun mælken til håndvarmt, knus safran og kom det i det lune mælk. Opløs gær i den lune mælk. Pisk ægget med en gaffel. 
-  bland mælk, æg, det smeltede smør og citron saft med melet, tilsæt også det revet citrus skal og ælt til en blød dej. Dejen skal være lidt klistret, hvis det er for meget klistret  kan lidt mere mel tilsættes, men dejen må ikke blive for tør.
- tag dejen ud på en let melet bord og ælt let. Smør en ren skål med lidt olie og kom dejen i. Stil dejen tildækket til hævning 1 time, et lunt sted.
- efter hævning, lav 8 boller. placer dem på en bageplade dækket med bagepapir. Dæk bollerne med en viskestykke og efterhæves 15 minutter.  
- forvarm ovn til 200 grader. Pensle bollerne med pisket æg.  Bages på midter rille ca 10 - 15 minutter. 

English: 
-  soak the raisins in hot boiled water for 15 minuts.  Drain them and keep them aside.
- melt the butter and keep aside to cool a bit.
- sift the flour with salt and suger in a bowl.
-  heat the milk to tepid, crush the saffron and add it to the milk. Leave it few minuts befoe dissolving the yeast in th milk. 
- mix the the yeated milk, melted butter, whipped egg with the flour. Add also all the citrus zest and lemon juice. Knead to a soft, but a bit sticky dough. If the dough is to sticky you can add a little more flour to it.  Knead the dough lightly.  
-  apply a little oil on a clean bowl, place the dough in it and cover with a kitchen towel leave it to rise for 1 hour.
- deivde and shape the dough into 8 buns, place them on a baking tray covered with baking paper.  cover the buns with a kitchen towel and let them rest and rise for 15 minuts.
Preheat the oven for 200 degree C.
-  brush the buns with whipped egg and bake them for 10-15 minuts until golden.





http://cupcakeluvs.blogspot.dk/

I skal prøve de her lækker te boller , mashallah de blev så gode, dejlig bløde og luftig, fuld af smag.

You want to try these.  Soft and fluffy, full of taste.  They were so good mashallah.



http://cupcakeluvs.blogspot.dk/

De var stædigvæk lækker dagen efter. Prøv dem også med jordbær marmelade og smør.  

They were stil delicious the day after too.  Do also enjoy them with jam and butter. 




Ingen kommentarer:

Send en kommentar