tirsdag den 26. januar 2016

Masoor ki Daal (røde linse curry) & løg relish / Masoor ki Daal (Red lentil curry) & onion relish

http://cupcakeluvs.blogspot.dk/

Daal Chawal

rød linse curry med kogt ris / red lentil curry with boiled rice

En af de hyppigste linser vi laver hjemme hos os ud over de gule (chaana  daal ) er de røde linser. Jeg har givet denne linse ret  et pift ved at tilsætte friske milde tyrkiske  peber i retten, det gør retten får en anderledes skarphed.  Hvis man ikke har friske tyrkiske peber  kan man tilsætte en peberfrugt istedet,  Lav den her vel krydret daal med kogt ris og en lille løg relish.

Tip: Jeg blender sener i retten så  løg, tomater og peberne bliver en  puré. Man kan bruge en stav blender eller mini blender. Hvis man ikke har blender kan man allerede i starten meget fint hakke løg, tomater, peber.

English:

Beside channa daal ( yellow lentils) this daal is also one we make regular. In this recipe I have given the daal a extra touch by adding mild turkish peppers, they give the daal a bit of sharpness and freshness. If you dont have turksih chili peppers you can use a bell pepper. Make this well spisced daal with boiled rise and a onion relish.

TIP: Later on I am blending so the onions, tomatoes and peppers get puréed. You can alternative laready in the beginning chop these ingredients very very fine.



http://cupcakeluvs.blogspot.dk/





Daal  Masoor/ Massor Daal

225 gr masoor (røde linser) / 225 gr masoor (red lentil)

200 gr  hakkede tomater,   (se tip ) /  200 gr chopped tomatoes ( see tip)
150 gr hakket løg (se tip) / 150 gr chopped onion (see tip)
100 ml olie/ 100 ml vegetable oil
2 mild tyrkisk peber, hakket / 2 mild turkish pepper, chopped
½ tsk hvidløgs puré/ ½ tsp paste garlic paste
1 tsk frisk revet ingefær/ 1 tsp fresh grated ginger
½ tsk gurkemeje / ½ tsp turmeric
1 tsk rød chili pulver/ 1 tsp red chili powder
1 tsk salt eller efter smag/ 1 tsp salt or to taste
½ tsk koriander frø pulver/ ½ tsp coriander seed powder
1 tsk spidskommen / 1 tsp cumin powder
1 tsk tomat puré/ 1 tsp tomato paste
2-3 grønne chili, fritvalg / 2-3 green chili , optional
½ tsk garam masala / ½ tsp garam masala
lidt frisk koriander blade / some fresh coriander leafs

Tilbehør/ Side dishes
kogt ris / boiled rice
rød løg salat ( scroll ned ad) / red onion relish (scroll down)





- For at lave daal, rens og vask linserne godt og læg linserne i blød i en skål  minimum ½ time. 
- Varm 80 ml olie i en dyb gryde, tilsæt løg og steg dem på mellem varem indtil de er bløde og gennemsigtig.
- I en anden gryde kog linserne i vand ca  12-15 minutter, de skal ikke være gennemkogte, men stædigvæk have lidt bid. Dræn dem for vandet og stil til side.

- Rinse and wash the lentils. Soak the lentils in water for about 1 hour at least. 
- Heat oil in a pot, add onions an cook them on medium heat until soft and transparent.
. In an another pot boil the lentils 12-15 minuts, they should not be too soft but still have a bite.  Drain them and put aside.




- Tilsæt tomater, chili peberne og hvidløgs puré i gryden med løgene,  steg på mellem varme under omrøring.

- Add the tomatoes, chili peppers and garlic paste in the pot with the onion, cook on medium heat while stirring.




- Når løg blandingen begynder at se sådan ud, skrue lidt op for varmen og steg forsat under omrøring indtil olien begynder at skille ud. 
- Blend med stav blender til en fin puré. Eller afkøl blandingen og kom det i en mini blender og blend til en pure.

- When the onion mixture begins to look like this, crease the heat and cook while stirring until the oil begins to come out.

- Cool the mixture a bit and blend it to a puree. or use a hand blender



- Tilsæt 20  ml olie og tilsæt ingefær, chili pulver, salt, koriander frø pulver, gurkemeje og spidskommen pulver og steg nogle minutter under omrøring på høj varme. 


- Add 20 ml oil in the pot , add the puree, ginger, chili powder, salt, turmeric powder coriander seed powder and cumin poder and cook for few minutd while stirring under high heat.. 



- Tilsæt de kogte linser til gryden og steg forsat under omrøring på mellem varme ca 6-8 minutter.

- Add the boiled lentils to the mixture and keep cooking while stirring on medium heat for 6-8 minutts.




- Tilsæt 900 ml vand og bring det i kog, efter det kogt lidt nogle minutter, skrue ned for varmen. 

- Add 900 ml water and bring it to boil. After some minuts of boiling , decrease the heat to low. 



- Læg låg på gryden og lad den den simrer på lav varme ca 20- 30 minutter eller indtil daalén har den tykkelse I vil have. Husk at røre engang imellem.

- Let the simmer under lid, on  low heat for  20 -30 minuts, or till the daal gets the thickness you want,  Remember to stirr.  



http://cupcakeluvs.blogspot.dk/


 Drys hakket koriander blade og garam masala på masoor daal. Spis med kogt ris og løg relish, se opskrift forneden.

 Scatter  the chopped coriander leafs and garam masala on the masoor daal.  Enjoy the masoor daal  with boiled rice and red onion relish, scroll down for recipe.



http://cupcakeluvs.blogspot.dk/


Rød løg relish: 2 mellem store rød løg skåret meget tyndt,  saft af en halv lemon, få hakket mynte blade, lidt spidskommen pulver.  - Bland løg, mynte bladene og lemon saft sammen, drys med spidskommen pulver.

For the red onion relish: 2 medium sized red onion  very thin sliced,  juice of a half lime, few chopped mint leafs, littel cumin powder. - Mix the onions, the chopped mint leaf anf elmon juice togather and sprinkle with cumin powder.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar