lørdag den 7. februar 2015

Fyldt kylling fillet med svampe og mandler /Stuffed chicken fillet with almond crust


http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/02/fyldt-kylling-fillet-med-svampe-og.html


Nogen gange er det så dejligt at bare have tid til at kræse for maden, der er ikke noget andet man skal nå men bare lave maden færdigt.  Sådan var det for mig igår. Men være roligt,  den her lækker fyldt kylling brystfillet er ikke tidskrævende. Den er nem at lave og smager super godt.  Før i tiden har jeg fyldt fileten med spinat eller stegte wok grønsager. Den her gang synes jeg skulle være med en svampe blanding og mandler.  



Sometimes it is just heavenly to have time to care for the food you are making, there is nothing else waiting for you , you just have to get the food done, such was a yesterday for me. But do not worry this delicious  stuffed chicken breast fillet is not hard to make and , it is easy and so scrumptious.  Earlier  I have made these stuffed fillet with spinzh or wok fried veggies. This time I have stuffed with a mushroom mixture and almond , I have even given it a almond crust to increase the nut flavour. 




For 4 personer ca / For 4 persons

4 stk kylling brystfilet,  ca  220  gr  stk / 4 pieces chicken breastfillet, some thing like 220 gr each.


Marinade /Marination
1 spsk citron saft / 1 tbl lemon juice
1 tsk olie / 1 tsp oil
½ tsk salt / ½ tsp salt
1 tsk rød chili pulver / 1 tsp red chili powder
½ tsk spidskommenpulver / ½ tsp cumin powder
½ tsk ingefær puré / ½ tsp ginger puree

Fyld / Filling
700 gr blandede svampe, jeg brugte frosne / 700 gr mix mushroom, I used frozen
salt efter smag / salt to taste
1 spsk vegetabilsk oile / 1 tbsp vegetable oil
3 grønne chili, hakket / 3 green chili, chopped
1 tsk rød chili pulver / 1 tsp reed chili
1 tsk spidskommen pulver / 1 tsp cumin powder
½ tsk  coriander  frø pulver / ½ tsp coriander seed powder
 2 spsk frisk koriander blade, groft hakket / 2 tbs fresh coriander leafs, chopped
2 spsk mandel flage, ristet let på panden / 2 tbs almond flakes, toasted 

Topping / Crust
1 lille æg, let pisket / small egg , whipped
  80 gr mandel flager / 80 gr almond flakes



http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/02/fyldt-kylling-fillet-med-svampe-og.html

Jeg startede med at banke med køkkenrullen på den meget tykke del at fileten for at give den ens tykkelse.  Skær forsigtig med en skarp kniv langs kanten for at lave en dyb lomme i kylling fillet, lommen skal være næsten lige så stor som fileten. 

 I used a rollpin to slightly bash the very thick end of the fillet to give it an even thickness. To make a pocket in the chicken fillet, use a sharp knife and carefully cut long the side og the fillet. The "pocket" has to be almost the same size as the fillet. 




http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/02/fyldt-kylling-fillet-med-svampe-og.html

Bland marinaden sammen og mariner  brystfileterne  ca 1 time. 

Mix everything together for the marination and marinate the chicken for 1 hour in the mixture.


http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/02/fyldt-kylling-fillet-med-svampe-og.html

For at lave fyldet,  varm en pande og kom steg svampe på høj varme, skrue lidt ned for varmen og lad vandet fordame af. Når alt vandet er fordampet. Kom olie , krydderierne og de hakkede grønne chili i og svits svampene ca 7 -8 minutter.  

To make the filling, heat a pan and fry the mushrrom on high heat, turn doen the heat after a few minuts and let the water from the mushroom evoporate. Then add the oil, spices and green chili and stir fry the mushroom for 7- 8 minuts.  



http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/02/fyldt-kylling-fillet-med-svampe-og.html

Afkøl let og bland de hakkede koriander blade og de ristede mandel flager i.

Cool the mushroom mixture and add the chopped coriander leafs and the roasted almond flakes. 



http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/02/fyldt-kylling-fillet-med-svampe-og.html

Fyld fileterne med svampe fyldet og luk tandstikker til at lukke åbening.

Fill the fillets with mushroom filling og use toothpicks to close the "pocket mouth"


http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/02/fyldt-kylling-fillet-med-svampe-og.html

Kom fileterne i en olie smurt ildfast fad og kom dem i en 250 gr forvarm ovn 

Place the fillets in a oven prove oiled dish and place it in the  250 degree C preheated oven.



http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/02/fyldt-kylling-fillet-med-svampe-og.html

I min ovn tog det ca 45 minutter før de var gennemstegte. Når der er gået ca 35 minutter tages fadet ud og fileterne pensles hurtig med det pisket æg og der dryses mandel flager på så hele fileten er dækket. Læg hurtigt fadet tilbage i ovn og steg dem færdig indtil gyldent og gennemstegte.

In my oven the fillets took 45 minuts until they were done. After 3o - 35 minuts take the dish out and quickly brush with the whipped egg and scatter almond flakes so they cover the whole fillets. Place the dish back in the oven and cook until golden and done. 



http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/02/fyldt-kylling-fillet-med-svampe-og.html

Husk at fjerne tandstikkerne inden servering. Kylling fileterne er jo en måltid i sig selv  synes jeg, men man servere dem sammen med ovn stegte kartofler og en lækker simpel salat.

Lidt grøn chili sauce ( færdig købt)  for at få lidt skarphed til nødde smagen er godt. 

Tip:  - Hvis man ikke vil lave dem i oven kan man dybe de fyldte fileter i æg og vende dem i rasp eller mandelmel og steg dem i oile. 

 God appetit.


Remember to  remove the toothpick before serving. I think the  stuffed chicken fillets are a meal in them selfes but if you like to serve side dish, you can serve them with oven fryed potatoes and a simpel salad.  A  green chili sauce ( storé bought) to give somme sharpness to go with all the nutty flavours is good.  Enjoy. 

Tip: - If you dont want to make  these stuffed fulets in the oven , you can dip them in whipped egg and fine bread crumbs and after wards fry them in a little oil  on the pan. 




Ingen kommentarer:

Send en kommentar