Jeg har længe haft lyst til at afprøve kræfter med kylling lollipops lavet af kylling vinger. Det er en anderledes og sjov måde at lave kyllingvinger på. Afprøve kræfter er helt det korrekte ordvalg, de var ikke helt så nemme at lave og jeg var lige ved at fortryde min projekt. Men efterhånden blev det nemmere at beskære dem og skubbe kødet tilbage fra benene. HOLD DA OP hvor smagte de godt.
Jeg fik 2 lollipops pr. kylling vinge, "den med mindst kød" blev fyldt med en oste fyld. jeg beklager billedet kvalitetten. Jeg lavet dem til iftar ( der hvor man bryder fasten), at gøre dem klar tog lidt mere tid end jeg havde regnet med og de blev heller ikke så pæn runde som de kunne have været, hvis jeg have haft mere tid. Så start i god tid!!
ENGLISH:
For long I have been wanting to give chinese style chicken lollipops made from chicken wing a try. It is a different and fun way to use chicken wings for. What a try!! not so easy to make, I started to regret this project. After a while I improved and it became easier and quicker cutting them and pushing the meat back from the bones. And the end result was so fingerlicking delicious.
I made 2 lollipops per chicken wing, "the one with the least meat" I stuffed with cheese filling. I am sorry for the poor picture quality. I made them for iftar (fast breaking time) , preparing the chicken wings took more time then estimed and aslo they were not so nice round as they could have been if I had more time. So start in good time !!!
INGREDIENSER/ INGREDIENS
1 kg kylling vinger /1 kg chicken wings
marinade/marination
1 spsk chili sauce / 1 tbs chili sauce
1 spsk soya sauce / 1 tbs soy sauce
½ tsk hvidløg puré / ½ tsp garlic paste
1 tsk ingefær puré / 1 tsp ginger paste
fyld/stuffing
2 kogte kartofler / 2 boiled potatoes
50 gr revet ost, mozarella eller chedder / 50 gr grated cheese, mozarella or chedder
1 tsk fint hakket koriander / 1 tsp finelly chopped corinander
1 fint hakket chili / 1 finelly chopped chili
lidt salt/ salt
til dybbelse/for coating
rasp/ fine bread crumbs
2 æg / 2 eggs
majsmel / cornflour
A: Skære kylling vinger ved leddene i 3 dele som vist på 2. Hemmeligheden er bruge en mega skarp kniv. Den yderste del , den lille vinge skal vi ikke bruge ( gem som smagforstærker til suppe).
B: For at løsne kødet fra benene skær rundt om " benene for neden" på de to vinge dele. DER VED DEN RØDE MARKERING. Det er vigtig at skære hele vejen rundt og sørge for at alt er løsenet, ellers kan man ikke skubbe kødet op.
C: stil den ene vinge del på højkant, med den løsnet ende opad og press kødet ned med tommelfingerne, vend herefter kødet på vrangen. Så det ligner en lille kyllinglår ( 3. ) I den anden del er der to ben , kødet skubbes ned på samme måde som før og man fjerner den tynde ben ved at vriste den lidt. Vend kødet på vrang også , så dannes en lomme. (lomme vingen, det er den vi skal fylde))
D. der masser af you tube videoer der viser skæring metoden
A: Cut the chicken wings in three pieces as shown in ( 2. ) , cut by the joints. The secret is to use a super sharp knife. Discard the little wing ( or keep for soup)
B: to losen the meat from the bone, cut around ( where the red marks is on the picture) make shure to cut so there is nothing attached to the bone, this is importent.
C: Place one the two pices vertical, ( with the losen end up wards) while holding and pushing the meat down with your thumbs. Push the meat up ( inside out) so you get a little drumstick.( 3 ) In the second piece of the wing there are two bones, do the same and remove the thinner bone by twisitng it, Also push the meat towards the end so it also gets turned inside out and makes a pocket. (pocket wing, this the one we are going to stuff)
D: there are lots of you tube videos that shows the cutting .
E: Bland alle indgredienserne til marinaden og kom kylling vingerne , mariner mindst en halv time.
E: Mix all the ingredients for marination, and marinate the wings for ½ an hour.
F: mos kartoflerne, bland mosen med resten af ingredienserne til fyldet og fyld " lomme viger med ca 1- 1½ tsk af fyldet. Overfyld ikke, man skal kunne lukke kødet sammen for oven.
F: mash the potatoes and mix with rest of the stuffing. Fill the "pocket wings" with 1 - 1½ tsp of the mixture. Dont over fill, you should be able to close the "pocket" by folding the meat over topping.
G: Lav en tynd dej af de 2 æg og majsmel, jeg målte ikke det var sådan cirka 2 spsk. Dyp lolipopene godt i den dej og bagefter i rasp.
H: Varm olie i en friture gryde. olien må ikke være højvarm. Friture steg kylling lolipop ca 6-8 minutter. Til de er møre og gyldne.
G: Make a thin batter with eggs and corn flours, I did´nt messure the corn flour but it was like 2 tbs . Dip all the lollipops in this batter and after wards in breadcrumbs.
H: Deep fry the chicken lollipops medium heated oil for almost 6 -8 minuts ) until the meat is tender and the lollpops are golden.
Vi spiste kylling lollipops med en spicy chili sauce .
We enjoyed the chicken lollipops with a spicy chili sauce.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar