fredag den 17. januar 2014

Cheese Kofta pasta / Oste Kofte Pasta




Scroll down for english text 

Jeg lavede denne nemme og lækker kofta ( kødboller ) & pasta ret  1 januar.  Jeg tænkte det var på tid at dele den med jer.  Man kan lave den på to måder med eller uden en oste sauce. Det er en meget nem og simpel oste sauce jeg laver . 

I made this easy and deilcious Kofta ( meat balls ) & pasta dish 1st january. It was about time to share it with you. You can make it in 2 differents way with or with out the cheese sauce. But it is a very simpel cheese sauce I make so that should´nt be a problem.  Scroll down for the recipe and see for your self :)

Kofte opskrift / Kofta recpie
 700 gr fint hakketkød, blanding af lamme og kalve kød/ 700 gr mix of lamb and veal  finelly minced meat
1 mellem løg , pureret / 1 medium onion, grinded into paste
½ tsk ingefær puré /  ½ tsp ginger puree
½ tsk hvidløg puré /  ½ tsp garlic puree
3/4 tsk spidskommen pulver / 3/4 tsp cumin powder
3/4 tsk coriander frø pulver / 3/4 tsp coriander seed powder
1 tsk rød chili pulver / 1 tsp red chili powder
1 tsk salt / 1 tsp salt
80 revet ost (chedder/mozarella) / 80 gr grated cheese, mozarella or chedder
1 spsk mandelmel / 1 tbs almond miel, almond grindede into powder
1 æg, let pisket / 1 egg, lightly whipped. 


 
- Bland alting sammen.  Jeg puttede alle kofta ingredienserne i en food processor og blended det en enkelt gang. Det er ikke nødvendig, hvis hakkekødet er fint hakket. Trill til ca 22- 25 kugler. Læg til side i køleskabet.

- Mix everything together. After mixing I proccesed the whole mixture once in the food processor, but thats not necessary  if the minced meat in very finelly chopped. Make  22- 25 meat balls and store in fridge while making the tomato sauce

Tomat sauce / Tomato suace
1½ dåse hakket flået tomater / 600 gr canned tomatoes, chopped with juice
½ tsk ingefær puré /  ½ tsp ginger puree
½ tsk hvidløg puré /  ½ tsp garlic puree
1 tsk rød chili pulver / 1 tsp red chili powder
1 tsk salt / 1 tsp salt
3 hel grønne chilli /  3 whole green chili
5 spsk oliven olie /  5 tbs olive oil



- Med kniven lav små hakker i chiliérne. Kom dem i en gryde sammen sammen med de hakkede flåede tomater og kog.  Når væsken begynder at fordampe , kom olie og alle krydderierne i. Steg det på mellem varme i ca 8- 10 minutter. 

- With a knife make small spilts in the chilis. Put them in a big pot with the tomatoes and cook. When the iqiud begins to eveoporate add the oil and all the spices.  Cook and stir on medium heat for 8- 10 minuts.


- Nu kommer det aller sværeste del. Læg kofte i gryden, ned i saucen. Der må ikke røres rundt i gryden med en grydeske eller andet, men tag fat i selve gryden og bevæg den sådan at kofte ruller rundt (stille og roligt). Når de har fået farve på alle sider, tilsæt 150 ml vand. Npr vandet er varm, skrue ned for varmen, læg låg på gryden og lad det simrer. 8-10 miutter. 

Now comes the tricky part. Add the koftas to the tomato sauce in the pot. Dont stir the koftas will break. Move the pot time to time from side to side to "roll around" the koftas and to cook them on all sides. When the koftas begins to achive some colour on thiere all sides, add 150 ml water. When the water is heated, turn down the heat. put a lid on the pot and let everything simmer 8- 10 minuts.


Pasta / Pasta
350. - 400 gr pasta / 350 gr - 400 gr pasta
lidt frisk revet muskat / litlle freshly grated nutmeg

- kog pasta, dræn for vand. Bland pasta sammen med kofta saucen, tilsæt revet muskat nød. Kom det i en dyb fad. Hvis man vil spise det uden oste sauce , så er det nu :) Kom lidt friske kydderurter på og nyd. 

. boil the pasta, drain for water. Mix the pasta with the kofta sauce, add the grated nutmeg. Pour the Kofte past into a deep dish. If you are having the Kofte pasta with out the cheese sauce then sprinkle some fresh herb and enjoy.



Oste sauce/ Cheese sauce
170 ml sødmælk / 170 ml wholemilk
100 gr revet chedder ost / 100 gr  cheese
lidt revet muskat nød / grated nutmeg


I en gryde varm mælken. Tilsæt osten og lidt frisk revet muskat nød. Når osten er smeltet sluk for varmen. Så oste saucen klar, hvor nem var det ? Hæld oste saucen over kofte pasta. Læg fadet i  250 grader forvarm ovn. Tag retten ud når den har fået en gyldent farve.  Nyd :) jeg håber i synes at det var en nem og lækker ret. God weekend. 

-Heat the milk in a pot, add the cheese and grated nut meg and when the cheese is melted, turn of the heat. Now the cheese suace is ready ! How simpel was that? Pour the cheese sauce over the Kofta Pasta, put the dish in a 250 degree C. oven. the dish is ready when it has a golden crust.  Enjoy. I hope you find this yummy dish just as much easy to make and delicious as I.  Have a wonderful weekend.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar