onsdag den 23. oktober 2013

Sprøde lamme koteletter & Eid / Crispy lamb Chops & Eid

http://www.cupcakeluvs.blogspot.dk/

ENGLISH TRANSLATION IN BLACK COLOUR TEXT.

Eid er vel overstået.  Det var en dejlige  familie dag med lækker mad og hyggelig stunder. Dagen startede med Eid bøn i moske og efterfølgende Eid brunch hos min forældre.  Jeg har desværre ikke fået taget billeder af al maden, men al smagte godt. Også mine Green Velvet Eid Cakepops vakte glæde hos familien. Vi afsluttede dagen med en tur i tivoli, som var forvandlet en smuk og "uhyggeligt"  Halloween land. 

Anden Eid dag var der også tid til lidt hygge og nyde rester fra dagen før.  Eid -Ul - Adha er jo qurbani (ofrering) Eid. Så vi fik lidt kød, lamme kotelette af min søster, med på vej hjem.  Jeg elsker at lave lamme koteletter i oven, men ville gerne prøve at lave en lækker pakistansk opskrift på lamme koteletter som jeg havde set på nettet.  Det eneste jeg kunne huske var at koteletterne var dampet i gryde og bageefter dyppet i rasp og stegt.  Jeg marinerede kødet for at give det mere smag og istedet for rasp brugte jeg mandel mel.  Jeg fik en lækker nøde og cremet smag. 

We had such a lovly Eid. It was a wonderful blessed day ma with delicious food and warm family time. For some of the family members the day started with eid namaz (prayer) at the moske mad we met afterwards for Eid brunch at my parents home. Sorry there are no picture of the all the food, but every thing tasted delicious. My Green Velvet Eid Cakepops was also enjoyed very much. After a late dinner we went for a walk in Tivoli , an amusement park in Copenhagen.

 Next day on our way home we recived lamb chops from my sister.  I love to make lamb chops in the oven, but this time I wanted to try to make a  pakistani recipe I had seen,  but could´nt find it again. All I remembered that the lambs chops were steam cooked first and then dipped in bread crumbs and fried. I marinated my lambs chops and instead of bread crumbs I used almond miel (flour). I achived a delicious nutty and creamy flavour. 

Ingredienser / Ingredients
1 kg lamme koteletter / 1 kg lamb chops
1 dl yoghurt / 100 ml yoghurt
½ tsk ingefær puré / ½ tsp ginger paste
½ tsk hvidløgs puré / ½ tsp garlic paste
2-3  hakket frisk chilli / 2 - 3  choped fresh chili
1 tsk salt /  1 tsp salt
1 tsk rød chili pulver / 1 tsp red chili powder
½ tsk spidskommen pulver / ½ tsp cumin powder
½ tsk garam masala / 1 tsp garam masala
frisk revet muskat /  fresh grated nutmeg  (jaiphel) 
1 - 2 æg /  1 -2 eggs
ca 300 - 400 gr mandel mel eller rasp/  300 - 400 gr almond miel or finde bread crumbs.
citron / lemon
olie til stegning / oil for frying.


1. Vask og rens koteletterne, fjern så meget fedt som muligt. Jeg har ladet benet blev på. 2. Bland yoghurt sammen med en spsk mandel mel og alle krydderierne undtagen revet muskat og garam masala.  3. Mariner koteletterne i yoghurt blandingen mindst en halv time. Jeg marinere dagen før og stillede koteletterne i kølskabet natten over.

1. Wash and clean the chops. Remove as much fat as you can.  I have the kept the bones, but you can remove them if you want to,  2. Mix yoghurt with ons tbs almond flour and all spices except garam masala and nut meg. 3. Marinate the chops in the yoghurt mixture and palce them in the fridge for leat an hour covered. I marinated my the evening before and placed them in the fridge over night in the marination.



http://www.cupcakeluvs.blogspot.dk/
4.  Læg koteletterne i en non stick gryde med al marinaden  Læg låg på og lad kødet "koge" i sin egen væske. der skal hverken olie eller vand i. Kødet vil selv afgive væske lidt efter lidt.  Rør i gryden engang imellem. Tilsæt garam masala og en knips frisk revet muslat nød.  Kødet skal være mør inden det tages af gryden,  på min komfur tog det ca 40 minutter   Koteletterne var nogle store stykker.  Hvis der er mere væske tilbage i gryden kan det bruges til at lave en sauce ved at reducer væsken med en lille klat smør.

4. Put the chops in a non stick pot with all marination, With a lid on the pot let the meat cook in it own liquid on medium heat.  Add garam masala  and a pich of frehly grated nut meg, You are nor going to need oil or more water. The meat should be tender, it took 40 - 45 minuts on my stove but the chop were also chunky pieces. It there is some liquid left in the pot, you can make asauce by reducing it and adding a little tsp of butter.


http://www.cupcakeluvs.blogspot.dk/
5.  Pisk æg. Dyp koteletterne  først i æg....
5. Whip the eggs. Dip the chops first in egg...


http://www.cupcakeluvs.blogspot.dk/
og så i mandel mel. 
and then coat them with the almond miel.


http://www.cupcakeluvs.blogspot.dk/
6. Steg dem i varm oile, til de er gyldne. 
6.  Fry them in heated oil until golden.




http://www.cupcakeluvs.blogspot.dk/

Server de sprøde lamme koteletter med citron skiver, yoghurt mynte chutney eller sauce. 
Enjoy the crispy lamb chops with lemon wedges, yoghurt mint chutney or the spicy sauce.


http://www.cupcakeluvs.blogspot.dk/
Spøgelse huset i Tivoli
The spooky house in Tivoli. 



http://www.cupcakeluvs.blogspot.dk/
 Badaam Halwa 





http://www.cupcakeluvs.blogspot.dk/

Green Velvet Cakepops



Ingen kommentarer:

Send en kommentar