Jeg er tilbage fra et fantastisk smuk bryllup, men det må I høre alt om en anden gang. Vi må komme til sagen :) . Ramadan måned er startet og jeg har lidt travlt idag. Jeg ønsker alle mine muslimske læser og venner en velsignet måned. Jeg har en desi version af Fish ´n Chips med til jer. Sprød og kryddert.
ENGLISH:
I am back from a very beautiful wedding, but I have to tell you about that another day. I am in a hurry. Ramadan has started toda. I wish all my muslim readers a very special and blessed ramadan. I brought you a desi version of Fish ´n Chips. Spicy and Crispy. Scroll down fro recipe . English text in black colour.
Fish
400 gr hvid fiske fillet (torsk, sej) / 400 gr white fish fillet ( cod, pollack)
350 gr kikærtemel (besan) / 350 gr gramsflour ( chickpea flour, beasan)
ca 400 ml vand / 400 ml water
1 tsk salt / 1 tsp salt
1 tsk rød chili pulver / 1 tsp red chilli powder
1 tsk let stødt koriander frø / 1 tsp lighty crushed coriander seeds
½ stk spidskommen pulver/ ½ tsp cumin powder.
evt 2 tsk tørrede granatæblekerne pulver (anardana) / 2 tsp dried pommegrante seed powder, (anardana) optional
olie til friture stegning / oil for frying
Chips
1 kg kartofler / 1 kg potatoes
Da jeg tog disse (billedet) var de blå/lilla kartofler lige kommet i forretningerne. Jeg har aldrig brugt den sort før og tænkte det kunne være sjove med en anderledes farve. De havde en let melet smag synes jeg.
Skræl og skær kartoflerne til pomfritter. Kog dem 3 minutter. Læg dem på et køkken papir til tørring. Herfra kan de laves på 2 måder. Enten bag dem i 225 gr forvarm oven til de er gyldne og sprøde. Eller friture stege dem i den samme olie efter du har friture stegt fiske fileterne Denne gang lavede jeg dem i ovn.
Peel and cut the potatoes in chips shape. When I took these photoes, the blue potato had just arrived in the shops. I have never used this sort before and thaught it would be fun with solme colour. Boil the potato chips in water for 3 minuts. From here they can be made 2 ways. Make them in a 225 degree Celcuous preheated oven, until they are crispy and golden. Or fry them in the same oil after frying the fish fillets until they are crisp and golden. This time I made them in the oven.
Dup tør fiske filleterne med køkken papir. Krydder filletterne på begge sider med lidt af anardana pulveret.
Pet dry the fish pieces with kitchen papper. spice the fish pieces on both side with anardana powder.
Bland alle krydderierne sammen med kikærtemel og kom vand i. Bland godt og dyp fiske stykkerne i. Lad fiske stykkerne ligge i dejen ca 15 minutter.
Mix all the spices with gramsflour, add water. Mix well and dip the fish pieces in the batter and leave them in the batter for 15 minuts.
Varm olien i en dyb gryde og friture steg fiske stykkerne til de er gylden brune, læg dem på køkken serviet.
Heat oil in a deep griddle and deep fry the fish pieces til they golden brown. Place them on a kitchen papper towel.
Server Fish´n Chips varmt med remoulade og chili mayonnaise ( se opskrift neden under) . Jeg håber i kan lide den er lidt anderledes Fish´n Chips.
Serve Fish ´n Chips hot with remoulade and chili mayo ( scroll down for recipe). I hope you like this different kind of Fish´n Chips.
Chili Mayo/ Chilli Mayo
2 dl mayonnaise/ 200 ml mayonaise
1 tsk chili puré/ 1 tsp chili puree
½ tsk tomat pasta/ ½ tsp tomato paste.
Bland alting sammen.
Mix everything together.
2 dl mayonnaise/ 200 ml mayonaise
1 tsk chili puré/ 1 tsp chili puree
½ tsk tomat pasta/ ½ tsp tomato paste.
Bland alting sammen.
Mix everything together.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar